Curierul Zilei - A murit ca un cîine!
PRIMA PAGINA arrow fapt divers arrow fapt-divers arrow A murit ca un cîine!

*** Scrisoare deschisă unui prieten de la PNL     *** ️A crescut numărul firmelor active în Argeş     *** 34 de persoane munceau la negru      *** Casă arsă la Rotunda      *** Moş Crăciun mascat a jefuit cazinoul     *** Criminalul din Stoeneşti se ţine de reclamaţii     *** Găsit spînzurat la 17 ani     *** Şofer de TIR prins băut, la volan    *** „Este o lecţie pentru toţi ceilalţi medici“    *** Sfinţii zilei     *** Schimbări şi călătorii!    *** Piept de raţă cu sos     *** Evenimente 18 martie de-a lungul vremii     *** Începe simularea Bacalaureatului 2019!     *** Sesiune de informare     *** Concert simfonic umanitar la Filarmonică      *** Eliminate de liderul campionatului     *** Ungureanu şi Preda, campioni cu FC Argeş!     *** FC Argeş - ASU Politehnica Timişoara 0-0     *** Liga 1 - Etapa 2 (play-off şi play-out)     *** Eliminare, penalty şi 5 goluri!     *** Şerban s-a alăturat lotului Under 19   

 Publicitate pdf
A murit ca un cîine! Imprimare E-mail
(5 voturi)
joi, 12 aprilie 2018

Unde duce violenţa animalică şi nepăsarea din sistemul sanitar

A murit ca un cîine!


La vîrsta de 39 de ani, un bărbat din comuna Cocu, satul Crucişoara, şi-a găsit sfîrşitul după ce a fost bătut măr. Omul a ajuns la spital, însă cei cărora le-a cerut ajutorul au ignorat pacientul şi, după investigaţii superficiale, s-au mulţumit să îi dea un tratament cu calmante după care l-au trimis acasă, de patru ori. Ajuns pentru a cincea oară la spital, a fost operat de urgenţă, după ce s-a constatat că avea hemoragie internă şi un cheag de sînge la cap. A mai trăit patru zile, după intervenţie, luni dimineaţă, decedînd la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Parchetul a deschis o anchetă pentru lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, cercetările vizîndu-i şi pe doctori. La rîndul lor, medicii de la Camera de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş se disculpă, motivînd că pacientul nu a spus că este victima unei agresiuni pentru a-i fi făcute investi­gaţii serioase, precizînd doar că-l doare spatele de la serviciu.  

Ieri, în curtea familiei Oprea, din comuna Cocu, satul Crucişoara, era doliu. Cîteva coroane stăteau înşirate la intrarea în casă. Cîteva femei şi un bărbat în doliu tocau legume la o masă amplasată direct în curte. Se pregăteau de parastasul ce va urma înmormîntării. Rudele îmbrăcate în haine cernite au povestit cum s-a petrecut totul. Costin Oprea, de 39 de ani, un bărbat necăsătorit, muncitor la o firmă de construcţii din Piteşti, a decis împreună cu prietenii lui să meargă la un restaurant din Cerbu, să petrească ziua onomastică a unuia dintre ei. Era sîmbătă seară, înainte de Florii. „A plecat cu un coleg. Nu ştiam nici eu unde. Mi-a zis fratele lui că Bebe pleacă cu un coleg. A vrut să se ducă şi fratele mai mic, dar nu l-am lăsat. A venit şi l-au luat 4 inşi. I-am spus şi lui să nu plece, dar ăia îl sunau mereu. Parcă am simţit ceva! A venit în dimineaţa cealaltă, duminică, pe la 10, după ce plecase sîmbătă. Era mocirlit din cap pînă-n picioare. Zic: «Ce făcuşi mamă?», iar el: «Ei, se sui căţeii pe mine!». Nu l-am crezut şi i-am zis. A început să plîngă: «Nu ştiu ce făcui». S-a dezbrăcat şi l-am văzut că avea mîinile amîndouă negre de bătaie şi picioarele. L-am dus la spital duminică seară, a venit un băiat şi l-a dus la Urgenţe. Acolo a spus că n-au ce să-i facă că se preface. I-au dat nişte alifie şi două feluri de medicamente. Lui îi era din ce în ce mai rău. Luni dimineaţă, l-am dus iar. I-a schimbat tratamentul că nu era bun şi i-a dat iar drumul acasă. A venit cu maxi-taxi şi, de la Gărdineşti, l-am adus acasă în spinare, că nu-l mai ţineau picioarele. Marţi iar l-am dus. Nici atunci nu i-a făcut nimic. A zis că să-l ducă la Spitalul Muntenia să-i facă ceva la cap (n.r. - RMN). N-au găsit acolo, că trebuia să se ducă la o săptămînă. Am venit iar cu el acasă şi mercuri iar am dat telefon. N-am apucat să vorbesc cu el înainte să moară. L-au băgat în operaţie. Copiii mi-au spus că a murit, că a găsit în el stomacul prăpădit şi ceva la cap“, povestea, ieri, plîngînd Maria Oprea, mama bărbatului decedat.

Pe patru ori, refuzat, a cincea oară, internat!

Bărbatul decedat mai are doi fraţi şi o soră. Rudele bănuiesc că, după ce s-a întors de la restaurant, Costin Oprea a fost lovit de unul sau mai mulţi dintre prietenii lui. Aceştia l-au abandonat pe un drum de lîngă un cîmp, acolo, unde se presupune că victima a zăcut întreaga noapte, pînă duminică, a doua zi, cînd a reuşit să meargă pînă acasă, la o distanţă de aproximativ 2 kilometri. Spre seară a început să aibă dureri, fiind dus la spital pentru prima dată. „Am fost la spital duminică seara. Ni l-au dat înapoi, acasă. Ne-a dat un tratament şi ne-au trimis acasă. El se plîngea că-l doare capul şi stomacul. Am venit cu el acasă. I-am dat tramentul pe care ni-l recomandase. I s-a făcut din ce în ce mai rău. Am sunat salvare, luni dimineaţă. A venit, l-au luat, au zis iar la spital că nu e aşa rău. I-au dat din nou drumul acasă, a doua oară. Am fost luni seară cu un vecin, a treia oară. Marţi dimineaţă, la fel, tot cu vecinul. Vomita numai sînge! Marţi seara, am fost cu el iar, a patra oară. Au scos fişă şi m-a pus să scriu pe ea că eu plec pe propria răspundere. I-am zis: «Doamnă, unde să plec pe propria răspundere dacă el nu mai poate nici să vorbească?». Ziceau să plec eu pe propria răspundere să-i fac RMN la cap. Eu ştiam că se face cu programare. Am şi făcut, dar programarea era pentru miercuri (n.r. - ieri). Nu au făcut absolut nimic, nicio... L-am adus acasă înapoi. Miercuri seară am chemat salvarea iar. L-a văzut şi vecinul de aici, că era în stare critică, nici nu putea să mai vorbească, să facă absolut nimic. Plîngerea este deja făcută la poliţie şi pentru cel care l-a bătut şi pentru spital. Nici a cincea oară nu voiau să mi-l ia. L-au operat şi a murit luni (n.r. - 9 aprilie), la ora 10, la cîteva zile după ce a fost operat“, povestea cumnatul victimei Claudiu Smarandache. Acesta a continuat: „Lucra la o firmă de materiale de construcţii, din Piteşti ca manipulant. În ultima zi (n.r. - miercuri, pe 4 aprilie) am reuşit să-l lăsăm la spital. Abia atunci i-au făcut investigaţii, i-au făcut tomograf la cap, i-a găsit cheagul de sînge şi după o jumătate de oră, i-au făcut un alt tomograf la abdomen. Atunci i s-a descoperit că are la stomac o fisură. Nu ştiu cine l-a bătut, dar ce au făcut medicii mi se pare... Dacă ei îl primeau de duminică, poate reuşeam să-l salvăm. Atunci mergea pe picioare. A murit de hemoragie internă. A curs tot sîngele ăla, duminică, luni, marţi, miercuri. Îi cunoaştem pe colegii cu care a fost. Erau prieteni, erau colegi de muncă“, a mai spus acesta.

Ivestigat superficial că nu a spus de agresiune

Sora victimei este convinsă ca fratele ei ar mai trăi şi astăzi dacă medicii îl tratau cum se cuvine. Ea a povestit că la un moment dat au fost daţi afară cu paza din spital. „Nu i-au făcut nimic, la spital, nici măcar un calmant. Au chemat paza şi ne-au dat afară pur şi simplu. Am plecat cu maşina noastră. El s-a stins sub ochii noştri. Putea fi salvat dacă îl interna de dumincă seară. Nu ştiu de ce nu au făcut-o. Înainte să moară a apucat doar să ne spună că l-a bătut, dar nu a ştiut să ne spună cine. După operaţie, ne ruga să-l scoatem afară şi pe el. Cînd ne-am dus sîmbătă, ni s-a spus că e în stare gravă şi va muri pînă duminică dimineaţă. A murit luni dimineaţă. După operaţie, îşi revenise un pic, că se mirau şi medicii că a supravieţuit. Ziceau că avea toate alea zdrobite-n el. Ce complicaţii au apărut nu ştiu că ne-au anunţat, apoi ne-au spus că va muri“, a precizat sora victimei. Despre acuzaţiile privind superficialitatea cu care a fost tratat Costin Oprea am vorbit cu Alina Mărtău, medic din cadrul Camerei de Primiri Urgenţe din Cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş, acolo unde pacientul a fost prezentat mai multe zile la rînd. Aceasta susţine că bărbatul nu a spus că a fost bătut şi că la primele prezentări a motivat că îl doare spatele din cauză că, zilnic, cară materiale de construcţii., în acest caz investigaţiile recomandate fiind de altă natură. „Nu pot să spun că pacientul a fost lăsat să plece acasă. Din desfăşurătorul de prezentări pe care îl avem în calculator, pot să vă spun că, în primele două prezentări, pacientul a spus că lucrează pe şantier şi că a venit că îl doare spatele. El a fost evaluat atunci de doi medici diferiţi. La a treia prezentare, pacientul nu a stat nici măcar un sfert de oră. Nu ştiu din ce motive a părăsit triajul. La a patra prezentare, el într-adevăr a spus că a fost agresat, motiv pentru care au început invesigaţiile suplimentare şi a fost internat. Nu ştiu că ar fi fost dat afară din spital cu paza. Probabil că începe să se desfăşoare o anchetă şi se va vedea. Cred că, dacă familia ar fi spus că a fost bătut, era menţionat pe foaia de observaţie a noastră, dar nefiind menţionat, nu cred că s-a spus. Sigur se va face o anchetă, este şi băiat tînăr, este politraumatizat, decedat, sigur se va face o anchetă. Nu pot să spun dacă avea şanse să scape că nu ştiu leziunile pentru care a fost internat. Ceea ce pot să spun sigur este că, dacă pacientul ar fi declarat că a fost agresat, sigur ar fi fost mai multe investigaţii făcute“, declara medicul Alina Mărtău.

Dublă anchetă: pentru autor şi medici

Familia a făcut prima plîngere cu privire la agresiune la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş pe data de 5 aprilie, pe vremea cînd încă nu muirse Costin Oprea. După decesul acestuia, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Argeş. Un procuror a asistat la autopsia făcută de medicul legist. Există o situaţie ciudată în acest caz, potrivit anchetatorilor. Victima avea burta plină de sînge, ceea ce era de aşteptat, însă nu se justifică sîngele găsit în cutia craniană, avînd în vedere că nu are vreun semn care să indice o lovitură externă la cap. Au fost audiaţi mai mulţi suspecţi, aceştia declarînd că bărbatul se îmbătase foarte rău, devenind violent. Susţin că a fost împins ca să fie scos din curtea prietenului său şi ar fi căzut. „În dosarul constituit la nivelul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Argeş facem cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Avînd în vedere că din datele preliminare pe care le-am cules în faza incipientă a anchetei penale, am constatat că există o perioadă îndelungată între momentul agresiunii şi momentul decesului, perioadă în care victima s-a prezentat la unităţile spitaliceşti din judeţul Argeş, cercetăm şi dacă între acest tratament medical acordat sau neacordat şi decesul victimei există o legătură de cauzalitate. În momentul de faţă, avem mai multe persoane pe care le bănuim de săvîrşirea infracţiunii, însă nici una dintre acestea nu a căpătat calitatea de suspect, conform Codului de Procedură Penală“, a declarat Marius Ştefan, prim procuror al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Argeş.
M.Sandu  Foto: C.Tudor   

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 7469

Comentarii (5)
Scris de xy in 14-04-2018 14:58 - Vizitator
 
 
In Jurnalul de Arges scrie ca aparatura de imagistica de la Sp.Jud. este din 1978, radiologii sunt pacate amarate, investigatia se si plateste, te cheama peste drum ,unde lucreaza ei la privat. La UPU, or fi si medici ca lumea, dar marea majoritate se poarta urat cu pacientii, cei pe care binevoiesc sa-i bage in seama,la cei in varsta nici nu se uita.
 
Scris de Ionica in 14-04-2018 08:14 - Vizitator
 
 
Bancescu este sub orice josnicie morala. Un medic doar cu diploma ...iti impune propriile proceduri si isi alege diagnostice ireale cum ii sare lui
 
Scris de Maria in 13-04-2018 09:55 - Vizitator
 
 
Doctorul bancescu si altii vin beti mai mereu la serviciu. De ce nu se iau masurile de rigoare?????
 
Scris de Maria in 12-04-2018 19:05 - Vizitator
 
 
Daca e vorba de acelasi doctor Bancescu este adevarat. Un om fara caracter, jigneste, vine beat la serviciu. O fosta asistenta a lui imi este ruda. Stiu ca a lasat o femeie sa moara cu zile in curtea spitalului. Chipurile, n.a mai avut ce sa.i faca. Si sunt multi doctori la fel de nenorociti ca acel individ. Dar noi vorbim, noi auzim. Ei isi continua nemerniciile de zi cu zi.
 
Scris de klaus in 12-04-2018 12:43 - Vizitator
 
 
cum spuneam si mai demult: in Arges sunt printre cei mai nemernici si spagari doctori din Romania. nu numai ca cer spaga, dar te si omoara cu zile. plus ca sunt unii doctori care vin beti sau drogati la munca. interesati-va de medicul psihiatru Bancescu Alexandru si vorbiti cu pacientii lui. Sa vedeti ce probleme grave de comportament are acel individ. Motivul? Acasa combina cu succes Xanaxul cu paharul de whisky. Apoi merge nonsalant la munca si trateaza bolnavii. Si cati nu sunt ca el. Acesti criminali trebuie sa ajunga la inchisoare, nu sa profeseze in medicina!
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Scrisoare deschisă unui prieten de la PNL
bolsevic parsiv
18/03/19 14:53 Mai mult...

Scrisoare deschisă unui prieten de la PNL
Nu stiu cate caractare am dreptul sa scriu ca si comentariu.Incerc sa redau in continuare cateva dintre ideile unui ilus...
18/03/19 14:24 Mai mult...

Vînzările Dacia, în creştere
Logan cumparat in luna 10.2018,azi in 18.03.2019 are deja vopsea exfoliata si pete de rugina.Dacia o scalda si nu ofera ...
18/03/19 12:33 Mai mult...

FC Argeş - ASU Politehnica Timişoara 0-0
la iasi a inceput constructia salii polivalente,in teleorman a inceput constructia celui de-al doilea stadion in alexand...
18/03/19 10:42 Mai mult...

Eliminare, penalty şi 5 goluri!
Ai dreptate frate , totul e politic ca și la fc Argeș , politicul își bate joc de oameni . Grecu a făcut din rahat ...
18/03/19 10:28 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Luni, 11.03.2019

--- 3.767 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info