Curierul Zilei - Curiozităţi pescăreşti
PRIMA PAGINA
 

*** Trivale Fest la Piteşti      *** Gabriel Cazan şi-a lansat noua carte      *** Primarul vine la muncă pe bicicletă      *** A crescut producţia la Dacia      *** 260 de vehicule, pentru pompierii români      *** „Misiune îndeplinită!”     *** Chinezi prinşi muncind la negru     *** Agresor sexual, în arest la domiciliu     *** S-a aruncat de la etajul V     *** Bătut de un poliţist pe motocicletă     *** Liga Campionilor, Etapa 1     *** „Mergem să cîştigăm la Timişoara!“     *** Chindia - CFR, la Mioveni, în Cupă     *** România a urcat pe locul 27     *** Între 30 şi 90 lei biletele la meciul cu Serbia     *** Bishop a ajuns la Piteşti     *** Doar 4 partide vor fi televizate!     *** Victoria îi urcă pe podium!     *** Negocieri cu doi jucători     *** Năstăsie: „Mergem la Bacău să cîştigăm“    

 
Curiozităţi pescăreşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 aprilie 2018

Curiozităţi pescăreşti

Are veleităţi de răpitor

Ca şi nadă care se recomandă în pescuitul roşioarei se regăsesc larvele şi viermii, combinaţi cu Benzar Ice Mix, în cantitate redusă. Această nadă are efectul scontat doar în apele care au temperatura sub 10 grade, deşi nada Benzar Ice Mix are efect şi în ape mai calde doar într-o combinaţie cu un alt mix specific anotimpului respectiv. Pe masură ce apele se încălzesc, apetitul roşioarei creşte. La începutul primăverii şi la sfîrşitul toamnei, o putem prinde în special la momeală vie: larve, viermi sau rîme. În perioada cînd apa are o temperatură mai ridicată, roşioara are un comportament diferit, devenind adeseori un peste cu veleitati de răpitor. Roşioara se poate prinde şi la spining, folosind năluci mici şi uşoare precum twisterele (în special gruburile, deoarece imită viermii), oscilantele pînă în 5-6 grame, rotativele nr. 0-1 şi voblerele de pînă în 5 cm.

Temperatura apei dictează apetitul roşioarei

Roşioara este un peşte de apă dulce care face parte din familia Ciprinidelor, avînd un areal mare de răspîndire în ţara noastră. Se diferentiază de babuşcă prin nuanţa roşie existentă la aripioare şi adeseori pescarii fac confuzia între cele două specii, deoarece acestea au modalitati asemănătoare de hrănire. Atinge frecvent 200-300 grame, dar poate ajunge şi pînă la 800-1.000 grame. Tehnica de pescuit folosită pentru a prinde acest peşte diferă în primul rînd de temperatura apei. Pe timp de iarnă cînd apa este rece, iar peştele se hrăneste apatic se recomandă folosirea unor linii de mare fineţe. Firul principal de 0.10-0.12 mm, forfacul de la cîrlig de 0.08-0.10 mm, cîrlig nr. 16-18 şi plută de pînă la 0.3 grame. Acest peşte se poate prinde la copcă, cît şi pe „apă liberă“, fiind unul dintre puţinii ciprinizi care se mănîncă şi pe sub gheaţă.

Vizualizari: 1158

Fii primul care comenteaza articolul

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---





































Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info