Curierul Zilei - „Un an în Provence“
PRIMA PAGINA

*** Astăzi, prima şedinţă de Consiliu Local la Mioveni     *** Un Neica Nimeni de la marginea Imperiului    *** Dacia a produs cu 21.000 mai multe maşini      *** Sfinţii zilei     *** Planuri de vacanţă şi noi achiziţii!    *** Papricaş de pui cu găluşte     *** Evenimente 17 ianuarie de-a lungul vremii     *** Energie la preţ dublu faţă de Cehia     *** Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini – 50 de ani de existenţă      *** Foc la acoperişul casei     *** Victima proxeneţilor, ucisă în Elveţia     *** Fost primar riscă să se întoarcă la închisoare     *** Spărgător trimis în judecată     *** Strivită de buldoexcavator     *** Primarul-preot Bărănescu, încarcerat     *** Cîmpulung, oraş european, cu sobe la bloc, pe lemne!     *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Boboc, în pregătire cu CS Mioveni!     *** ️Partidă importantă pentru handbalistele din Mioveni     *** Schumacher dorit la Baloteşti     *** CS Pristavu şi-a premiat tenismenii     *** Ureche, pe picior de plecare     *** Ştiri de la FC Argeş     *** Sancţionaţi de Federaţie     *** „Vreau calitate, nu cantitate!“    *** „Băieţii au luptat exemplar“   

 
„Un an în Provence“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 24 martie 2018

O carte pe săptămînă,

„Un an în Provence“


În fiecare săptămînă, vă prezentăm cîte o carte de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, recomandată de unul dintre bibliotecarii acesteia. Pentru această săptămînă, de la secţia Adulţi - Beletristică, vă recomandăm una dintre cele mai căutate cărţi, „Un an în Provence“, scrisă de Peter Mayle. Această carte este una dintre cele mai solicitate de cititorii piteşteni.     


Mai întîi a fost visul unei vacanţe în Provence, apoi, casa pe măsura acestui vis. Mutarea în acel loc de la poalele munţilor Lubaron, undeva între Aix şi Avignon, a însemnat începutul unei vieţi noi, minunate şi pline de surprize. Căci, britanic fiind, nimic nu-i mai normal decît să te visezi meridional, să scapi de ceţuri şi fierturi grele pentru a te prăji la soare şi a savura rafinamentul bucătăriei franţuzeşti. Un an în Provence începe la o masă de prînz, iar la sfîrşitul lui, personajele acestei cărţi au supravieţuit rafalelor Mistralului, curiozităţii localnicilor, invaziilor repetate ale unor meşteri şi musafiri, dar şi numeroaselor ocazii în care s-a mîncat şi s-a băut mult şi memorabil. Cartea a fost publicată în anul 2013.
 A.Roşu

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code


Vizualizari: 2601

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics






































Zi record

Luni, 07.01.2019

--- 3.633 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info