Curierul Zilei - Balta Podari are peşti mari şi taxe accesibile!
PRIMA PAGINA
Editorial *** ️ ALERTĂ MAXIMĂ ÎN ROMÂNIA. Ce a găsit Poliţia în geanta unui pasager     Fapt divers *** ️ Cîinele l-a împiedicat pe hoţ să plece cu prada     Fapt divers *** ️ S-a spînzurat în Săptămîna Patimilor     Fapt divers *** ️ A ajuns cu mîna distrusă la spital!     Social *** ️ Joia Mare-Cina cea de Taină     Social *** ️ OUG privind coplata serviciilor medicale la privat     Social *** ️ Învăţămîntul profesional relansat!     Social *** ️ Apartamentele s-au scumpit!     Sport *** ️ Vor în careul de aşi!     Sport *** ️ Nini: „Sper să obţinem cel puţin o victorie!“     Sport *** ️ Au pierdut cu 2-1, după pauză!    
 Publicitate pdf
Balta Podari are peşti mari şi taxe accesibile! Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 12 august 2017

Curierul zilei vă prezintă lacurile de pescuit

Balta Podari are peşti mari şi taxe accesibile!

 

Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş, şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit, vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi comentariile pescarilor. În această săptămînă, vă vom prezenta balta Podari, din judeţul Călăraşi, un lac frumos, cu mult peşte şi capturi mari. Taxele pe această baltă sînt destul de accesibile pentru majoritatea pescarilor. Cei care au pescuit pe această baltă în ultimii ani s-au declarat mulţumiţi.   

Balta a fost deschisă oficial pescuitului sportiv în iunie 2009, fiind repopulată lunar cu somn şi crap adus din Ungaria. Balta Podari se întinde pe o suprafaţă de 26 ha şi este împărţită printr-o plasă în 2 sectoare. Prima baltă este populată cu somn, crap, caras, iar în a doua se află doar crap şi caras. Balta Podari se află în comuna Florica, din judeţul Călăraşi, satul Podari, la aproximativ 40 km de Bucureşti.

Cum se ajunge la baltă 

Comuna Pantelimon - Brăneşti - Islaz - Fundulea - Tămădău - Călăreţi - Florica. În Florica, se face a doua strada la dreapta după cabina telefonică, se ţine drumul drept 2 km şi se ajunge la baltă (drum de pietriş). Pînă să ajungeţi la baltă, faceţi un pic stînga, traversaţi un dig şi mergeţi pe lîngă baltă circa 800 m, mai traversaţi încă un dig, urcaţi o pantă (vă lăsaţi spre dreapta), mergeţi cam 900 m şi ajungeţi la baraca paznicilor. Balta e împărţită în două printr-un grătar din plasă. Este balta din dreapta. Drumul este destul de bun (ceva probleme pe timp de ploaie), se circulă numai cu autoturismul personal.

Date despre lac

Distanţa faţă de oraş: 40 km de
Bucureşti
Tip de baltă: lac
Suprafaţa/Hectar: 26
Specii de peşti: crap, caraş, somn
Momeli recomandate: rîmă, viermuşi, mămăligă
Calitatea drumului:  Acceptabil
Cazare: Nu
Facilităţi (ponton, WC etc.): Da
Pescuit  nocturn: Balta  este excelentă pentru pescuitul de noapte.
Număr de beţe: 5 LANSETE
Barcă: NU
Contact   administrator: 0722.225.740 - dl Paul
TAXE
- 50 lei/12h (numai ziua)
- 100 lei/24 h (zi + noapte)

Comentariile pescarilor

Comentariu postat de Marius C.v.:
„Data postarii: 14-04-2016.
- Data partidei de pescuit: 14-04-2016
- Taxa pescuit: 50 Lei/12 ore
- Nade si momeli folosite:
Momeala vie.
- Capturi (total kg/specie):
Caras: 8 kg;
Alte informatii utile:
- Am pescuit cu 1 scule (lansete si undite)
- Se poate pescui noaptea
- Se poate pescui in regim: cu Retinerea pestelui, in limita cantitatii admise
- Pot fi retinute: 7 kg
Drumul de acces, impresii, recomandari:
Din DN 3 se intra in sat, iar la biserica se face stanga pe drum de pamant cu pietris, dar nu garantez pe timp de ploaie.
Descrierea partidei:
O super partida facuta azi intre 6 si 16:00 dar... la carasel, am luat cam 8 kg, un pic mai mare ca palma, de fapt te streseaza pozitiv, desi amicii mei au dat dupa crap cu metoda plantatului, reusind sa ia ceva bucati mai consistente + o ratare incredibila la mal (crap estimat de noi in jur de 10 kg), si asta fiindca colegul nu a stiut sa il oboseasca bine. Recomand plantat pentru crap, iar pentru recreere carasel palmas care te dispera cu ace mici de preferinta made in japan ca sa fie sigura captura. Una peste alta, balta frumoasa si densitatea crapului ma face sa ma ocup data viitoare de un pescuit exclusiv la crap“.
Comentariu postat de Georgescu Lucian
„Data postarii: 11-09-2015.
- Data partidei de pescuit: 08-09-2014
- Taxa pescuit: 50lei/12h
- Nade si momeli folosite:
Viermusi, rame, bonduelle, mamaliga reteta proprie.
- Capturi (total kg/specie):
Caras: 3 kg;
Crap: 6 kg.
Alte informaţii utile:
- Am pescuit cu 5 scule (lansete şi undiţe)
- Se poate pescui noaptea
- Se poate pescui in regim: C&R sau cu reţinere (în limita cantităţii admise)
Drumul de acces, impresii, recomandări:
Drumul este bun.
Descrierea partidei:
Am ajuns pe balta la ora 07.00. Vremea excelenta pentru pescuit. Fiind ziua de luni, balta nu era aglomerata, ici-colo cate un pescar. Am pescuit la crap, iar sotia a dat cu o undita la caras. Carasul a tras bine la carcalete, miez de paine cu rama, rama a fost de baza. Caras 3 kg, o medie de 4-5 la kg. Eu am luat 3 ciortani cu greutatea de 1,5 ; 2 si 3 kg/bucata, prinsi la bonduelle si la patratica. Pe cel de 1,5 kg l-am eliberat. Balta foarte frumoasa, mediu natural, liniste; chiar si pentru asta locatia de la Podari merita trecuta in agenda noastra. Personal civilizat, nimic de reprosat“.
Comentariu postat
de Marius Barbu
„Data postarii: 21-08-2014.
- Data partidei de pescuit: 20-08-2014
- Taxa pescuit: 100 lei/24h
- Nade si momeli folosite:
scoica, ttx.
- Capturi (total kg/specie):
Caras: 10 kg;
Crap: 2 kg;
Alte informatii utile:
- Am plantat;
- Am pescuit cu 5 scule (lansete si undite)
- Se poate pescui noaptea
- Se poate pescui in regim: cu Retinerea pestelui, in limita cantitatii admise
Drumul de acces, impresii, recomandari:
Drumul destul de urat mai ales ca m-am lasat ghidat de GPS si m-a bagat pe diagonala in comuna. In schimb administratorul baltii a fost foarte amabil si dupa 5 minute in care a incercat sa imi explice pe unde sa o iau a venit si ne-a condus :)
Descrierea partidei:
Partida a inceput pe la 7-8 seara, dupa ce am nadit vreo 10 rachete cu scoica, ttx, porumb si grau pana a doua zi pana al 10. Primul crap a venit pe la ora 4 dim la patratica pe fir de par. In rest, caras la greu“.
Comentariu postat de Ştefan Alexandru
„Data postarii: 14-04-2014.
- Data partidei de pescuit: 14-04-2014
- Taxa pescuit: 50lei/12h
- Nade si momeli folosite:
ttx cu spartura, pufuleti usturoi si vanilie, viermusi.
- Capturi (total kg/specie):
  Crap: 14 kg;
Alte informaii utile:
- Am pescuit cu 5 scule (lansete si undite)
- Nu se pescuieste noaptea
- Se poate pescui in regim: cu retinerea pestelui, in limita cantitatii admise
- Pot fi retinute: 5 kg
Drumul de acces, impresii, recomandari:
bun, pe timp de ploaie nu prea.
Descrierea partidei:
Am fost impreuna cu un prieten, luni, pe la 8 am ajuns pe balta, la 9 aveam lansetele aruncate, nimeni pe balta decat noi 2, dupa 30 de minute a inceput sa traga. Partida s-a sfarsit la ora 16, eu cu 14 kg de crap, prietenul meu 8 kg. Foarte buna balta, paznicul ok, o sa revin“.
Comentariu postat de Zimbru Daniel
„Data postarii: 18-09-2013.
- Data partidei de pescuit: 19-09-2013
- Taxa pescuit: 50ron/12h
- Nade si momeli folosite:
boaba uscata pe fir de par, am pus 3 boabe si un expandat, am pescuit la plantat.
- Capturi (total kg/specie):
  Crap: 14 kg;
Alte informatii utile:
- Am plantat;
- Am pescuit cu 5 scule (lansete si undite)
- Se poate pescui noaptea
- Se poate pescui in regim: C&R sau cu Retinere (in limita cantitatii admise)
Drumul de acces, impresii, recomandări:
Destul de bunicel.
Descrierea partidei:
Vremea foarte buna pe durata partidei de 8 ore, am la mijocul baltii. Mai erau circa 9 masini pe balta, majoritatea plantau. Pana la ora 14 am prins 4 crapi cu greutate cuprinsa intre 3-4 kg/buc., dupa aceea nu a mai vrut. In jurul orei 15, au venit cu o masina de crap, spunea paznicul ca este cumparat din Romania. Aveau 3 bidoane pe masina, nu stiu cantitatea, dar au descaract pestele, 2-3 kg/buc. Pana la plecare nu am mai avut niciun rezultat, poate si de la populare l-a zapacit si pe cel vechi. Per asamblu o partida buna, recomand balta la plantat.

Reţete de nade

Nadă crap pentru
ape curgătoare
INGREDIENTE
Faină de mălai 500 gr
Faină albă 250 gr
Zahăr 100 gr
Apă 750 ml
Sofran 5 gr
Vanilie sau anason 10 ml
Mod de preparare: se pune apa la fiert odată cu şofranul, timp în care mălaiul, făină şi zahărul trebuie amestecate foarte bine. Cînd apa începe să fiarbă, se va turna toată compoziţia amestecată anterior şi se va lăsa să clocotească timp de 10 secunde. După cele 10 secunde, se amestecă foarte bine, cel puţin 3 minute continuu. Se răstoarnă pe un fund de lemn şi se lasă să se răcească. Cînd aproape s-a răcit se va frămînta foarte bine şi dacă dorim putem adauga arome sau/şi atractanţi. Se poate folosi pe momitor în amestec cu şrot de floarea-soarelui, uruială de porumb, seminte de cînepă etc.. Pentru para pe cîrlig se formează un cocoloş, se pune pe curbura cîrligului şi se întinde uşor spre tijă, umezindu-se din cînd în cînd, pînă cînd o aducem la forma care ne convine. Para se poate introduce în miere diluată sau în alţi atractanţi. Este foarte bună la pescuitul în curent deoarece este lipicioasă.

REŢINERE PEŞTE:

Se pot reţine 3 exemplare  de peşte mare (somn sau crap) pentru 12 h şi 5 exemplare peşte mare (somn sau crap) pentru 24 ore. Nu este impusă nici o limită pentru caraş (reţineţi cît prindeţi).
În cazul depăşirii limitei de cantitate impuse, pescarul poate solicita un bon suplimentar în valoare de 50 lei, care dă dreptul pescarului să mai reţină încă 3 exemplare de peşte mare.
După depăşirea cantităţii permise, pescarul poate pescui în continuare GRATUIT NUMAI în sectorul 1 (cel cu taxă normală de 25 lei/12h).
Balta Podari oferă promoţii ca, de exemplu, la 4 partide, următoarea este gratuită, iar grupurile mari de pescari pot beneficia de oferte speciale.
Nadă de crap pentru perioada rece:
INGREDIENTE
TTX 1 kg
Nada Benzar Crap 500 gr
Srot floarea-soarelui 400 gr
Piper 15 gr
Usturoi granulat 15 gr
Vanilie sau anason 10 ml
Mod de preparare: se umectează corespunzător ttx-ul prin adăugarea a aproximativ 1 litru de apă peste el, iar apoi, după ce a tras suficient, se va amesteca cu restul componentelor, care trebuie să fie bine mixate în prealabil. Este o nadă eficientă pe ape mai reci, la început şi la sfîrşit de sezon, putînd fi folosită şi pe năditor.  
M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 6700

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info