Curierul Zilei - Lacul Corbu, paradisul crapilor mari!
PRIMA PAGINA
 Publicitate pdf
Lacul Corbu, paradisul crapilor mari! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 02 septembrie 2017

Curierul zilei vă prezintă bălţile de pescuit

Lacul Corbu, paradisul crapilor mari!

 

Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş, şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit, vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi comentariile pescarilor. În această săptămînă, vă vom prezenta lacul Corbu, din judeţul Constanţa, unul dintre cele mai bune lacuri din Europa de pescuit la crap. Corbu este renumit pentru exemplarele mari care s-au prins dar şi pentru concursurile internaţionale pe care le găzduieşte an de an. Lacul este deschis şi pescarilor sportivi care vor să prindă exemplare capitale, care după ce sînt fotografiate trebuie eliberate în baltă. Taxa este acceptabilă pentru majoritatea pescarilor, însă aceştia trebuie să se supună cu stricteţe regulamentului impus de administraţia lacului.    

La 8 km de Mamaia  
Lacul Corbu face parte din salba de lacuri situate pe litoralul Mării Negre, are o lungime de 4,5 km de la S la N, avînd forma de pară, cu gîtul pe direcţia nord. Este situat la o distanţă de circa 8 km faţă de Mamaia, în perimetrul sitului NATURA 2000 „ROSPA0060 Lacurile Tasăul - Corbu“. În anul 2012 şi Lacul Corbu II a găzduit Campionatul Mondial de Pescuit la Crap, desfăşurat pentru prima dată în România. Răsplata a fost pe măsura emoţiilor, echipa Romaniei reuşind să învingă mari nume ale pescuitului mondial, devenind astfel, pentru prima oară, campioană mondială atît pe naţiuni, cît şi la individual. Ferma piscicolă are o suprafaţă totală de 450 de hectare şi este alcătuită din trei bazine care însumează 448,92 ha luciu de apă. Cel mai mare bazin pe care s-a amenajat pista internaţională este EC2 şi are 436,70 ha luciu de apă, apoi celelalte două bazine EC 3 cu 8,27 ha şi EC 4 cu 3,95 ha. Fundul lacului Corbu este natural, cu o structură în principal nisipoasă, dar şi cu pietriş şi argilă.
REGULAMENT DE PESCUIT RECREATIV
 1. Prevederi generale
- Accesul la toate zonele de pescuit recreativ sportiv se face numai pe la poarta principală, între orele 5,00 şi 20,00, după înregistrarea în baza actelor de identitate. În cazul unui control, persoanele depistate că nu s-au înregistrat şi nu au achitat taxele corespunzătoare vor fi acuzate de braconaj.
- Pescarii pot veni cu însoţitori adulţi (maximum 3 însoţitori/1 pescar) care achită taxa de însoţitor şi nu au dreptul să pescuiască; însoţitorii sub 14 ani au intrare liberă. Dreptul de pescuit nu este transmisibil!
- La intrarea în fermă, fiecare pescar primeşte sub semnatură un exemplar din acest regulament, citeşte şi semnează de luare la cunostinţă. Respectarea prezentului regulament este obligatorie atît pentru pescari cît şi pentru însoţitorii acestora.
-  Pescarii şi însoţitorii acestora sînt obligaţi să se comporte civilizat, în spiritul respectului reciproc, fără ţipete, scandal, muzica la volum mare şi alte manifestări huliganice, în caz contrar vor fi invitaţi să părăsească ferma, fără returnarea taxei de pescuit.
-  La locul de pescuit sînt obligatorii păstrarea ordinii şi curăţeniei, precum şi luarea tuturor măsurilor de prevenire a evenimentelor negative (incendii, degradări ale materialelor din dotarea standurilor, distrugeri de orice fel şi alterarea calităţii apei prin aruncarea de deşeuri). Vinovaţii vor răspunde penal sau administrativ, după caz.
-  Vă rugăm să anunţaţi imediat orice poluare observată în cadrul fermei.
-  Vă rugăm să respectaţi cu stricteţe locurile de fumat.
-  Pescuitul nu este permis în apropierea locurilor de cuibărit ale păsărilor oaspeţi de vară sau a locurilor de concentrare a păsărilor de pasaj.
-  În perioada aprilie-iulie nu se va intra în zonele de stufăriş sau păpuriş unde cuibăresc păsările.
- Sînt interzise:
· practicarea sporturilor extreme: enduro, motor de cross, maşini de teren;
· practicarea înotului;
· deranjarea păsărilor printr-un nivel ridicat de zgomot;
· deteriorarea, distrugerea şi/sau culegerea intenţionată a cuiburilor sau ouălelor din natură;
· uciderea sau capturarea intentionată a păsărilor şi animalelor.
-  Este interzisă nădirea din barcă - nădirea se face numai de pe mal.
-  Este interzisă urcarea pe acoperişul căsuţei din stand precum şi practicarea unor tehnici care contravin pescuitului sportiv (arici, bombă, plase de orice fel, etc). Vinovaţii pierd dreptul de a mai pescui şi sînt evacuaţi imediat.
-  Este obligatorie manevrarea cu atenţie a peştelui capturat. În cazul în care se constată că un exemplar mai mare de 4 kg a fost rănit, se va percepe o taxă de 40 lei /kg pentru peştele respectiv, iar pentru un exemplar mai mare de 7 kg se va percepe o taxă de 80 lei/kg. Peştele rănit va fi predat personalului fermei.
-  Persoana surprinsă că sustrage/ascunde peşte, altul decît cel care poate fi reţinut conform regulamentului sau orice alte bunuri din dotarea fermei, se face vinovată de furt, faptă penală pedepsită de art. 208 Cod Penal, şi va fi reclamată organelor de poliţie în vederea întocmirii dosarului penal.
-  Personalul de la pază are drept de control pe baltă, atît la autoturisme, cît şi la bagaje. Nu se permite părăsirea fermei fără executarea controlului la autoturism şi bagaje.
-  Regulamentul se substituie unui act normativ de protecţie a muncii.
-  Pescarii şi însoţitorii acestora îşi asumă întreaga răspundere în cazul în care, pe durata şederii în incinta fermei, sînt implicaţi într-un accident/incident de orice natură.
-  Administraţia este exonerată de orice răspudere civilă, administrativă şi materială pentru orice formă de accidente, incidente şi urmări generate de consumul de alcool sau neatenţie a pescarului şi însoţitorilor acestora.
-  Administraţia îşi rezervă dreptul de a refuza accesul persoanelor care au avut abateri de la prezentul regulament, sînt în stare de ebrietate sau nu sînt de acord cu regulamentul, total sau parţial.
-  Pentru distrugerea dotărilor fermei, vinovaţii vor plăti daune materiale.
-  Încălcarea regulamentului conduce la evacuarea din incinta fermei, fără restituirea taxei de pescuit.
 
2. PESCUITUL PE PISTA DE CONCURS (EC 2)
 -  SE POT REŢINE DOAR CARAS, BIBAN, BABUŞCĂ, ÎN LIMITA A 7 KG. ESTE INTERZISĂ REŢINEREA CRAPULUI SAU A ALTOR SPECII NESPECIFICATE.
-  Partida de pescuit pe pista de concurs se desfăşoara pe o perioadă de 24 de ore din momentul intrării, taxa fiind de 150 lei/24 ore/pescar. Fiecare pescar poate fi acompaniat de însoţitori adulţi (maximum 3 persoane care nu pescuiesc), pentru care taxa este de 30 lei/24 ore/însoţitor. Însoţitorii sub 14 ani au intrare liberă.
-  Taxa de pescuit include un ponton amenajat cu căsuţă din lemn cu două paturi, masa de lucru, acces la toalete şi duşuri ecologice, pază.
-  Se pescuieşte cu maximum 4 lansete; sînt permise doar monturi cu un cîrlig şi cu posibilitatea eliberării plumbului în cazul ruperii firului principal.
-  Pescarii au obligaţia de a avea saltea de primire cu cadru şi spray antiseptic, în caz contrar nu este permis accesul la pescuit. Acestea se pot închiria la sosire, contra sumei de 10 lei/24h (saltea) şi 5 lei/24h (spray), în limita cantităţilor disponibile. În caz de deteriorare a saltelei, se va achita contravaloarea acesteia (300 lei).
-  Este interzisă utilizarea mijoacelor de încălzire cu foc deschis in interiorul căsuţelor - pericol de incendiu!
-  Pentru confortul pescarilor, accesul la standul de pescuit se poate face cu maşina personală. După descărcarea bagajelor, autoturismele vor fi parcate pe marginea dinspre exterior a drumului de acces. Parcarea în stand este interzisă. Vă rugăm să nu distrugeţi puieţii plantaţi pe marginea drumului şi să lăsaţi loc de trecere pentru alte autoturisme.
-  La finalul partidei de pescuit, încărcarea bagajelor în autoturismele personale şi părăsirea standurilor se face sub supravegherea agenţilor de pază, pe care vă rugăm să îi solicitaţi telefonic la numerele 0723 118 274 sau 0737 736 765.
  M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2343

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info