Curierul Zilei - 16 zone de pescuit în Argeş!
PRIMA PAGINA
 Publicitate pdf
16 zone de pescuit în Argeş!
(0 voturi)
Saturday, 17 March 2018

S-au stabilit locurile unde puteţi pescui în 2018

16 zone de pescuit în Argeş!


Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură şi Asociaţia Judeţeană a Vînătorilor şi Pescarilor Sportivi din Argeş au încheiat acum cîteva zile un contract pentru utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ pentru 16 zone de pescuit sportiv în Argeş. Cei 4.500 de membri ai AJVPS Argeş pot practica pescuitul sportiv în zonele piscicole din judeţ pe baza carnetului de membru vizat pe 2018 şi pe baza permisului de pescuit emis de Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură.   

Directorul AJVPS Argeş, Constantin Istrătescu, ne-a oferit mai multe informaţii de maxim interes pentru pescarii sportivi din judeţul nostru: „AJVPS Argeş şi ANPA au semnat un contract pe 10 ani pentru utilizarea resurselor acvatice vii. Am primit pînă acum 1.000 de permise, iar în perioada următoare, vom mai primi încă 3.500. Pescarii sportivi au 16 zone de pescuit în judeţul Argeş care sînt afişate şi la sediul nostru. Pot pescui în apele din judeţul nostru membrii care achitată cotizaţia pe anul 2018. De la data de 1 mai, membrii asociaţiei au posibilitatea de a pescui şi pe apele de munte. Cotizaţia pe care o plătesc pescarii sportivi este prea mică şi nu a mai fost mărită de 20 de ani. De administrarea lacurilor se vor ocupa inspectorii ANPA şi salariaţii AJVPS Argeş. În funcţie de bugetul care va fi strîns din cotizaţii se vor face şi populări cu peşte în aceste lacuri. Pentru combaterea braconajului piscicol, la nivel naţional şi judeţean se vor încheia protocoale cu Jandarmeria care va asigura paza lacurilor“.   

Zonele de pescuit din Argeş:

1. Rîul Bratia inferior - 34 km - Aval pod Berevoieşti - confluenţa cu rîul Tîrgului (com.Ţiţeşti)
2. Rîul Argeş - 87 km - com. Oieşti - com. Pătroia jud.Dîmboviţa
3. Rîul Vîlsan inferior -19,2 km - aval podul din com.Muşeteşti -confluenţa cu Rîul Argeş
4. Rîul Argeşel inferior - 80 km - com.Valea Mare Pravăţ - confluenţa rîul Argeş
5. Rîul Doamnei inferior - 40 km km - pod Domneşti - confluenţa cu Rîul Argeş
6. Rîul Tîrgului inferior - 43 km - Uzina de apă Cîmpulung - confluenţa cu Rîul Doamnei
7. Rîul Tîrgului mijlociu - 16 km - aval baraj Rîuşor - uzina de apă Cîmpulung
8. Lac de acumulare Curtea de Argeş - 35 ha - Curtea de Argeş
9. Lac de acumulare Zigoneni - 65 ha - Băiculeşti - Zigoneni
10. Lac acumulare Vîlcele - 460 ha - Merişani - Vîlcele
11. Lac acumulare Bascov -180 ha - Bascov
12. Lac acumulare Piteşti (Prundu ) - 120 ha - Piteşti
13. Lac acumulare Budeasa - 384 ha - Budeasa.
14. Lac acumulare Goleşti - 634 ha - Goleşti.
15. Lac de acumulare Rîuşor - 160 ha
16. Dîmboviţa mijlocie - 18 km - Dragoslavele - Malul cu Flori

Cum obţinem permisul de pescuit:

Taxa de eliberare pentru permisul de pescuit în 2018 este de 0 lei. 
*Atenţie însă, anumite asociaţii pretind să aveţi calitatea de membru înainte de a vă elibera permis de pescuit pe apele concesionate de ei. Mai mult, pe lîngă taxa de mebru trebuie să ţineţi cont de regulamentele asociaţiei respective. În ordinul 60/2017 se specifică: „în baza regulamentului propriu al asociaţiei care are încheiate contracte de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ pentru zona/zonele de pescuit recreativ solicitată/solicitate de aceştia“. Aşadar, pe ape concesionate, în unele judete, veţi plăti taxa de cotizaţie/membru la asociaţia ce le concesionează iar aceasta se poate ridica şi la 200 de lei pe an.  
Permisul de pescuit fiind gratuit pentru toata lumea, nu mai există permise pescuit colorate într-un anume fel pentru pensionari, permis de pescuit pentru elevi/studenţi.
Exista două variante:
varianta albastră, eliberată de ANPA,
varianta albă, pe care o dau asociaţiile.
(Pentru permis de pescuit pe Dunăre, aveţi nevoie de varianta albastră).

Modalităţi de obţinere:

Pentru obţinerea unui permis de pescuit în 2018  există următoarele opţiuni:
De la ANPA - sediu sau filiale.
De la asociaţiile care au ape în concesiune şi sînt înscrise pe lista ANPA.
Pentru pescuitul pe toate apele publice - NECONCESIONATE - inclusiv Dunare, pescarul trrebuie să urmeze următorii paşi:
Să meargă la sediul central ANPA dacă este din Bucureşti,  la Serviciile teritoriale ANPA sau la DPIM Constanţa - dacă aparţine de acestea, să ceară şi să primească un permis pescuit 2018 (card albastru de carton) atribuit gratuit şi vizat pe anul în curs.
Atenţie însă, vă sfătuim să vă interesaţi înaintea deplasării la sediul ANPA din zona dumneavoastră, că au cardul fizic.
Bucureşti:  Programul de funcţionare: Luni - Joi, 08.30 - 17.00, Vineri, 08.30 - 14.30. Telefon: 0374.466.140, 0374.466.139
Eliberarea permiselor de pescuit se face doar lunea între orele 8-14.
Este necesar BI/CI original şi copie al celui care face cererea de obţinere permis pescuit.
Pentru pescuitul pe o apă CONCESIONATĂ de o asociaţie:
Pescarul trebuie să se înscrie la o asociaţie de pescari sportivi din lista furnizata de ANPA  care să aibă în concesiune apa respectiva, să ceară şi să primească un permis pescuit 2018 (card alb de carton) atribuit de aceaştia.
Atenţie: deşi taxa de permis a fost scoasă, această variantă presupune plata taxei de mebru la acea asociaţie.
Permisul astfel obţinut (de culoare albă) este valabil doar pe apele deţinute/concesionate de asociaţia respectivă.
Dacă asociaţiile nu au în administraţie luciu de apă, nu vă pot elibera permis.
Ca şi în cazul anterior, înainte să mergeţi la o asociaţie sau alta, vă sfătuim să verificaţi cu ANPA validitatea opţiunii.
Atentie! Pentru a fi în legalitate în situaţia în care pescuiţi pe ape concesionate, dar şi publice, este necesară obţinerii ambelor tipuri de permise ANPA, atît cel ALB eliberat de asociaţii cît şi cel Albastru eliberat de la Sediu ANPA!

Permisul de pescuit pe Dunăre

Permisul de pescuit pentru Dunăre este permisul ANPA albastru. Suplimentar aveţi nevoie însă şi de viza Poliţiei de Frontieră. Viza de frontieră sau de „avizare a activităţilor de pescuit sportiv în zona de frontieră pentru persoane fizice“. Pentru pescuitul în zona de frontieră, pescuitul pe Dunăre, Siret şi alte ape aflate la 30 de km de graniţele ţării aveţi nevoie pe lîngă un permis pescuit 2018 valabil şi de viza poliţiei de frontieră (asa numitul „PG“ prescurtare de la „permis de graniţă“).
Pentru persoane fizice, PG-ul se poate obţine Online la această adresă: www.politiadefrontiera.ro
Sînt necesare următoarele documente scanate:
BI/CI posesorului permisului de pescuit care face cererea.
Permisul de pescuit recreativ-sportiv  (permis pescuit 2018) eliberat(e) de Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA) şi ARBDD pentru judeţete Tulcea şi Constanţa
permis pescuit 2018 - formular obţiere PG
Formularul se completează online şi se ataşează documentele menţionate.
Sînt considerate zone de frontieră / zone supuse regimului de control al Poliţiei de Frontieră următoarele:
Teritoriul aflat pe o adîncime de 30 km faţă de frontiera de stat şi ţărmul mării Negre, către interior;
Suprafaţa aeroportului sau a portului cu platformele, imobilele şi instalaţiile aferente - în judeţele din interiorul ţării, unde functionează aeroporturi şi porturi deschise traficului internaţional;
Fîşiile de teren, situate pe o adîncime de 10 km de o parte şi de cealaltă a malurilor Dunării interioare, deschisă navigaţiei internaţionale, inclusiv braţul Măcin în întregime.
Alte adrese de e-mail pentru obţinerea vizei de PG
Pentru Teleorman: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
Pentru Giurgiu: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
Pentru Călăraşi: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
Pentru Mehedinţi: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
Pentru Tulcea: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
Pentru Dolj: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
Pentru Olt: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Permisul de pescuit în Delta Dunării (permis ARBDD)

Pentru a pescui în rezervaţia Bioseferei Deltei Dunării aveţi nevoie de:
Permis de acces în rezervaţie pentru turişti (permis acces Deltă 2018).
Permis de acces pentru nave şi ambarcaţiuni - dacă aveţi o barcă.
Permis de acces pentru autovehicule - dacă intraţi în Deltă cu autovehiculul.
Permis de pescuit recreativ/sportiv în ARBDD (anual) cu valabilitate pînă la 31 decembrie (Permisele de pescuit recreativ/sportiv sînt gratuite pentru toate categoriile de persoane fizice conform Legii 1/2018).
Permisele ARBDD pot fi achiziţionate în acest moment de la automatele instalate la sediul ARBDD şi de la punctele de lucru ARBDD.
Despre permisele ARBDD online:
Permisele anuale sînt valabile pînă la 31 decembrie ale anului pentru care se achiziţionează, indiferent de data achiziţionării.
O persoană sau o societate poate achiziţiona permise pentru mai multe persoane (de exemplu, un agent de turism poate achiziţiona permisele pentru un viitor grup de turişti).
Pentru plăţile cu card bancar, tranzacţia va apărea pe extrasul de cont al clientului plătitor ca: www.plationline.ro sau Plationline;
La finalizarea cu succes a tranzacţiei, permisul/ permisele vor fi trimise ca fişier pdf ataşat la adresa de e-mail declarată de dvs.
Fiecare permis trebuie imprimat, decupat, iar titularul trebuie să-l poarte asupra lui pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi să-l prezinte organelor de control, odată cu actele de identitate;
Permisele ARBDD conţin elemente unice de identificare (text/grafică), iar agenţii de control au dispozitive de citire şi validare automată a acestora.
M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 4614

Comentarii (1)
Scris de gogu topologeanu in 19-01-2019 19:34 - Vizitator
 
 
..... sa inteleg ca pescuitul pe raul Topolog este intrezis ?
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 20.08.2019

--- 9.253 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info