Curierul Zilei - „Obiectivul în sezonul viitor este promovarea!“
PRIMA PAGINA

*** Cea mai frumoasă fată din cartier: domnul Mihai Alexandrescu, purtător de cuvânt al PNL Argeş     *** Evitaţi îngheţarea contorului de apă!      *** PASTILA de UMOR      *** Adrian şi Anca Tase susţin o prelegere depre boli grave     *** Sufletiştii au dăruit seminţe la Piteşti     *** Copil din Mioveni are nevoie de ajutor     *** Spectacol aviatic de Ziua Naţională, la Mioveni      *** Incendiu la stîlpul electric     *** Riscă să fie evacuată pentru 1.000 de lei     *** S-a proptit cu maşina într-un stîlp     *** Asistentă cu arsuri, refuzată de spitale      *** Accident grav, la Valea Ursului     *** Maşină de marfă prinsă între o dubiţă şi TIR     *** Unirea Bascov, remiză, de la 2-0     *** Culisele meciului     *** Doar egal, după ce au condus la pauză     *** Ripensia Timişoara - CS Mioveni 1-1 (0-1)     *** România, victorie cu Lituania, în Liga Naţiunilor     *** Susţinuţi de fani     *** La 4 puncte de lider!      *** Campioana ne-a predat o lecţie de baschet!     *** Nini: „O înfrîngere care doare“     *** Cristian Achim: „Mă bucură reacţia echipei”    

 
„Obiectivul în sezonul viitor este promovarea!“ Imprimare E-mail
(4 voturi)
vineri, 24 noiembrie 2017

Primarul Piteştiului şi-a propus să readucă FC Argeş în Liga I

„Obiectivul în sezonul viitor este promovarea!“

 

Peste cîteva zile, se va încheia turul acestei ediţii de campi­o­nat la Liga a II-a. FC Argeş mai are de jucat, mîine, în de­plasare, cu UTA, iar ofi­cialii grupării din Trivale îşi fac cal­culele şi strategia încă de pe acum pentru retur. În scurt timp, se va trage linie şi se va analiza parcursul alb-violeţilor din prima parte a acestei ediţii de campionat, iar cei mai îndreptăţiţi să tragă concluziile care se impun sînt cei care finanţează echipa de fotbal a Piteştiului.   


Despre parcursul echipei de pînă acum, obiectivele pe termen scurt şi mediu, baza materială şi baza sportivă, proiecte, dar şi rezultatele de la celelalte secţii ale clubului FC Argeş am discutat cu primarul Piteştiului, Cornel Constantin Ionică.  

„Poziţia din clasament nu ne mulţumeşte“

Turul de campionat se apropie de sfîrşit pentru FC Argeş. Domnule primar, care sînt concluziile dumneavoastră?
- FC Argeş a apărut pe eşichierul fotbalului românesc în această vară, după o absenţă de cîţiva ani din peisajul fotbalistic naţional. Chiar dacă este în Liga a II-a, este altceva. Oamenii din Piteşti şi din toată ţara sînt interesaţi de evoluţia echipei, de faptul că există FC Argeş. Am făcut un prim pas pentru fotbalul argeşean. Consider că a fost realizat foarte bine şi ne-am atins scopul prin reapariţia FC Argeş. În ceea ce priveşte rezultatele şi poziţia din clasament, nu este una care să ne mulţumească. FC Argeş este sub targetul stabilit, avînd în vedere că anul acesta, în primul an de promovare, ne-am propus locul 1-7.
Acest obiectiv mai este unul realizabil?
- Ei sînt acum pe locul 9 şi nu sînt departe de locul 7. N-am cerut foarte mult cînd am trasat acest obiectiv. Este foarte greu în primul an după promovare să duci competiţia la nivelul pe care ţi-l doreşti, dar se putea mai mult. În acest context, sper ca în retur să avem rezultate mai bune şi să avem spectatori mai mulţi la stadion.

„Juniorii sînt viitorul fotbalului argeşean“

Echipa are asigurate toate condiţiile pentru a face performanţă?
- La momentul acesta, asigurăm toate condiţiile echipei să funcţioneze la cei mai înalţi parametri. Au condiţiile necesare de transport, antrenament, masă şi cazare. În ceea ce priveşte baza materială, sîntem preocupaţi ca lucrurile să evolueze bine şi chiar sîntem destul de insistenţi în privinţa marelui obiectiv, reabilitarea stadionului Nicolae Dobrin. Documentele sînt la noi. Încă nu s-au obţinut toate avizele. Este vorba de PUZ. Sînt avize foarte grele care durează între 60-80 de zile ca să le obţii. Pînă la sfîrşitul acestei luni, dosarul va fi transmis din nou către Compania Naţională de Investiţii atît pentru stadion, cît şi pentru Sala Polivalentă. El este avizat ca obiectiv, dar sperăm să intre cît mai repede şi la finanţare.
În afară de echipa de seniori, clubul are şi grupe de juniori. Au tot ce le trebuie pentru a avea rezultate?
- Acordăm o atenţie deosebită şi juniorilor, pentru că ei sînt viitorul fotbalului argeşean. În prima decadă a lunii decembrie, va fi pus la dispoziţia tinerilor fotbalişti din Centrul de Copii şi Juniori Leonte Ianovschi, care a fost reabilitat în totalitate. Antrenorii şi juniorii de la FC Argeş au mare nevoie de acest centru pentru a-şi desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii. Am făcut eforturi financiare şi am reuşit să modernizăm această locaţie. Vă pot spune că am mai asigurat clubului şi alte resurse financiare după ultima şedinţă a Consiliului Local.

„Piteştiul are nevoie de un stadion modern“

Cînd estimaţi că Piteştiul va avea un stadion modern?
- Mi-e greu să estimez în timp. Lucrăm de 2 ani la acest proiect. Proiectul este gata. Am făcut toate diligenţele posibile la nivel naţional, la Compania Naţională de Investiţii care are în obiectiv modernizarea şi construirea acestor stadioane de fotbal. Avem un răspuns de principiu că este avizat. Birocraţia este maximă. Pentru un asemenea proiect sînt necesare mii de documente. Vă pot spune că vom fi gata cu ele în cel mai scurt timp. Piteştiul are nevoie de un stadion modern. Ne luptăm pentru el şi sper să fie cu rezultate bune. Cred că nu se va întîmpla lucrul acesta mai devreme de 3-4 ani. Finanţarea este pînă în 2023, dar eu sper să se întîmple mai repede. La momentul acesta, prioritare sînt stadioanele care vor participa la Campionatul European din 2020. Noi vom intra în etapa a doua. Nici nu sperăm că se întîmplă mai devreme de 3-4 ani, dar este foarte important ca lucrul acesta să se întîmple. Stadionul este foarte vechi. Este construit în 1963 prin muncă patriotică, cu targa, cu roaba, fără armături, cu tribunele care aproape o iau la vale.
Se va schimba şi gazonul?
- Din punct de vedere al gazonului, stăm foarte bine. Este unul dintre cele mai bune la nivel naţional. Acest lucru este recunoscut şi confirmat de specialişti. În afară de gazon, şi instalaţia de nocturnă va fi păstrată. Tribuna a II-a şi tribuna I vor fi acoperite, pentru că altfel nu va putea fi omologat stadionul din 2020. Una pesta alta, arena trebuie să răspundă tuturor standardelor şi pretenţiilor celor care iubesc sportul.

„Discuţii cu antrenori de renume“    

Peste puţin timp, interimatul lui Augustin Eduard şi Paul Ciobanu expiră. Despre noul antrenor al echipei FC Argeş ce ne puteţi spune?
- Nume nu vă pot da, pentru că nu este bine şi nu este corect faţă de cei cu care discutăm. Noi căutăm un antrenor de rezonanţă, un antrenor cu un profil care să fie acceptat de toată lumea, care să dorească să facă performanţă la FC Argeş. Nu ascund aici faptul că am avut nenumărate discuţii cu antrenori de marcă la nivel naţional. La unii dintre ei am găsit înţelegere mai mult sau mai puţin, alţii sînt ocupaţi, iar cu alţii încă sîntem în discuţii. Cu siguranţă, în retur vom avea pe bancă un antrenor recunoscut care să ducă echipa pe un loc mult mai sus decît cel pe care este acum. Sîntem preocupaţi pentru a aduce fotbalişti de performanţă. În iarnă, vom întări lotul  cu fotbalişti mai buni decît cei care sînt acum la echipă. Sperăm ca obiectivele acestea să se contureze în beneficiul celor care iubesc sportul şi în general fotbalul.
Din ce aţi spus se înţelege că veţi face strategia încă din această iarnă pentru sezonul următor...
- În ediţia următoare, obiectivul va fi promovarea în Liga I. Ne dorim foarte mult acest lucru. Am toate speranţele şi toate motivele să cred că anul viitor ne vom bate pentru a ajunge în Liga I. Avem toate condiţiile şi foarte multe echipe care joacă la noi se miră şi se minunează de condiţiile care sînt la Piteşti. Întrebaţi fotbaliştii, antrenorii şi specialiştii pe ce stadioane au jucat şi ce condiţii sînt la Piteşti! E păcat ca noi să nu răspundem pozitiv la aşteptările piteştenilor. Vom face absolut tot ce este posibil să promovăm. Vom aduce jucători şi un antrenor pe măsură cu care să facem performanţă.

„La baschet, sper să terminăm pe un loc fruntaş“

Se vorbeşte şi despre o nouă Sală a Sporturilor. În ce stadiu este proiectul?
- Este acelaşi lucru ca şi cu stadionul. Cînd vor fi finalizate toate actele, vom merge cu materialele la Bucureşti. Amîndouă ne-au fost retransmise pentru completări, iar pînă la sfîrşitul lunii, le voi duce la Bucureşti. Săptămîna viitoare, cei de la Bucureşti le vor avea. Conform promisiunilor din partea tuturor factorilor de decizie, sper să se şi realizeze această sală de sport pe care toată lumea şi-o doreşte şi pe care o aşteptăm cu toţii.
Cum comentaţi parcursul echipei de baschet de pînă acum şi care sînt aşteptările de acum încolo?
- Este o bucurie pentru noi că echipa de baschet este pe primul loc. Obiectivul este locurile 1-4 în această ediţie de campionat. Le asigurăm condiţii şi finanţare, pentru că de aceste lucruri depind şi rezultatele. Sperăm să terminăm pe un loc fruntaş. Dacă se va putea pe locul 1 şi să ieşim campioni, ar fi extraordinar. Acelaşi lucru pot să vă spun şi de alte discipline sportive care merg foarte bine, cum ar fi  echipa de volei care a bătut tot ce a întîlnit pînă acum. De bani are nevoie toată lumea. Infrastructura solicită bani pe capitole foarte importante în ceea ce priveşte implementarea de proiecte cu finanţare locală sau extrabugetară. Vom distribui banii din bugetul viitor în conformitate cu nevoile, cu posibilităţile reale, dar nu vom neglija sub nici o formă nici sportul, şi nici cultura cărora le vom asigura finanţarea corespunzătoare.
  M.Duinea

Vizualizari: 2380

Comentarii (3)
Scris de misu in 25-11-2017 13:51 - Vizitator
 
 
Ma bucur sa aud ca Primaria se ocupa de aceasta echipa si de baza materiala a sportului(fotbal,baschet,volei),insa doresc ca acest lucru sa se intample cat mai repede.Oricum felicitari pentru reinfiintarea echipei de fotbal !
 
Scris de ion din cart.Craiovei in 24-11-2017 17:54 - Vizitator
 
 
Gandire sanatoasa domn primar decat sa grabim lucrurile gen ,Sepsi,Juventus Mai bine totul calculat multa rabdare,completati lotul in iarna stiti de de ce juc.aveti nevoie.Nu plecati urechea la unul sau altul SI terminati cu sfaturile lui Dica fiindca nu este asa cum Il credeti vedeti ca la steaua nu VA face mare lucru avand tot ce este Mai bun in fotbalul nostru.Sa tineti minte aceste cuvinte.
 
Scris de Vivi in 24-11-2017 09:37 - Vizitator
 
 
Succes,succes, succes Doamne ajuta tuturor!
 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info