Curierul Zilei - Curiozităţi pescăreşti
PRIMA PAGINA

*** Vor bani să îşi crească copiii      *** Proiect de cercetare nucleară la ICN      *** 800 de locuri de muncă în Spania      *** PASTILA de UMOR      *** Pregătiri pentru Festivalul Zavaidoc     *** „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti”     *** Filmele săptămînii 16-22 noiembrie     *** Braconierii au lăsat maşina şi-au fugit     *** Beat turtă, a căzut în canal      *** S-a oprit cu maşina într-un pod     *** Scandalagiii din Valea Măcelarului, condamnaţi     *** Înlocuiţi carnea cu fasole      *** Copiii cu păduchi la Grădiniţa „Sfînta Maria”     *** Amenzi drastice pentru şoferi      *** 30 lei biletul la meciul cu americanii     *** Liga Naţiunilor     *** După puncte la Timişoara!     *** Naţionala de tineret a SUA vine la Piteşti!     *** Voleibalistele junioare joacă la Braşov      *** Argint pentru Alexandra Olteanu la Braşov     *** Karatiştii din Mioveni, în concurs la Buzău     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul şalăului cu peştişori vii    

 
Curiozităţi pescăreşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 aprilie 2018

Curiozităţi pescăreşti

Are veleităţi de răpitor

Ca şi nadă care se recomandă în pescuitul roşioarei se regăsesc larvele şi viermii, combinaţi cu Benzar Ice Mix, în cantitate redusă. Această nadă are efectul scontat doar în apele care au temperatura sub 10 grade, deşi nada Benzar Ice Mix are efect şi în ape mai calde doar într-o combinaţie cu un alt mix specific anotimpului respectiv. Pe masură ce apele se încălzesc, apetitul roşioarei creşte. La începutul primăverii şi la sfîrşitul toamnei, o putem prinde în special la momeală vie: larve, viermi sau rîme. În perioada cînd apa are o temperatură mai ridicată, roşioara are un comportament diferit, devenind adeseori un peste cu veleitati de răpitor. Roşioara se poate prinde şi la spining, folosind năluci mici şi uşoare precum twisterele (în special gruburile, deoarece imită viermii), oscilantele pînă în 5-6 grame, rotativele nr. 0-1 şi voblerele de pînă în 5 cm.

Temperatura apei dictează apetitul roşioarei

Roşioara este un peşte de apă dulce care face parte din familia Ciprinidelor, avînd un areal mare de răspîndire în ţara noastră. Se diferentiază de babuşcă prin nuanţa roşie existentă la aripioare şi adeseori pescarii fac confuzia între cele două specii, deoarece acestea au modalitati asemănătoare de hrănire. Atinge frecvent 200-300 grame, dar poate ajunge şi pînă la 800-1.000 grame. Tehnica de pescuit folosită pentru a prinde acest peşte diferă în primul rînd de temperatura apei. Pe timp de iarnă cînd apa este rece, iar peştele se hrăneste apatic se recomandă folosirea unor linii de mare fineţe. Firul principal de 0.10-0.12 mm, forfacul de la cîrlig de 0.08-0.10 mm, cîrlig nr. 16-18 şi plută de pînă la 0.3 grame. Acest peşte se poate prinde la copcă, cît şi pe „apă liberă“, fiind unul dintre puţinii ciprinizi care se mănîncă şi pe sub gheaţă.

Vizualizari: 1335

Fii primul care comenteaza articolul

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net


Google Analytics




































Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info