Curierul Zilei - Doctorul Frãtoaica, îndrãgostit din nou
PRIMA PAGINA arrow reportaj arrow reportaj arrow Doctorul Frãtoaica, îndrãgostit din nou
 Publicitate pdf
Doctorul Frãtoaica, îndrãgostit din nou
(47 voturi)
Friday, 30 October 2009
 Omul adevãrat din spatele figurii publice. Aceasta este tema unei noi rubrici pe care o deschidem azi în paginile ziarului şi în care încercãm sã vã prezentãm acea parte mai puţin vizibilã din viaţa oamenilor întîlniţi în diferite ipostaze expuse publicului, care sã vã permitã sã vã faceţi o imagine despre cine este cu adevãrat acea persoanã. Am ales astãzi un medic.
L-aţi întîlnit la Urgenţã, poate a salvat viaţa dumneavoastrã sau viaţa unui om drag dumneavoastrã, îl vedeţi în şedinţele de Consiliu Local, fiind activ în politicã, îl vedeţi la evenimentele mondene, dar şi cînd e de muncã! Dacã nu l-aţi recunoscut încã, vã spunemşi numele: medicul Gheorghe Frãtoaica. Deşi pare a se fi spus totul despre el, Bebe Frãtoaica - cum îl alintã colegii şi prietenii - esteun subiect inepuizabil. E atît de implicat în tot ce face, de la administraţie la medicinã, de la politicã la viaţa sentimentalã, încît oricînd se poate spune ceva nou despre dumnealui. Definiţia sa ca om e datã de mai multe paradoxuri: militar de formaţie, urãşte armata şi ar desfiinţa-o, dacã ar putea; politician fiind, vorbeşte puţin şi vrea sã fie judecat dupã fapte; om extraodinar de puternic, prin condiţia meseriei pe care o practicã, dovedeşte cînd nu te aştepţi cã e un sentimental incurabil. L-am provocat, zilele trecute, la o discuţie despre sine şi am aflat o mulţime de lucruri mai mult decît interesante.    
  

 „Tînjeam dupã linişte!“

Demisia din Armatã a coincis cu intrarea în politicã. A ales, dupã cum afirmã, cel mai urît şi cel mai hulit partid la momentul ’90, PNŢ. „Cînd au fost treburile mai încurcate, dupã Revoluţie, mi-am dat demisia. Nu au vrut sã îmi dea drumul, dar m-am dus şi
m-am înscris în partid. Am avut legitimaţia 46 pe Prahova, pentru cã atunci eram în Garnizoana Prahova. Le-am pus carnetul pe masã şi de-abia atunci m-au lãsat sã plec“, îşi aduce aminte. Acelaşi moment a însemnat şi trecerea la medicina civilã. „Bineînţeles cã nu am plecat de azi pe mîine, m-am interesat unde mi-aş putea gãsi un loc de muncã. Ştiam cã sînt locuri de muncã la dispensar, în Argeş. Mai aveam o motivaţie. Am trãit toatã viaţa la oraş. Tînjeam, efectiv, dupã linişte! Chiar îmi plãcea ideea de a trãi la ţarã. Şi am gãsit şi locuri. Era unul liber la Miroşi, iar eu sînt nãscut la Cãldãraru şi crescut la Curtea de Argeş. Nu am gãsit la Curtea de Argeş, cã ãsta era visul meu, aşa cã am ales Miroşi şi am fost medic de dispensar aici, ceva ani, vreo 5. Apoi, am primit numirea ca director la Serviciul de Ambulanţã, dupã ce am mai trecut un an pe la Moşoaia, tot în ideea de a nu intra în oraş. Chiar dacã toatã lumea voia la oraş, eu visam sã stau la ţarã. Vrei sã-ţi spun ceva? Dupã ce am pãrãsit aceastã mizerabilã instituţie numitã Armata Românã, pînã acum vreo 5 ani eu m-am considerat în concediu! Aşa de bine mi-a fost şi atît de liniştit“.

 

9 ani de Urgenţã, pe viaţã şi pe moarte

De 9 ani, doctorul Frãtoaica lucreazã la Urgenţa Judeţeanului, a cãrei structurã chiar el a înfiinţat-o, dupã ce fãcuse acelaşi lucru cu Serviciul de Ambulanţã. Muncã efectivã, pe viaţã şi pe moarte, despre care spune - destul de mîhnit - cã a început sã-şi punã amprenta asupra sãnãtãţii sale. „În Urgenţã, mai în vîrstã decît mine mai e doar doctorul Freiberger. În ultima perioadã, aceşti gãlãgioşi pacienţi de care ne ocupãm au ajuns sã ne atingã pe toţi. Uzura fizicã şi moralã a devenit vizibilã la toţi. Nu vorbesc numai de mine, ci şi de colegii mei. Mã uit şi la colegele me-le mult mai tinere, care au doar 35 - 40 de ani... Nu mai e nici unul dintre noi care sã nu sufere de o afecţiune a inimii. Dar nimeni nu vede chestiunea asta! Toatã lumea ştie doar sã ne înjure! Şi nu e firesc! Pînã acum 8 - 9 ani, în Urgenţã era o atmosferã normalã. Acum, aţi vãzut şi voi, presa, am ajuns sã lucrãm cu pazã la uşi. Mai nou, chiar sã chemãm forţele de intervenţie, sã potoleascã scandalagiii. Nu e normal aşa ceva! Este o nepãsare atît din partea conducerii, cît şi a pacienţilor!“. Aceasta este una dintre supãrãrile mari ale doctorului Frãtoaica.

 

Încã îl mai impresioneazã moartea

Deşi are ani buni de medicinã de urgenţã în spate, în care a vãzut cazuri peste cazuri, tragedii şi atrocitãţi, încã îl mai impresioneazã moartea. „Poate nu moartea în sine, dar contextul în care s-a produs, de multe ori!“, spune medicul de Urgenţã. Douã cazuri mai speciale i-au marcat, în ultima vreme, activitatea şi l-au atins mai mult decît altele. „Acum cîţiva ani, pe terenul de sport de la Liceul Sanitar, cîţiva bãieţi jucau fotbal. Unul de 17 ani a fãcut stop cardio-respirator... o moarte subitã. Nu e un caz singular, s-a mai întîmplat aşa ceva. Mi l-au adus în Urgenţã şi am resuscitat la el douã ore. Cred cã m-a impresionat chiar cel mai mult, în toatã cariera mea. Un al doilea caz care m-a atins a fost al unui domn. Un domn, pentru cã se vedea clar cã e un om cult. Nu am ştiut niciodatã ce profesie avea, dar l-am crezut un domn. A venit cu miocarditã, cu complicaţie majorã, edem pulmonar. Starea lui s-a agravat şi îşi tot cerea scuze cã, în loc sã dormim (era în jur de 2 noaptea), stãm pe lîngã el. Noi ne uitam cum se degradeazã, îl rugam sã nu vorbeascã, pentru a nu-şi îngreuna respiraţia, iar el îşi cerea scuze! Ultimele lui cuvinte au fost de iertare faţã de noi, cã ne ţine lîngã el. Apoi, a murit, sub ochii noştri, cerîndu-şi scuze...“. Un alt caz dramatic ce i-a rãmas în memorie s-a întîmplat de Revelionul trecut. „Am petrecut Revelionul resuscitînd! Era vorba despre mama colegei noastre doctoriţa Gabi Rãuţã, de la Hematologie. Un nenorocit, care nici mãcar nu a apãrut la spital, a lovit-o pe trecerea de pietoni... Amîndouã veneau la spital, sã petreacã Revelionul cu colegii de gardã. M-a impresionat din mai multe motive. În primul rînd, pentru cã era vorba de mama unei colege, iar Gabi e o fatã absolut deosebitã. Apoi, cã veneau la spital. Iar Gabi tocmai îşi îngropase şi bunica... A rãmas chiar singurã!“.

 

 Nu suportã doctorii şpãgari

Cea mai grea parte din munca lui - ne-a mai mãrturisit - nu e ceea ce face acolo, ci momentul în care trebuie sã anunţe familia. „De multe ori, la noi impactul e mult prea ţigãnesc. Am luat ceva din comportamentul lor. Modul de manifestare a durerii este la noi mult prea public, prea evident!“, este de pãrere, bazîndu-se pe experinţa sa de pînã acum şi pe miile de cazuri pe care le-a vãzut. Un alt lucru nelalocul lui în societatea de acum este faptul cã, deşi pare foarte dur, multã lume încearcã sã tragã foloase material de pe urma morţii unui om apropiat, creînd în jurul acestui eveniment scandaluri mediatizate chiar întradins, denigrînd medicii şi personalul sanitar. „Zilele trecute, mi-a venit în Urgenţã o doamnã cu oarece pretenţii (a se citi ceva bani), cu o buzã umflatã. Îmi spunea cã a citit pe Internet cã e alergie şi cã a venit sã îi pun o perfuzie, cã dacã pãţeşte ceva! Conceptul de urgenţã preventivã nu existã! Dar credea cã, dacã are bani şi îmi aratã acest lucru, o tratez cum vrea şi cã trebuie sã-i rãspund cum îmi comandã. Avea, de fapt, stomatitã, de la lucrãrile dentare, şi o trimisesem la stomatolog, dar mi-a fãcut un scandal monstru. În condiţiile în care aveam de îngrijit un pacient cu plagã înjunghiatã! Nu o interesa, voia sã mã ocup numai de ea“. Medicul Frãtoiaca nu suportã nici doctorii şpãgari, care se „prostitueazã medical“ pentru bani: „Mã mai întreabã cîte cineva - culmea, pe mine! - cît sã dea la medicii din spital... Ãsta e folclor creat chiar de unii pacienţi, este chiar penibil! Nu sînt de acord cu medicii care cer! Pentru mine asta reprezintã o prostituţie. Nu am fãcut şi nu voi face niciodatã aşa ceva!“. Din pãcate, însã, în lipsa unui confort financiar, care îi împiedicã pe unii medici sã refuze banii oferiţi de pacienţi, mulţumirile lor sînt extrem de puţine. Despre foşti pacienţi trataţi, reveniţi pentru a-i mulţumi, doctorul Frãtoaica zice cã îi poate numãra pe degete: „În ultimii cinci ani, am avut trei cazuri!!!“.

 

 A demisionat din Armatã, pentru cã nu-i plãcea

Nãscut în Cãldãraru, deci argeşean get-beget, paşii l-au purtat în viaţã prin locuri îndepãrtate din ţarã, pînã în Apuseni, unde a fost medic militar timp de trei ani şi jumãtate, la Vînãtori de Munte. Crescut în oraş, mãrturiseşte cã şi-a dorit mereu liniştea de la ţarã, motiv pentru care a şi fost mai bine de trei ani medic în mediul rural. A urmat Facultatea de Medicinã Militarã şi apoi a fost chiar medic militar. Cu  toate acestea, nu suportã armata şi a plecat prin demisie. „Am fost 10 ani efectiv medic militar, dar am 16 ani de purtat uniformã. Nu mi-a plãcut! Îmi cer scuze pentru actualii militari, însã aceastã instituţie am considerat-o întotdeauna o instituţie retrogradã, în care s-au aciuat oameni incompetenţi profesional, cãrora nu le-a plãcut în viaţã sã munceascã. Ştii care era gîndirea pe care o aveau oamenii ce acum sînt colonei şi generali? Mã fac ofiţer, pentru cã nu mã duc la muncã, pentru cã nu fac nimic. Am avut ofiţer care fusese macaragiu! A venit în Armatã pentru cã avea un salariu şi primea repartiţie în oraş. Nici o legãturã cu înclinaţia cãtre arme! Astea sînt poezii idealizate de ei, pentru a motiva salariile nesimţite  ce se acordã în Armatã!“, este pãrerea sa. În plus, ne-a mai explicat cã, odatã ce am intrat în UE, nu mai avem graniţe, iar duşmani, nici atît! Dacã ar fi la putere, ar desfiinţa armata, aşa cum este ea acum, şi ar pãstra doar atîţia oameni cît ne-ar trebui ca sã ne respectãm obligaţiile faţã de partenerii de alianţe.  Nimic mai mult! Pe restul i-ar trimite la munca adevãratã. „În interior, nu îi mai vãd rostul! Cred doar cã este pãstratã, în aceeaşi gîndire comunistã, ca forţã de represiune, în cazul unor mişcãri sociale!“, mai spune dumnealui. 

 

Divorţat de douã ori

Deşi este un bãrbat obişnuit cu greutãţile, în aparenţã un om dur, Gheorghe Frãtoaica nu se sfieşte niciodatã sã-şi arate sentimentele şi nu foloseşte tactica specificã bãrbaţilor, aceea de a pãrea stãpîni pe poziţie şi pe subiect. De curînd, la toate evenimentele mondene, în oraş, la concerte sau la cumpãrãturi, apare însoţit de iubita lui, faţã de care se aratã de fiecare datã extrem de tandru şi îndrãgostit. Divorţat de douã ori, este din nou legat de cineva şi nu ascunde acest lucru. „Dupã o pauzã de 10 ani, am divorţat în primãvara lui 2000. Mihaela este prima care a reuşit sã se apropie. Trãim o epocã foarte proastã. Prima datã, am fost prost! S-a scris mult a doua oarã, cînd am divorţat. Eticheta cã sînt cel care pãrãseşte, cã sînt afemeiat m-a urmãrit mulţi ani la rînd. Cine m-a vãzut de aproape a putut sã-şi facã o imagine. Este adevãrat cã mi-au plãcut femeile, dar nu mi-a plãcut niciodatã sã-mi bat joc de cineva. De fiecare datã cînd am avut o relaţie, am spus clar, din capul locului, cum stã treaba: Pînã aici ne putem duce, mai mult nu pot! Mihaela este singura cu care a fost ceva deosebit. Nu are legãturã cu vîrsta, cu toate cã ea are doar 30 de ani. Nu are chiar nici o legãturã! Ea a reuşit sã mã înfrîngã! Sã-mi înfrîngã toate reticenţele, toatã neîncrederea. Este lucrul pe care îl apreciez la ea. Faptul cã e mai drãguţã în comparaţie cu alte femei reprezintã un bonus pentru mine, nu l-am dorit în mod special şi nu ãsta fost motivul pentru care am ajuns împreunã. Ştiţi cum e! Cînd am cunoscut-o, a fost aşa, ca şi cu un tablou: e frumos, dar nu poate fi al meu. Ea a fost mai tenace, a avut rãbdare. A reuşit sã mã înfrîngã!“.    

 

Ce urmeazã? Cãsãtoria!

Ce urmeazã pentru Gheorghe Frãtoiaca? Multe. Se cãsãtoreşte din nou! E vestea cea mai importantã. „Dacã lucrurile merg în continuare cum merg, categoric cã mã voi cãsãtori din nou, în curînd!“. În politicã, ţine mult la locul sãu de consilier local şi este posibil sã preia conducerea Spitalului Judeţean: „Am fost nominalizat pentru postul de director. Personal, nu mã grãbesc, dar se pare cã propunerea va fi fãcutã oficial. Dacã se va întîmpla, voi accepta“.

 Elena Mitalcov Marta  


Vizualizari: 302282

Comentarii (138)
Scris de O PACIENTA in 13-11-2009 20:33 - Vizitator
 
 
medic sp.med.urgenta
DOMLE ASTA ESTE UN UCIGAS! NU SINTETI SANATOSI CEI CARE IL RIDICATI IN SLAVI! LA PUSCARIE CU EL NENOROCITUL INCOMPETENT! :( :( :( :( :( :(
 
Scris de Sorin in 11-11-2009 18:32 - Vizitator
 
 
De unde aura asta de specialist?
Nu vreau sa para un atac dar de unde aura asta de mere specialist a lui Gheorghe? Faptul ca face circ nu inseamna ca si stie ce face. Este vreun cole din medicii de la UPU care sa aiba curajul sa recunosca de cate ori au reparat prostiiule facute de Bebelul la pacienti(vorbesc de urgentistii adevarati nu umpluturile facute ca Bebe la apelul de seara). Au curajul medicii "specialisti" de la UPU si Ambulanta sa dea un examen de verificare cu medici cum ar fi Arafat,Cimpoiasu,Vaduva? Pe bune... Va provoc! 
Si asta nu este valabil numai pt.medicii de la UPU,in spital sunt la fel de multi medici cel putin mediocrii. Salarii bune, conditii bune si ciubucuri mari-pentru nimic. Pe cine incercati sa mintiti?
 
Scris de pacientul in 09-11-2009 17:23 - Vizitator
 
 
De retinut
Domnilor DOCTORI,va scriu doar pt.a va aminti ca inainte sa intindeti mana incercati sa fiti buni.Sa fiti buni profesiona,sa fiti umani. Daca va dau ceva in plus bine daca nu nu va incruntati-tot va dau ceva:salariul din banii mei. Nu sunteti bine platiti-noi suntem? De unde pana unde ideea ca sunteti superiori altor muritori. In Judetean nu pot fi numiti 10 medici adevarati.Restul balast,fite,talente de profesori,incapabili,gascari,spagari,CRIMINALI. Si totul pe banii mei. Nu va convine plecati afara,plecati in privat(dar nu cabinetele cu care capusati statul). Daca sunteti tari de ce nu vad performanta in Arges. Plecati dracului acasa si lasati sa vina tineri care nu sunt inca stricati. Si asa prea multa experienta nu aveti(in 30 minute orice caz grav ajunge trimis de voila Bucuresti).Mi-e groaza ca tot voi o sa lucrati si in Spi.regional.
 
Scris de Sorin cel cu targa in 09-11-2009 17:14 - Vizitator
 
 
BEBELUL
Fratoaica ne minte. A plecat din armata ca altfel era trecut in rezerva(pacate multe),de la ambulanta cu tinicheaua de coada(mai are de platit rate la ce a furat acolo?),. Pacat de fetita asta-pare o.k. Ce dracului cauta? faima de a fi soata directorului,nevasta de medic,bani,NU O Inteleg! Sa la fie de bine! Gheorghe,poate a treia oara este cu noroc! Sa nu-ti bati joc de fata
 
Scris de BEBE in 09-11-2009 17:10 - Vizitator
 
 
nu toti sunt nenorociti
medici de familie-fara a avea nimic de-a face cu urgenta 
Herman.Martau.Fraiberger 
Medici de familie dar cu ceva "talent de urgentist-la plesneala:daca ai noroc -scapi; 
Fratoaica 
Medici de urgenta care "nu se consuma" 
Nistor 
Bulgar 
Medici urgentisti care se consuma 
Barbu 
Pascu 
medic bun dar nebuDogaru 
 
 
Ma poate contrazice cineva?
 
Scris de GHEORGHITA in 09-11-2009 17:03 - Vizitator
 
 
GHEORGHE NE VRAJESTI
De unde al specialist? Facut la apelul bocancilor specialist urgenta pe vechime? De cce nu a avut curajul sa dea primariatul pe urgenta? Are de-a face cu faptul ca in comisie era Arafat care i-ar fi demascat incompetenta. Nu ia spaga? Cum ramane cu faptul ca 'Nu vreau SMURD pt.ca eu fac 4-5 milioane de lei pe zi"? Fratoaica este intradevar bun la a sti sa-si vanda marfa. In rest spoiala.Si credeti-ma ca stiu ce spun
 
Scris de MARIANA in 07-11-2009 11:31 - Vizitator
 
 
DR.MIHAILA ADRIAN
MIHAILA,ca nu-l pot numi doctor pe acest criminal,este alta loaza care nu se atinge de bolnav pina nu-i dai cit pretinde pentru un serviciu pe care este obligat si platit din banii nostri sa-l presteze,la o simpla cezariana te lasa sa te chinuiesti ,sa urli de durere ,si nu catadicseste nesimtitul sa te opereze pina nu-i dai 10 milioane !!Nu mai amintesc de betiile pe care le trage in spital !Nu pot sa inteleg de ce astfel de jigodii ,care jupoaie omul amarit de ultimul banut nu sint dati afara sau trimisi la puscarie!!
 
Scris de votca in 04-11-2009 15:28 - Vizitator
 
 
neinteresat
Am fost la spital pentru o piatra la rinichi care nu i-a mai placut in mine. A durat o ora si 45 de minute sa ma puna la ecograf. 
Urgenta mea credeti ca l-a facut sa se intereseze de starea mea? Am stat 55 de minute pe pat in Urgenta pana a venit sa se uite la mine. Era ora 23 si eram singurul din camera de garda. 
Cnd am primit reteta l-am intrebat daca este un tratament provizoriu sau unul de durata. A sarit ca oparit pe motiv ca ii pun la indoiala performanta profesionala.
 
Scris de tot monalisa in 03-11-2009 14:50 - Vizitator
 
 
despre spitalul jud.pitesti
apropo am uitat sa va spun ca varul meu este bine sanatos ,salvat de BUCURESTI,(a se retine)cu toate ca dr F.il considera aproape mort cand l-a adus la spital.este vb de accidentul de anul trecut din 01.07.2008 cu motocicleta din fata tribunalului cu acel pompier de 26 ani ,iar cel care a supravietuit este chiar varul meu.sa spuna toti care au fost acolo cum dr.F. bagase capul pe gemuletul salvarii si ii facea semne asistentei cum ca "se duce"nici nu s-a uitat la el desi am fost pregatiti cu" atentia".dar degeaba.a trebuit sa dam cateva telefoane ca sa ne dea o salvare.rugati-va la d-zeu sa avem toti sanatate ca daca vii la spitalul jud.arges pe picioare vei risca sa pleci pe" spate"pe bune.SANATATE MAXIMA
 
Scris de monalisa in 03-11-2009 14:42 - Vizitator
 
 
despre doctorii de la spitalul jud.pites
am avut un var care a facut un accident si marele doctor de la upu(fratoaica)facea semne la asistentele de pe ambulanta ca "se duce" sa nu se grabeasca spre bucuresti cu salvarea .bun doctor ....cand am cerut o salvare pt bucuresti ca era grav varul meu stii ce a zis dr.F."ce ba ma invatati voi pe mine cum sa imi fac serviciul?"altadata,mama,bolnava de inima a ajuns in urgenta pe mana lui,stiti cum a putut vorbi cu ea si cu alti pacienti.nici nu pot reproduce,trebuia sa tina cont in primul rand de faptul ca era femeie si apoi ca e platit din banii nostri.fereasca sfantul sa ajungi la urgenta spitalului judetean ca mori sigur.eu am picat pe mana lui ionut dogaru-alt medic "bun"care ,desi eram in soc anafilactic de la niste medicamente stiti ce mi-a zis?sa ma ridic de pe pat ,desi nu puteam si sa beau o pastila cu apa luata cu pumnul de la chiuveta.daca i-am cerut un pahar de unica folosinta ,a zis ca nu are sa merg sa cumpar si l-am trimis pe sotul meu sa imi cumpere pahar si cateter.i-am luat un set de pahare si i l-am lasat acolo "cadou"pt alti bolnavi in situatia mea.a zis ca fac misto de el.el oare nu facuse de mine?cand am fost gravida am ajuns intr-o noapte la urgenta cu dureri intercostale mari de tot.stiti ce mi-a zis o asistenta de la ginecologie?citez:ce draga nu putea sa te ia durerea si pe tine mai devreme,ai venit la ora asta(02.30)sa o deranjezi si pe dna doctor?"
 
Scris de Monica in 01-11-2009 23:33 - Vizitator
 
 
subscriu la mincinos
de cite ori am ajuns la urgenta (odata cu o colega care ulterior a murit de cancer)de atitea ori respectivul medic era coleric,tipa la pacienti si plimba oamenii cu salvarea de la un spital la altul!a primit si plicul cu bani ............degeaba!
 
Scris de a in 30-10-2009 14:38 - Vizitator
 
 
pt LEA
PROBABIL CA E MEDIC BUN , SALUTABIL GESTUL DE A SE IMPLICA SPONTAN IN SALVAREA UNEI PERSOANE.... DAR ESTE TOTAL GRESIT SA SPUI; CA AR FI PUTUT SA-SI VADA LINISTIT DE DRUM PT. CA IN CAZUL MEDICILOR ESTE O OBLIGATIE DERIVATA DIN MESERIA ALEASA DAR SI PRIN JURAMINTUL DEPUS,SI NU MAI VORBESC DE OBLIGATIA MORALA PE CARE O AVEM TOTI DAR MAI ALES UN MEDIC SA SE IMPLICE IN SALVAREA UNEI PERSOANE CARE DINTR-UN MOTIV SAU ALTUL NU PICA IN TURA TA CA MEDIC. NE SAU VA PLACE SISTEMUL DE SANATATE DIN OCCIDENT, ESTE DECENT SI BINE PLATIT;;; OARE STI LEA CE OBLIGATII AI ACOLO FATA DE PACIENTI. PENTRU O ASEMENEA AFIRMATIE, ACOLO IN VEST (MAI ALES DACA LUCREZI IN SISTEM) ERAI DATA AFARA ....... AM SA FIU SCURT;;;; NIMENI NU ESTE DUMNEZEU PE PAMINT, NIMIC NU NE DA DREPTUL SA NU NE FACEM JOBUL CIT MAI BINE SI CIT MAI CORECT---- POATE CA DE-ASTA TOTUL ESTE CU SUSUL IN JOS INCLUSIV IN SANATATE....... PS. SA NU CREZI LEA CA EU SAU COLEGUL MEU DE SERVICI SAU TATAL MEU SAU POATE MAMA TA ,, NU FACEM EFORTURI SUPLIMENTARE ACOLO UNDE MUNCIM IN AFARA FISEI POSTULUI.. ASTA NU INSEAMNA CA POT SA MA FAC CA PLOUA SI SA PLEC MAI DEPARTE O FAC PT UN SALARIU ,O FAC PT. MINE ,INDIRECT PT. CEI DIN JUR . REPET TEORIA ENUNTATA DE TINE MAI SUS ESTE GRESITA CHIAR PERICULOASA .CU RESPECT ALTA DATA PASTREZA-O PT.TINE........ NU VREAU SA SA FIU TENDENTIOS DAR DACA AS LUA IN CALCUL SI CE SPUNE MIHAELA (ARTICOLUL DE LA 12;38) CUM RAMINE LEA CU JURAMINTUL CU MORALITATEA CU SISTEMUL DIN VEST CARE NE PLACE .... DIN PACATE AICI IN TARA FIECARE CU DREPTATEA LUI ESTI PE LINGA EL IL APRCIEZI (DE INTERESUL) ESTI IN BARCA PACIENTILOR CARE STIM LA CE SUNT SUPUSI ,, NU-L MAI APRECIEZI... SISTEMUL E ZOB , PACIENTI SUNT OBOSITI SI TERMINATI FIZIC SI MORAL , MEDICI PROST PLATITI,PACIENTI PROST PLATITI, LIPSURI CIT CUPRINDE PERSISTA SPAGA CARE NE SLEIESTE PUTERILE, DACA UNUL ISI FACE DOAR MESERIA IL CONFUNDAM CU UN "INGER"......... DOAMNE UNDE AM AJUNS......
 
Scris de Pacient nemilitar in 30-10-2009 14:27 - Vizitator
 
 
Pai, don' doctor
Daca nu v-a fost placuta armata, ce de ati dat examen la medicina militara ? A, da, atunci cand v-ati inscris acolo se intra mult mai usor ca la civil.Si repartitia nu era "la tara".Pacat ca vorbiti asa "buruienos" despre fostii colegi de armata, militari si medici, in egala masura.Ca fapt divers,dar unanim cunoscut, nu pot compara asistenta medicala de care am beneficiat la Spitalul Militar de Urgenta din Pitesti, de nenumarate ori,cu asistenta medicala de la Spitalul judetean, tot de urgenta (?) 
Asistenta medicala deosebita, ordinea, curatenia, grija fata de pacient, sunt atribute total diferite la "Militar" fata de "Judetean".
 
Scris de Lea in 30-10-2009 13:42 - Vizitator
 
 
cunostiinta
Tot respectul pentru omul si medicul Gheorghe Fratoaica. Pe langa faptul ca este un adevarat profesionist, este o persoana, JOS PALARIA, care pune pe primul loc salvarea vietii unui pacient indiferent de conditii. Imi amintesc cum a stat peste jumatate de ora, pe o ploaie torentiala, in strada ca sa o resusciteze pe femeia din prima fotografie... desi ar fi putut sa-si vada linistit de drum... Si exemplele pot continua ....
 
Scris de mihaela in 30-10-2009 13:38 - Vizitator
 
 
esti un mincinos
primesti si bani si te porti ur it cu pacientii
 
Scris de Corina in 30-10-2009 13:24 - Vizitator
 
 
Va urez sa aveti casa de piatra
Il apreciez foarte mult pe Dl doctor Fratoaica pentru vietiile care le-a salvat, pentru vorbele care le-am auzit despre el de la prietena mea si vecina mea Mirela-exercitiu(fosta colega a domnului doctor) si de la alti cetateni. 
Sa aveti cat multe zile insorite. Sa traiti cat mai mult
 
Scris de Corina prietena si vecina lui in 30-10-2009 13:19 - Vizitator
 
 
Va urez sa aveti casa de piatra si cat m
Il apreciez foarte mult pe Dl doctor Fratoaica pentru vietiile care le-a salvat, pentru vorbele care le-am auzit despre el de la prietena mea Mirela (fosta colega a domnului doctor) si de la alti cetateni.
 
Scris de pacient in 30-10-2009 10:37 - Vizitator
 
 
fara spaga!!!!
Poate d-voastra nu d-le dr.nu sunteti de acord cu spaga dar colegul dr.MATEA de la UROLOGIE care cere onorariu inclusiv pt.asistentele care aduc operatul in salon!!!cum va explicati ca un batran de 75 ani cu o pensie de 470lei a trebuit sa-i dea d-lui MATEA 800 lei?daca ajungeti director tot respectul poate-l duceti si pe el la biserica sa-ljudece DUMNEZEU
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved 


embedgooglemap.net
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fii reporter!

Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info