Curierul Zilei - Măgura 9 are mult peşte, dar şi reguli stricte!
PRIMA PAGINA
 Publicitate pdf
Măgura 9 are mult peşte, dar şi reguli stricte! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 29 iulie 2017

Curierul zilei vă prezintă bălţile de pescuit

Măgura 9 are mult peşte, dar şi reguli stricte!

 

Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi reţete de nade şi echipamente de pescuit. În această săptămînă, vă vom prezenta Lacul Măgura 9, din judeţul Călăraşi, o baltă foarte frumoasă, cu mult peşte şi reguli stricte. Se poate pescui C&R, dar şi cu reţinere, pescarul urmînd să plătească peştele pe care vrea să-l reţină.     

Lacul de pescuit Măgura 9 este o acumulare de aproximativ 14 ha luciu de apă, care face parte din Valea Zboiului. Măgura 9 are o lungime de aproximativ 1,3 km, adîncimea variază între 1,5 şi 4,5 metri, fundul bălţii este în general tare, alternînd cu zone cu mal în apropiere stufului care se întinde pe ambele maluri.  Accesul pe acumularea Măgura 9 se face pe drum pietruit amenajat din DN 41 (Oltenita - Giurgiu), drum ce se menţine foarte bine şi în condiţii de ploaie. Este singura cale de acces în incinta locaţiei. Cu maşina se ajunge pînă în incinta administraţiei lacului, unde există parcare amenajată şi păzită, o hartă cu prezentarea locurilor de pescuit. După alegerea locului de pescuit, pescarul se va deplasa la locul ales sau rezervat şi va descărca echipamentul, după care va duce maşina în parcare.
 Acumularea vă ofera 36 de pontoane cu dimensiunea de 20 mp (4 m x 5 m), fiecare situate la o distanţă de 30 de metri. Se pescuieşte pe un singur mal, şi speciile predominante sînt crapul comun şi oglinda. Balta a fost preluată fără a se năvodi în prealabil, iar la un pescuit de control s-a putut constata că există o populaţie bună de crap şi cteno (4-5 kg/buc. ca şi generaţie) şi exemplare de somn şi crap de peste 10 kg, estimîndu-se o populaţie piscicolă de crap, cteno existentă în jur de 4 tone. În primăvara acestui an s-a populat cu 8 tone de crap cu dimensiuni între 2,8 şi 5 kg, dar şi 56 de exemplare avînd o medie de 10 kg.

Taxe de pescuit

De la 6 - 18 (12 h) de luni şi pînă vineri şi duminică 60 lei = 12 ore (pescuit C&R);
De la 6 - 18 (12 h), sîmbăta 80 lei = 12 ore (pescuit C&R);
De la 6 - 6 sau de la 18-18 de luni şi pînă duminică 120 lei = 24 h  (pescuit C&R);
De la 18 - 6 (12 h) de luni şi pînă duminică 100 lei=12 ore (pescuit C&R);
Se poate reţine crap, pînă în 4 kg, care se va achiziţiona la preţul de 20 lei/kg.
Posesorii cardurilor de membru vor beneficia în continuare de reducerea de 10 % din preţurile afişate, iar noii membri pot opta pentru a intra în posesia unui card atît direct pe Măgura 9. Preţul unui card este de 20 lei!
Rezervări şi informaţii suplimentare: 0728.325.496.

Regulamentul de pescuit

1. Pescarul poate să pescuiască cu maximum 4 scule (lansete, pescuitul la undiţă INTERZIS), dotate obligatoriu cu un singur cîrlig şi plumb sau năditor pierdut (posibilitatea eliberarii plumbului sau năditorului, în cazul ruperii firului principal)! Este strict interzis pescuitul la BOMBĂ, 2 cîrlige etc !!!!!!!!!
2. Locul de pescuit aferent taxei este ponton (20 mp) cu căsuţă pentru confortul pescarului şi la o distanţă care
să-i confere pescarului o intimitate.
3. În cazul în care se constată că un exemplar mai mare de 4  kg a fost rănit, se va percepe o taxa de 40 lei /kg pentru peştele respectiv, iar pentru un exemplar mai mare de 7 kg se va percepe o taxă de 80 lei/kg.
4. Fiecare pescar poate fi însoţit de o persoană FĂRĂ drepturi şi obligaţii egale în ceea ce priveste pescuitul (da­că persoana însoţitoare este surprinsă de paznici că participă la activităţile de pescuit, vor părăsi imediat Măgura 9). Excepţie fac, soţia şi copiii!
5. Capturile de ŞALĂU, SOMN, ŞTIUCĂ nu se pot reţine, indiferent de greutate, şi se vor elibera imediat în stare vie şi fără a fi rănite!
6. Este strict INTERZIS să pună peştele în acelaşi juvelnic ecologic (sac pentru crap) doi sau mulţi pescari, precum şi cedarea peştilor prinşi de către un pescar către alţi pescari !
7. Folosirea saltei tip CRADLE (cu picioare) este OBLIGATORIE. Dacă pescarul nu deţine o asemenea saltea, se poate închiria cu 10 lei/partidă. Sacul de păstrare în caz de reţinere şi spray-ul dezinfectant pentru crap sînt obligatorii.
8. Nu se aruncă lanseta pe diagonală pentru a deranja pescarii vecini.
9. Nu se poate planta sau nădi din barcă; nădirea se face numai de pe mal.
10. Pe acest bazin sînt interzise manelele, injuriile, chefurile şi oricare alte activităţi care pot deranja ceilalţi pescari aflaţi pe baltă.
11. Sînt interzise scăldatul, ruperea sălciilor de pe mal, intrarea în culturile agricole din apropiere.
12. Pescarul care va fi găsit că nu respectă unul din punctele de mai sus va fi scos imediat după bazin, după ce i se va elibera în apă peştele prins pînă în acel moment.
13. Pe acest bazin, cel care va fi prins că sustrage (ASCUNDE) peşte, altul decît cel care poate fi reţinut conform taxei achitate, se face vinovat de FURT, faptă penală pedepsită de art. 208 Cod Penal. Vinovaţii vor fi reclamaţi organelor de poliţie!
14. Pescarul se va deplasa la locul de pescuit cu maşina personală, va descarca bagajul, după care maşina va fi adusă în parcare la sediul administrativ.
15. Pescarul va anunţa administraţia în momentul plecării şi se va supune oricărui control din partea administraţiei pentru bagajul pe care-l are.
16. Pescarii au obligaţia ca după încheierea partidei de pescuit să lase locul curat (fără chiştoace de ţigări, coji de seminţe, sticle goale, cutii metalice de orice tip, etc) prin colectarea tuturor de-
şeurilor şi resturilor menajere în saci sau pungi care se ridică de către pescar la terminarea partidei de pescuit şi vor fi depozitate în locul special amenajat la sediul administrativ.
17. Locul de pescuit se poate rezerva telefonic sau printr-un email cu cel puţin 24 h înainte de efectuarea partidei.
18.Administratia S.C. ART CONSTRUCT GRUP S.R.L. este exonerată de orice răspundere civilă, administrativă şi materială pentru orice formă de accidente, incidente şi urmări generate de consumul de alcool sau neatenţie a pescarului şi însoţitorilor acestora.
19. Încălcarea oricărei norme de conduită prevăzute în regulament conferă dreptul administraţiei bălţii de a nu mai permite accesul pe baltă şi drept de pescuit autorului.
20. Regulamentul se substituie unui act normativ de protecţie a muncii.
21. Vă rugăm să solicitaţi bonul fiscal conform reglementărilor în vigoare!

Nadă pentru crap recomandată tot anul:

INGREDIENTE
Porumb uscat 4 kg
Grîu 1 kg
Boilies 2 kg
Cînepă fiartă 1 kg
Zahăr 1 kg
Soia uscată 500 gr
Seminţe floarea soarelui măcinate 500 gr
Sare 20 gr
Năut înmuiat şi fiert 500 gr
Sirop concentrat cu aceaşi aromă ca boilies 500 ml
Ulei de cînepă 10 ml
Mod de preparare: aroma boiliesurilor folosite este la alegerea fiecăruia. Se mixează totul într-o galeată şi se lasă la înmuiat cu apă cîteva ore. Compoziţia va trage apa, şi boabele se vor umfla şi înmuia. Se nădeşte la faţa locului şi are un efect foarte bun la crap din luna aprilie şi pînă în octombrie.
 M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1879

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 01.07.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info