Curierul Zilei - „Sezonul viitor, obiectivul este promovarea!“
PRIMA PAGINA
Fapt divers *** ️ Tâlhărit în bar, la păcănele!     Fapt divers *** ️ Au plecat cu mortul, a luat foc casa!     Economic *** ️ România, cea mai mare inflaţie din Europa     Sport *** ️ „Am controlat jocul, mai puteam marca!“     Social*** ️ Majorarea accizelor la ţigări, amânată     Fapt divers*** ️ Motociclist rănit, în accident     Fapt divers *** ️ Femeie dispărută de acasă!     Social *** ️ Trei viitori pompieri de nota 10!    
 Publicitate pdf
„Sezonul viitor, obiectivul este promovarea!“
(1 vot)
Monday, 15 January 2018

Preşedintele clubului FC Argeş vrea să readucă fotbalul argeşean în prima ligă

„Sezonul viitor, obiectivul este promovarea!“


Fotbaliştii de la FC Argeş au început, de cîteva zile, pregătirea pentru returul campionatului. Echipa de fotbal a Piteştiului a terminat prima parte a sezonului pe locul 7, cu 34 de puncte, obţinute în 21 de etape. Evoluţia alb-violeţilor care sînt nou-promovaţi în acest eşalon a fost una per ansamblu satisfăcătoare, avînd în vedere că şefii clubului au fixat ca obiectiv în această ediţie de campionat clasarea în primele şapte locuri la finalul sezonului. Oficialii clubului din Trivale sînt conştienţi de faptul că potenţialul lotului este unul mult mai mare decît cel arătat pînă acum în teren şi au aşteptări mult mai mari de la jucători şi antrenori în partea secundă a sezonului. Piteştenii vor aborda meciurile rămase din retur cu un nou staff tehnic compus din Emil Săndoi, Vali Năstase, Dan Didiţă şi Dumitru Hotoboc. Şefii grupării argeşene au stabilit deja strategia şi obiectivele pentru noul sezon competiţional, Emil Săndoi avînd misiunea de a construi în acest retur o echipă competitivă cu care anul viitor să se atace promovarea în Liga I. 


Consilierul local Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş, a analizat parcursul echipei de pînă acum şi a tras concluziile care se impun. Şeful clubului alb-violet a făcut în mare şi o analiză a rezultatelor celorlalte secţii sportive şi a stabilit strategia pentru sezonul viitor. Despre obiectivele echipei FC Argeş, situaţia financiară, strategia clubului pe termen scurt, mediu şi lung, dar şi celelalte secţii ale clubului am discutat cu Cristian Gentea.     

„Săndoi, omul de care avem nevoie“

Cum aţi caracteriza parcursul echipei de fotbal din prima parte a sezonului?
- Una peste alta, sînt mulţumit. Stăm un pic mai bine acum după meciurile din tur şi cele două etape disputate din retur. Începutul a fost mai greu. Am avut o perioadă în care lucrurile nu au mers deloc în direcţia pe care ne-o doream, dar pănă la urmă, în momentul de faţă, parcurul este unul acceptbil.
Se  putea mai bine?
- Categoric, se putea mai bine! Eu nu am fost foarte mulţumit de selecţia iniţială. Cred că ar fi trebuit ca în mare parte lotul cu care s-a promovat să fie păstrat  şi aduşi doar jucători de care era absolută nevoie. Poate şi noi ne-am speriat un pic după primele meciuri. N-am avut nici experienţa necesară. Orice început este greu. Am avut meciuri în care am condus, am jucat bine o repriză, dar în cele din urmă, am pierdut. Eu sînt mulţumit şi de ajutorul pe care mi l-au dat cei doi antrenori de la juniori. Chiar a fost o inspiraţie a mea pentru care mă felicit. Atît Eduard, cît şi Paul Ciobanu şi-au făcut treaba. Eu le mulţumesc pe această cale. Cu un pic mai multă atenţie şi cu ceva mai mult curaj, chiar puteam să scoatem un rezultat foarte bun la Călăraşi. După acel meci, au urmat cinci victorii care în momentul de faţă ne-au adus pe un loc bun şi un punctaj care ne dă speranţe pentru retur.
FC Argeş începe returul cu o nouă bancă tehnică. Înainte să-l numiţi pe Emil Săndoi, aţi avut o listă de antrenori...
- Cu Emil am vorbit încă de la început. Ni l-am dorit foarte mult. El a avut şi probleme de sănătate cu mama lui. L-am înţeles. Am sperat că nu se mai joacă etapele din retur, ca să poată face pregătirea de iarnă. Pînă la urmă, a fost bine că am mai jucat şi acele două etape pe care le-am cîştigat. Am mai discutat şi cu alţi antrenori, dar tot timpul ni l-am dorit pe Emil Săndoi. Am ţinut legătura cu el şi eu cred că este omul de care avem nevoie la Piteşti.

„Nu avem nici un fel de restanţe financiare“

Care sînt obiectivele dumneavoastră ca şi conducător şi ce le-aţi impus antrenorilor şi jucătorilor?
- Vreau, în primul rînd, să formăm o echipă care să atace promovarea cu şanse reale în sezonul viitor. Obiectivul, anul viitor, este unul singur, promovarea în Liga I. Pentru acest sezon am stabilit ca obiectiv locurile 1-7. Emil îşi doreşte foarte mult să terminăm mult mai sus de locul pe care ne aflăm în momentul de faţă. Este foarte important să se creeze un nucleu de jucători de bază în jurul cărora să putem construi o echipă puternică pentru sezonul viitor. Probabil Emil Săndoi va mai dori şi alţi jucători de valoare care să se adapteze repede, să omogenizeze lotul, în aşa fel încît în sezonul viitor să avem o echipă care să nu aibă probleme în lupta pentru promovare.
Tot mai multe echipe de Liga a II-a se confruntă cu probleme financiare. La FC Argeş care este situaţia şi ce perspective sînt?
-Am văzut şi eu situaţia. Am observat şi multe schimbări de antrenori în această pauză competi­ţională. Noi, la Piteşti, nu avem nici un fel de restanţe către jucători, iar bugetul pe care ni l-am propus pentru 2018 este unul care să asigure atingerea obiectivelor. Nu avem nici un fel de probleme financiare în momentul de faţă.

Stadionul şi Centrul de Juniori, o prioritate

Se vorbeşte de un nou stadion sau de modernizarea celui actual. Care mai sînt discuţiile?
- Ne dorim foarte mult construirea unei noi arene sau cel puţin modernizarea actualului stadion. Domnul primar merge des la Bucureşti cu aceste două obiective, modernizarea stadionului Nicolae Dobrin şi Sala Polivalentă. Chiar săptămîna trecută a fost aici ministrul Dezvoltării, domnul Paul Stănescu, care a avut o discuţie mai lungă cu domnul primar şi ne-a promis sprijin în acest sens.
Concret, ne putem aştepta ca în 2019 sau 2020 să se înceapă lucrările de construire sau modernizare a stadionului?
- Da. Piteştiul merită un stadion frumos şi o sală modernă pentru jocurile de echipă. Vom face tot ce ţine de noi pentru a realiza aceste două obiective de interes major pentru sportul piteştean şi argeşean.
În trecut, fotbalul argeşean s-a bazat foarte mult pe juniori. Ce strategie aveţi pentru Centrul de Copii Leonte Ianovschi?
- Am discutat cu Emil Săndoi acest aspect, iar în perioada imediat următoare, îşi va face timp pentru a face selecţii la nivelul celor mai buni juniori din judeţ, şi nu numai. Va organiza foarte multe trialuri, jocuri de pregătire în care să caute tineri care pot să vină şi să joace la FC Argeş. Centrul de Copii şi Juniori este o prioritate şi un obiectiv al nostru de prim plan. De aici trebuie să ne aducem jucătorii, fotbalişti din zonă care ştiind istoria lui FC Argeş şi ce a însemnat acest club pentru fotbalul românesc, să fie atraşi de această perspectivă şi să îi pregătim pentru promovarea la echipa mare. Chiar săptămîna trecută, am discutat despre un jucător de 17 ani, care a evoluat la Naţionala Under 17. I-am dat lui Emil cîteva referinţe despre el. Se va interesa la antrenorii de la lotul Under 17 despre el. Vasile Popa l-a urmărit şi el la un meci. Este de aici, din Piteşti, iar dacă Emil are nevoie de el, îl vom lua.

Oamenii de afaceri vin lîngă echipă

La conferinţa de prezentare a lui Emil Săndoi, aţi declarat că sînteţi în discuţii cu cîţiva oameni de afaceri foarte puternici care să vor să devină sponsori la FC Argeş. Care mai este stadiul acestor discuţii şi cînd credeţi că se vor concretiza?
- În perioada imediat următoare vor semna contractele de sponsorizare cu clubul FC Argeş. Sînt oameni de afaceri foarte serioşi, potenţi din punct de vedere financiar, foarte cunoscuţi în Piteşti, care în primă fază vor veni cu sume nu extraordinar de mari, dar pe măsura trecerii timpului şi a apariţiei rezultatelor, aceste contracte vor continua. Vreau să îi avem tot timpul alături de echipă cu sume din ce în ce mai mari.
Multe echipe din străinătate sînt finanţate de socios. Se poate prelua prelua acest model şi la un club din România cum este FC Argeş?
- Sigur că da, dar mai întîi de toate, noi trebuie să-i aducem pe spectatori la stadion. Lumea trebuie să vadă că sîntem serioşi, că vrem să facem treabă, iar apoi poate ajungem şi acolo. „Ambiţia este foarte mare“
Ca şi conducător al clubului, cum vedeţi viitorul lui FC Argeş pe termen scurt, mediu şi lung?
- Pe termen scurt, trebuie să formăm o echipă competitivă care să obţină promovarea anul viitor. În viitor, trebuie să readucem FC Argeş acolo unde îi este locul. Îmi doresc foarte mult să avem o evoluţie foarte bună şi în viitor să jucăm în cupele europene. FC Argeş trebuie să redevină un diamant, iar noi ne dorim să îi redăm strălucirea de odinioară. Acest lucru este posibil prin ajungerea în Liga I şi prin participarea în cupele europene. Deocamdată, sîntem la început, dar ambiţia noastră este foarte mare. Toată lumea este alături de echipă.
FRF a anunţat că în eventualitatea în care FC Argeş ar termina acest sezon pe unul din primele două locuri ale ligii secunde, nu poate promova în Liga I pînă cînd nu îşi va schimba forma juridică. Ce ne puteţi spune despre acest lucru?
- Am luat legea şi o voi studia foarte bine cu juriştii. Am înţeles că va fi nevoie ca din sezonul viitor să extragem practic echipa de fotbal din cadrul clubului şi să formăm o asociaţie. Am vorbit cu Emil Săndoi şi am ajuns la concluzia că ar fi foarte bine să-l invităm pe domnul Viorel Duru la Piteşti ca să înţelegem exact de ce avem nevoie, pentru că timpul este scurt şi vrem să fim puşi la punct cu toate detaliile.
În eventualitatea în care nu se va vota în Adunarea Generală a FRF acel paragraf prin care şi cluburile de drept public să aibă drept de promovare în Liga I va trebui schimbată structura juridică şi posibil şi acţionariatul. Vedeţi la FC Argeş un acţionariat majoritar din mediul privat şi Consiliul Local minoritar? Ce formă juridică aţi agrea?
-Este prematur să discutăm acum. Din ce am înţeles, finanţarea se poate face şi de către autoritatea publică locală pe bază de proiecte. Este de discutat, dar întîi vreau să mă pun foarte bine la punct cu partea legislativă şi apoi discutăm din nou despre acest lucru.
Anul acesta vor fi alegeri la FRF pentru funcţia de preşedinte. Cum vedeţi această luptă şi cum se va poziţiona FC Argeş la acest scrutin?
- Deocamdată nu se ştiu toţi candidaţii la funcţia de preşedinte al FRF. Mă abţin în momentul de faţă să fac pronosticuri. Vom vedea ce va fi.

Finanţarea echipei de baschet, în pericol!

Să trecem şi la celelalte sporturi din cadrul clubului FC Argeş. Cum caracterizaţi evoluţia echipei de baschet?
- Cu baschetul, încă de la intrarea în Consiliul de Administraţie, dorinţa mea a fost să obţinem mai mult tot timpul. Am vrut mereu să ne clasăm pe un loc cît mai bun. Înainte de venirea mea, obiectivul era locul 1-8 şi calificarea în play-off. Era suficient şi toată lumea se oprea acolo. Anul trecut am venit cu clasarea în primele şase locuri. Şi acolo fiind sistemul cu play-off, băieţii noştri s-au calificat direct, după care, din păcate, nu au mai dat aceeaşi atenţie competiţiei. Aceasta a fost una dintre nemulţumirile mele. Anul acesta am reuşit să impun ca obiectiv locurile 1-4. Mi se tot spunea că jucătorii nu o să semneze, că impresarii nu vor. Eu am spus foarte clar că cine vrea să joace baschet la Piteşti şi să facă performanţă aici trebuie să accepte condiţiile nostre, pentru că şi noi sîntem foarte serioşi. Aşa cum ştiţi, niciodată nu au existat aici probleme cu salariile, cu pregătirea echipei şi cu competiţia. M-am supărat după meciul cu U Cluj. Împreună cu Consiliul de Administraţie am impus acel target de cinci victorii pe care l-au şi realizat. Iată că în ultimul timp nu mai jucăm ceea ce trebuie. Am avut mai multe discuţii cu antrenorul, cu domnul Şapera. În perioada asta nu sînt deloc mulţumit de ce jucăm. Am fost bine, am fost în fruntea clasamenntului, dar nu ştiu ce se va întîmpla în meciurile următoare. Avem meci cu Galaţiul, acasă, şi trebuie să-l cîştigăm fără discuţie. Supărarea mea este că noi aprobăm un buget foarte consistent pentru echipa de baschet şi sînt echipe care cu bani mai puţini, cu salarii neplătite de nu ştiu cîte luni, obţin rezultate mai bune decît noi. Asta nu este bine deloc!
Recent, Consiliul Concurenţei a trimis o adresă conform căreia Consiliile Locale care finanţează cluburile sportive nu mai pot finanţa în aceeaşi măsură. La Piteşti care este situaţia?
- Această adresă am primit-o şi eu alaltăieri. Efectiv sînt foarte „speriat“ de perspectiva care se arată. În mod normal, aşa cum spune această adresă, echipa noastră de baschet nu mai poate fi finanţată de către Consiliul Local decît într-o proporţie modică. 200.000 de euro pe trei sezoane! Asta înseamnă în jur de 65.000 euro pe sezon. Se consideră că avînd jucători străini şi cu şanse de a juca în cupele europene, deja nu mai este vorba de un sport de masă, ci despre o activitate economică. Fiind vorba de o activitate economică, nu mai avem voie să finanţăm aşa ceva. Efectiv această adresă ne-a luat pe nepregătite, pentru că sîntem la jumătatea campionatului! Contractele sînt în derulare, iar sportivii trebuie plătiţi. În caz contrar, îşi vor depune memorii şi vor reclama clubul la FIBA. Voi discuta zilele următoare şi cu domnul primar, dar şi cu ceilalţi membri din Consiliul de Administraţie. Vreau să vorbesc şi cu parlamentarii de Argeş pe această temă. Trebuie urgent făcut ceva, pentru că nu sîntem singurii în situaţia asta. La CSM Bucureşti, la echipa de handal feminin care se luptă pentru cîştigarea Ligii Campionilor, nu ştiu ce se va întîmpla. Dacă pur şi simplu dăm curs acestei adrese, închidem porţile şi nu mai jucăm nici meciul cu Galaţiul! Sper să găsim o soluţie, pentru că aţi văzut şi dumneavoastră cîţi spectatori vin la meciurile echipei de baschet. Avem o tradiţie în acest sport, pentru că echipa noastră a fost şi campioană, vicecampioană, dar şi cîştigătoarea Cupei şi SuperCupei României. Noi ne dorim să ajungem din nou în acea zonă şi apar probleme la care nu ne-am aşteptat. Voi face toate demersurile pentru a schimba ceva.                

„Vom susţine tot timpul performanţa“

Echipa de volei a încheiat turul fără înfrîngere. Care sînt aşteptările şi de acum încolo?
- Voleiul m-a dezamăgit complet anul trecut. Noi chiar votasem în Consiliul de Administraţie să nu mai susţinem echipa de volei, după care am înfiinţat această nouă echipă, cu un buget la nivelul diviziei a doua. Avem numai victorii şi este posibil să promovăm dacă echipa va merge la fel de bine şi de acum încolo. Ne dorim performanţă cu jucătoare din Piteşti, cu junioare crescute de noi. Avem şi două fete care sînt la lotul naţional de juniori şi care joacă foarte bine. Noi nu ne dăm la o parte dacă echipa va merge bine şi vom promova. Vom susţine fără nici un fel de probleme şi voleiul.
Rezultatele echipei de handbal vă mulţumesc?
- La handbal nu sînt mulţumit! Nu şi-au atins obiectivul anul trecut şi nici acum nu joacă cine ştie ce! Cred că cel mai bun raport cost-calitate este la secţia de judo, unde cu un buget relativ mic avem un campion mondial la cadeţi, campioni naţionali şi rezultate foarte bune. Şi la aeromodelism avem campioni, iar la tenis de masă şi rugby, sîntem acolo. În cadrul clubului avem o nouă secţie, cea de karate. Şi acolo sînt campioni naţionali, medaliaţi la diverse turnee internaţionale. Am crezut de cuviinţă că este bine să-i susţinem pentru că la următoarea Olimpiadă, acest sport va deveni olimpic. În luna decembrie a anului trecut am aprobat în Consiliul Local înfinţarea secţiei de box. M-au impresionat foarte mult sportivii domnului Ioniţă Mărăşescu şi cred că este absolut normal să-i susţinem. Îi vom susţine pe toţi sportivii care vor să facă mare performanţă pentru Piteşti!
M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2777

Comentarii (7)
Scris de ARBITRU in 17-01-2018 20:54 - Vizitator
 
 
Vasi pop omul lui GENTEA, RUSINEEEEEEEE.
 
Scris de Lolescu in 16-01-2018 09:42 - Vizitator
 
 
Ne-am tot saturat de promisiunile astea de partid. Toata lumea si-a dat seama ca impingeti promovarea in anul electoral, pentru a castiga patidul vostru multe voturi. Se putea si sezonul asta ca FC Arges sa lupte pentru promovarea in liga1. Nu intelegem de ce nu l-ati adus pe Sandoi din vara?! Daca nu aduceti un sponsor puternic la echipa si daca nu o sa faceti transferuri, o sa se duca totul pe apa sambetei. Am inteles ca nici acum nu au venit actele de la OSIM si actuala echipa, nici acum nu este FC Arges 100%. Asa ca , domnule Gentea , in loc sa promiti unele lucruri pune mana si fa treaba ca ai destule de facut la FC Arges!
 
Scris de Un suporter FC Arges in 15-01-2018 20:47 - Vizitator
 
 
De ce nu ne spune Gentea cine face parte din CA?Sunt oameni priceputi in fobal?Direcctorul Serban ce stie sa faca,este un bun manager al clubului?Ce buget s-a asigurat din partea primariei Pitesti pentru fotbal?Cati ,,socios"poate avea FC Arges?
 
Scris de Suporter FC Arges in 15-01-2018 13:40 - Vizitator
 
 
Minte Gentea,dupa meciul cu Timisoara un jucator se plangea in parcarea stadionului ca Gentea le-a pomis prime la mai multe jocuri si a ramas cu promisiunea.Dle Ionica nu poti numi alta persoana Presedinte,un fost sportiv care simte cu adevarat sportul si sportivii.
 
Scris de gore in 15-01-2018 11:00 - Vizitator
 
 
minciunele la pachet! 
sa va fie rusine!
 
Scris de Suporter FC Arges cu state vec in 15-01-2018 09:51 - Vizitator
 
 
Gargara politica ,dupa ce separati sectia mai vorbim si asta ar trebui urgent pt. ca in conjunctura actuala sansele sunt 0.Dle Gentea cum este posibil ca Pop Daniel Vasile ,arbitru, professor de sport sa fie angajat si la club cu o remuneratie pe masura meritelor pe care le-a adus clubului F C Arges iar alti sportive care merita nu sunt bagati in seama.Luati atitudine domnule.
 
Scris de un suporter al FC Arges in 15-01-2018 01:58 - Vizitator
 
 
Sunt frumoase visurile domnului Gentea!Cu bani numai din bugetul primariei Pitesti nu se poate face performanta.Pentru fotbal trebuie foarte multi bani ca sa promovezi in liga nationala.Cu toate ca judetul Arges se situeaza pe pozitii fruntase din punct de vedere economic la nivel de tara,nu sunt sigur ca vor exista sponsori care sa investeasca sume considerabile in fotbal sau celelalte sectii sportive.Eu va doresc succes si voi fi o prezenta constanta la competitiile sportive ale FC Arges!
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 06.08.2019

--- 2.722 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info