Curierul Zilei - Lacul Creaţa 3 are peşte şi taxe accesibile!
PRIMA PAGINA
 Publicitate pdf
Lacul Creaţa 3 are peşte şi taxe accesibile!
(1 vot)
Saturday, 16 September 2017

Curierul zilei vă prezintă bălţile de pescuit

Lacul Creaţa 3 are peşte şi taxe accesibile!

 

Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş, şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit, vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi comentariile pescarilor. În această săptămînă, vă vom prezenta lacul Creaţa 3, din judeţul Ilfov, o baltă destul de bine populată cu exemplare mari de crap, cteno şi caras. Taxa este acceptabilă pentru majoritatea pescarilor, însă aceştia trebuie să se supună cu stricteţe regulamentului impus de administraţia lacului.        


Bazinul Piscicol Creaţa 3 este situat între satul Vînători şi comuna Petrachioaia, judeţul Ilfov. Bazinul piscicol Creaţa 3 se afla chiar la iesirea din comuna Petrachioaia, spre satul Vînători, judeţul Ilfov. Situat pe rîul Mostiştea, lacul Creaţa 3 este al 5-lea bazin de la izvor, avînd o suprafaţă de 10 hectare. Accesul se face direct de pe drumul asfaltat, fără probleme, indiferent de vreme. Lacul este populat în principal cu speciile crap, caras şi cteno, însă în baltă se mai găsesc şi exemplare din speciile crap buffalo, crap koi, caras koi sau biban mare. Standurile de pescuit sînt numerotate şi amenajate, distanţa dintre ele fiind una foarte generoasă. Aproape jumătate din locurile de pescuit beneficiază de umbra copacilor pe durata întregii zile.
Profilul bălţii:
Lacul este tipic unui lac de cîmpie, cu adîncimi între 0,5 şi 3 m, iar distanţa între maluri variază între 90 - 140 m (standurile 1 - 3 avînd cea mai mare distanţă faţă de malul opus). Structurile sînt puţine, majoritatea fiind reprezentate de cocioc, prezente mai ales pe standurile 1-3, dar şi ocazional pe restul standurilor în imediata apropiere a malului opus. Standurile de pescuit beneficiază de spaţiu suficient pentru confortul oricărui pescar, sînt numerotate atît pe malul unde se pescuieşte, cît şi pe malul opus, evitîndu-se astfel neplăcerile dintre pescari. Din motive de siguranţă pescuitul este permis de pe un singur mal. Standurile 1-10 beneficiază de umbra pe toată perioada zilei.
Taxe:
30 lei
PESCUIT C&R 12/h
250 lei / AN
ABONAMENT C&R
Valabil 12 luni, pescuit de luni pînă joi
450 lei / AN
ABONAMENT C&R
Valabil 12 luni, pentru partide nelimitate
80 lei
PESCUIT CU REŢINERE
Contact:
Rezervări: 0745.029.354, Dan Beleuz
Întrebări: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
Facebook: Bazinul Piscicol Creaţa 3

Populaţia piscicolă

Lacul Creaţa 3 beneficiază de o foarte bună densitate de peşte (crap, caras, novac, cten), avînd exemplare atît de consum (1 - 2 kg), cît şi de exemplare cu greutăţi între 5 - 10 kg pentru pescuitul în regim C&R. Noua administraţie a lacului a înţeles trendul de pescuit sportiv civilizat care a prins destul de mult în rîndul pescarilor din România şi în acest scop proiectul Creaţa 3 este unul pe termen lung, care implică investiţii atît în infrastructură, cît şi în exemplare mari de crap şi ten.

Abordarea unei partide pe C3

Lacul Creaţa 3 este un lac relativ uşor de abordat, se pretează foarte bine atît pentru partidele scurte de pescuit, cît şi partidelor lungi. Pe Creaţa 3 funcţionează foarte bine localizarea inversă, adică peştele răspunde bine la nădire şi ne găseşte el pe noi. Pescuitul cu momitoare şi momeli flotante dă rezultate foarte bune la partidele scurte şi orice nadă aduce capturi frumoase. Peştele nu este mofturos (am avut rezultate foarte bune atît cu nada usturoi-căpşuni-squid). Ca recomandare, o nadă dulce bogată în seminţe preparate va aduce şi menţine mai mult timp peştele pe patul de nadă. Lacul răspunde foarte bine şi la nădirea cu seminţe sau boilies, iar prin utilizarea acestora şi la cîrlig se poate face o selecţie a exemplarelor aduse pe salteaua de primire. Densitatea de peşte fiind mare, patul de nadă trebuie întreţinut prin 2-3 bulgări aruncaţi cu catapulta sau 1-2 spomburi în funcţie de numărul prezentărilor. Din concluziile partidelor de pînă acum: Monturile plasate în imediata apropiere a malului opus aduc cele mai multe prezentări. Patul de nadă trebuie întreţinut, densitatea de peşte fiind mare, lupta pentru hrană este acerbă.

 Salteaua de primire este obligatorie

Administraţia lacului Creaţa 3 ţine foarte mult la integritatea peştilor şi grija pescarului pentru aceştia. Salteaua de primire şi minciocul cu ochiuri mici sînt obligatorii. Sînt acceptate doar monturile cu un singur cîrlig, monturi care să permită pierdera plumbului/momitorului în caz de ruptură a liniei principale. Pentru fotografiere, peştii trebuie ţinuţi cît mai aproape de saltea, în cazul în care peştele este scăpat din mînă în timpul sesiunii foto distanţa de cădere să fie cît mai mică, iar riscul ca peştele să fie rănit să fie cît mai mic. Incinta este supravegheată video, iar orice tentativă de sustragere a peştelui va fi anunţată organelor de poliţie.

Regulament Bazinul Piscicol Creaţa 3

Pescuit 12 ore cu reţinere 4 kg de crap sau novac 10 kg (nu se combină crapul şi novacul pe acelaşi bon) şi caras nelimitat - 80 de lei şi C&R 30 lei (prinde şi eliberează) în preţ este inclus şi plantatul.
La C&R şi reţinere obligatoriu saltea de primire (avem saltele şi se dau gratuit, fără a cere chirie) şi mincioc cu ochiuri mici.
Plantatul interzis la reţinere.
Pescuitul pe timp de noapte interzis. Atentie!!! Pe timp de noapte pază canină.
Crapul se reţine între 1 şi 2 kg, cteno nu se reţine, restul se eliberează pe loc, fără a-l răni!
Cînd faceţi fotografii cu peştele ţineţi-l deasupra saltelei la maximum 50 de cm înălţime.
Specii care nu se reţin: buffalo, bibanul, crapul koi şi carasul koi.
Strict interzis pescuitul la bombă, la japcă sau la alte scule în afara celor descrise în regulament, adica 4 lansete şi o undiţă cu un singur ac pe forfac, momitorul sau plumbul să fie de tip pierdut (inline) fără agrafă sau opritor de cauciuc în spate.
Pescarul are dreptul să fie însoţit de un coechipier cu drepturi depline sau familie (soţie, copil), începînd cu a 3-a persoană se plăteşte o taxă de 10 lei.
Pescarul nu are voie să prindă peşte pentru alţi pescari.
Fiecare pescar are obligaţia să aibă juvelnicul său. De preferat, 2 juvelnice, unul pentru crap, altul pentru caras.
Peştele care a fost reţinut nu se eliberează şi nu se schimbă.
În cazul in care doriţi să continuaţi partida de pescuit cu reţinere, anunţaţi administratorul şi mai plătiţi un bon.
Vă rugăm să aveţi în dotare cîntar pentru verificarea cantităţii de peşte, respectiv cîntărirea exemplarelor mai mici sau mai mari faţă de limitele admise, pentru eliberare.
La finalul partidei de pescuit, anunţaţi administratorul pentru verificarea juvelnicului.
Este strict interzis grătarul făcut direct pe iarbă! Vă rugăm să folosiţi grătar cu picioare.
Păstraţi liniştea, respectiv curăţenia.
Pentru nevoile fiziologice, folosiţi WC-ul ecologic amplasat la standul nr .13.
La plecare, lăsaţi gunoiul la ieşirea de pe baltă în tomberoanele puse la dispoziţia dvs.
Furtul sau ascunderea peştelui duce la anularea partidei de pescuit şi confiscarea lui, etc.
Pentru a evita neplăceri, vă rugăm să respectaţi regulamentul.

Comentariile pescarilor:

Nistor Daniel  21-08-2016.
Am ajuns vineri, pe la 17.10, pe balta si am stat pană sambata, 20.08.2016. Balta curata si liziera de copaci ofera umbra pe toata durata zilei. Practic, doar 2-3 ore dimineata, bate soarele. Vremea a fost instabila vineri şi a plouat sporadic pană sambata dimineata. Conditiile decente, langa apa putin noroios terenul, dar am inteles ca se mai adauga ceva substrat. Am pescuit pe standul 10. Partida reusita, cu 4 capturi crap: 1.1, 1.4, 1.7 si 2.1 kg fiecare. Caras am prins vreo 3 kg, si mai frumos, si mai marunt. Patronul este un om deosebit. A stat intre noi si a pescuit, facand cadou cate un ciortan si aratandu-ne un spectacol de pescuit la feeder. O balta frumoasa si curata. Se poate face un gratar cu familia (ceea ce am facut). Am vazut si cateva capturi de novac (2-3kg bucata) la un vecin.
Petre Ghita, 3 septembrie 2017
Cand vii prima oara pe o locatie, primul contact este decisiv, deoarece administratorul sau angajatii iti transmit daca te vei simti bine sau nu.
Cand am ajuns pe Creata3 si l-am cunoscut pe Dan mi-am dat seama ca voi avea o zi placuta. Urma sa vad si daca vom avea parte de actiune.
Ne-am instalat pe locurile rezervate, am aruncat liniile in balta si am deschis berile. Pentru ca pestele nu a reactionat instant la nada noastra, am inspectat un pic locurile. Malul accesibil cu iarba taiata si curatenie. Ca sfat pt. Dan, un pic de pietris ar fi excelent. Ce m-a bucurat foarte tare umba, multa umbra. Conteaza al naibii intr o zi caniculara. Pestele a reactionat interesant. Prima captura (7 kg), abia pe la ora 24. Zici ca sunt vorbiti si prietenul meu a avut un dril cam la 15 min. Adevaratul recital a inceput pe la 4 dimineta, cand era somnul mai dulce, dar si nivelul de adrenalina a fost maxim cand runnul mulinetei a fost brutal. Drilul cam 15 min. Ma asteptam la un monstru. N-a fost sa fie, avea cam 2.5 - 3 kg. Acum imi dau seama de ce Dan mi-a spus ca drilul de pe Creata 3 va fi altfel ca pe Hermes. Parca ar fi salbatic, asa se manifesta. Fiind un adept al pescuitului aruncat, m-am bucurat ca malul de vis-a-vis nu e prea departe, asa ca mi-am facut mana aruncand la 2 - 3 m de stuf. Per total aproape 24 ore de pescuit adevarat cu peste cu pierderi de forface si ratari la mal. Intr-un cuvant ADRENALINA. Sigur voi mai veni.
P.S. Scuze daca am scris cam mult, dar nu m-am putut abtine sa nu impartasesc impresiile si altora. Taxa 60 ron C&R.....
Eduard Costin, 27 iunie 2017
O balta super, chiar daca pestele nu a fost activ pe timpul partidei de pescuit, asta nu inseamna cum spun unii „balta nu are peste“. Balta are peste mare, chiar am vazut sarind niste „dulapi“ de crapi, pe care chiar vreau sa ii aduc pe salteaua de primire la urmatoarea partida. Felicitari, domnul Dan, pescuitul pe balta dvs. este accesibil pentru orice buzunar,indiferent pentru cine doreste sa retina peste sau sa pescuiasca in regim C&R. Acestea fiind spuse,m-am simtit super pe balta dvs. Voi reveni cu placere pentru o alta partida, in speranta de a prinde marea captura!
Ionita Andrey, 18 aprilie
Deci ce sa zic, nu imi place deloc locatia deoarece: vrei sa faci un gratar, n-ai timp, trage pestele; nu poti asculta manele de la vecini; vrei sa iti faci un pic de ordine in ganduri, iar nu poti ca trage pestele; nu gasesti si tu un gunoi pe toata balta , deja nici nu zici ca esti in Romania; vrei la toaleta, trage pestele; nici nu te poti certa cu vecinul ca a aruncat in zona ta deoarece ai malul de vis-a-vis numerotat... s.a.m.d. O balta si o administratie de nota 10, asa ceva nu se poate. 

M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 4704

Comentarii (1)
Scris de Petre Gbita in 06-03-2018 09:15 - Vizitator
 
 
Stiu ca n am veleitati de novelist dar mi a facut placere sa fiu citat de redactia ziarului. 
Creata 3 este un loc unde pescarii se pot relaxa in adevaratul sens al cuvintului si unde vezi clar ca administratia se implica. 
In noianul de mizerii cotidiene Creata 3 e o oaza de liniste si pace. 
Multumesc Dan Beleuz
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info