Curierul Zilei - Căscioarele, un lac pentru pescarii nepretenţioşi!
PRIMA PAGINA
Fapt divers*** ️ Femeie arsă, în incendiu!     Fapt divers*** ️ Patru tineri au ajuns la spital     Fapt divers*** ️ Evacuaţi din bloc de frica focului     Editorial*** ️ De ce urăsc cuvântul „Cex”     Sport*** ️ Victorie la scor de neprezentare!     Social*** ️ Tichetele de masă şi voucherele se impozitează!    
 Publicitate pdf
Căscioarele, un lac pentru pescarii nepretenţioşi!
(0 voturi)
Saturday, 22 July 2017

Curierul zilei vă prezintă bălţile de pescuit

Căscioarele, un lac pentru pescarii nepretenţioşi!

 

Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi reţete de nade şi echipamente de pescuit. În această săptămînă, vă vom prezenta Lacul Căscioarele, din judeţul Ialomiţa, o baltă foarte frumoasă, cu mult peşte şi taxe destul de accesibile pentru majoritatea pescarilor. Se poate pescui C&R, dar şi cu reţinere, pescarul urmînd să plătească peştele pe care vrea să-l reţină.      

Balta este situată în localitatea Căscioarele, judeţul Călăraşi, într-o zonă deosebit de frumoasă, cu lacuri, dealuri şi păduri, elemente rar întîlnite în zona de cîmpie. Vă asigurăm că nu veţi regreta o zi petrecută pe malul lacului Cătălui. Venim în întîmpinarea dumneavoastră cu facilităti pentru pescuitul sportiv şi agrement. În decursul acestui sezon urmează să îmbunătăţim condiţiile clienţilor noştri, fără a aduce modificări habitatului natural. Vă veţi bucura de locuri de pescuit special amenajate (pontoane), care sperăm să satisfacă aşteptările dumneavoastră. Pentru liniştea pescarului activ, vă punem la dispoziţie variante alternative de recreere pentru însoţitori(oare).Cum se ajunge
 la baltă:
Se iese din Bucureşti pe Olteniţei, pe ruta Popeşti - Leordeni - Frumuşani - Hotarele - Căscioarele. Se traversează satul şi, la ieşirea din sat, spre Olteniţa, se face un drum la dreapta, care duce la baltă.
Facilităţi:
Pescuit noap­tea, access auto, WC, umbrar, ponton, barbe­que.
Regulamentul pe Balta Cătălui - Căscioarele
1.Accesul în zona de pescuit sportiv recreativ Ferma Piscicolă Cătălui se face nominal şi numai în baza permisului de pescuit (netransmisibil) emis în urma semnării contractului de acces. Permisul de pescuit se eliberează în urma achitării taxei de pescuit.
2.Lacul dispune de locuri de pescuit special delimitate (pescuitul fiind permis numai în aceste locuri).
3.Un pescar sportiv va putea pescui cu cel mult 4 scule (lansete sau udite), dotate obligatoriu cu un singur carlig şi plumb sau năditor pierdut (posibilitatea eliberării plumbului sau năditorului, în cazul ruperii firului principal)! Este strict interzis pescuitul la „BOMBĂ“, 2 cîrlige etc.! Pentru folosirea unui număr mai mare de lansete sau undiţe, se va achita o taxă de 10 lei/bucată.
4.Pescarul sportiv poate fi însoţit de cel mult o persoană (în baza aceluiaşi permis de pescuit). Restul însoţitorilor vor plăti 20 lei taxa de agrement. Fac excepţie copiii sub 14 ani, care pot fi mai mulţi în calitate de însoţitori, şi soţul sau soţia (după caz). Însoţitorii pot pescui doar în acelaşi stand (loc amenajat) cu posesorul permisului de pescuit.
5.Pescarii trebuie să fie dotaţi cu saltea de primire, spray dezinfectant (contra cost se pot închiria cu 10 lei de la administraţie).
6.Accesul cu autoturisme, motociclete sau alte autovehicule nu este permis pe malul lacurilor. Pentru acestea există o zonă/parcare amenajată şi păzită.
7.Este interzis accesul cu ambarcaţiuni personale, de genul barcă, caiac etc.
8.Este interzisă nădirea cu seminţe, cereale sau alune în stare uscată.
9.Capturile de şalău, somn, ştiucă nu se pot reţine indiferent de greutate şi se vor elibera imediat în stare vie şi fără a fi rănite! Pentru exemplarele rănite se va anunţa administraţia, pescarul este obligat să păstreze peştele şi va achita o taxă de 30 lei pentru fiecare kg.
10.Este strict interzis să pună peştele în acelaşi juvelnic ecologic (sac pentru crap) doi sau mulţi pescari, precum şi cedarea peştilor prinşi de către un pescar către alţi pescari .
11.Sînt interzise scăldatul, ruperea vegetaţiei, sălciilor, altor pomi de pe mal, intrarea în culturile agricole din apropiere.
12.Pescarii şi însoţitorii sînt obligaţi să se comporte civilizat, fără urlete, scandal, muzică şi alte manifestări huliganice.
13.La locurile de pescuit vor fi păstrate în mod obligatoriu curăţenia, ordinea; gunoiul fiind strîns şi depozitat în sacii de gunoi care vor fi lăsaţi în zona spe­cial amenajată.
14.Pescarul va anunţa administraţia în momentul plecării, se va supune oricărui control din partea personalului administrativ pentru bagajul pe care-l au el şi alţi membrii ai echipei de pescuit.
15.Nerespectarea normelor de conduită prevăzute în regulament asigură dreptul administraţiei bazinelor Cătălui de a nu mai permite în viitor accesul pe baltă şi drept de pescuit celui care le-a înfăptuit.
16.În intervalul de luni şi pînă joi, bazinul nu este deschis pescuitului.
17.Vă rugăm să solicitaţi bonul fiscal conform reglementărilor în vigoare!
Administraţia Bazinelor Pescuit Căscioarele vă mulţumeşte anticipat pentru înţelegerea acordată!
Specii de peşti pe Balta Căscioarele:
Fitofag,    sanger, şalău, ştiucă, somn, cteno, biban, clean, fusar, lipan, scobar.
Momeli recomandate:
Pufulete
Lipitoare
Broscuţă vie
Boabe de porumb conservă
Boabe de porumb uscate
Rîme
Viermuşi
Mămăligă (pătrăţică)
Nadă pentru crap recomandată
în perioada rece:
INGREDIENTE
TTX 1 kg
Nada Benzar Crap 500 gr     Şrot floarea soarelui 400 gr
Piper 15 gr
Usturoi granulat 15 gr
Vanilie sau anason 10 ml
Mod de preparare: Se umectează corespunzător ttx-ul prin adăugarea a cca 1 litru de apă peste el, iar apoi, după ce a tras suficient, se va amesteca cu restul componentelor, care trebuie să fie bine mixate în prealabil. Este o nadă eficientă pe ape mai reci, la început şi la sfîrsit de sezon, putînd fi folosită şi pe năditor.
Taxe de pescuit:
1. De la 6 a.m. - 18 (12 h timp de zi) de vineri şi pînă duminică 40 lei = 12 ore (pescuit C&R).
2. De la 18 - 6 (12 h timp de noapte) de vineri  şi pînă duminică 30 lei = 12 ore (pescuit C&R). Este posibil pescuitul pe timp de noapte, doar dacă se achiziţionează şi o şedinţă pe timp de zi.
3. Pentru partide prelungite de 48 h, pachetul este redus la 120 lei, dacă se declară de la început acest lucru.
4. Există opţiunea achiziţiei unui abonament de 10 şedinţe cu durata de 12 ore la preţul de 250 lei.
5. Se poate planta sau nădi cu barca de nădire telecomandată, fără a incomoda alţi pescari contra cost, taxa fiind de 20 lei.
Ce puteţi reţine:
1. Se pot reţine crap şi cteno, contra cost, cu greutatea minimă de 1,5 kg şi maximă de pînă la 4 kg, la preţul de 15 lei/kg;
2. Pentru exemplarele de peste 4 kg, preţul de achiziţie este de 30 lei pentru fiecare kg;
3. Carasul se poate reţine fără limită în mod GRATUIT.
4. În juvelnic se va băga doar peştele care doreşte a fi achiziţionat. În cazul în care se constată faptul că în juvelnic există crap, cteno mai mic de 1,5 kg sau alte specii de peşte (şalău, biban etc.), ne rezervăm dreptul de a închide partida de pescuit şi de a evacua din incintă pescarul care se face vinovat, fără a-i returna taxa de pescuit sau orice alt tip de peşte.
Contact Balta Cătălui - Căscioarele:
0730288941
Date GPS: latitudine: 44.122746, longitudine: 26.475035.
Nadă pentru crap recomandată în perioada caldă:
INGREDIENTE
Benzar Mix Turbo Carp Betaina 1kg
Nada Benzar Ice Mix 500 gr
Boilies spart sau pelete 200 gr
Cînepă fiartă 250 gr
TTX 500 gr
aditiv 100 ml
Mod de preparare: Ca şi la alte reţete care folosesc ttx, acesta se va umecta separat şi abia după aceea se va amesteca cu restul compoziţiei. Boiliesurile (peletele) pot avea aroma pe care o doriţi, iar cînepa putem s-o preparăm noi sau s-o cumpărăm gata preparată la cutie. Este indicat să folosiţi cînepa fiartă şi nu prăjită, pentru că aceasta din urmă are tendinţa să plutească şi poate atrage mărunţişul pe patul nostru de nadă. Aditivul este bine să aibă aceeaşi aromă ca şi boiliesurile sau peletele folosite.
Nadă pentru crap recomandată tot anul:
INGREDIENTE
Porumb uscat 4 kg
Grîu 1 kg
Boilies 2 kg
Cînepă fiartă 1 kg
Zahăr 1 kg
Soia uscată 500 gr
Seminţe floarea-soarelui măcinate 500 gr
Sare 20 gr
Năut înmuiat şi fiert 500 gr
Sirop concentrat cu aceeaşi aromă ca boilies 500 ml
Ulei de cînepă 10 ml
Mod de preparare: Aroma boiliesurilor folosite este la alegerea fiecăruia. Se mixează totul într-o galeată şi se lasă la înmuiat cu apă cîteva ore. Compoziţia va tra­ge apa şi boabele se vor umfla şi înmuia. Se nădeşte la faţa locului şi are efect foarte bun la crap din luna aprilie şi pînă în octombrie. 
M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2645

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info