Curierul Zilei - Curiozităţi pescăreşti
PRIMA PAGINA

Social *** ️ Echitaţie de înaltă ţinută!     Social *** ️ Urşii gunoieri au târât tomberonul în stradă     Fapt divers *** ️ Îngrijitoare prinse când furau din mâncarea copiilor     Sport *** ️ Noul sezon începe pe 3 august!     Economic *** ️ Oportunităţi pentru tinerii care vor să înveţe o meserie     Fapt divers *** ️ Maşină răsturnată pe câmp de şoferul neatent     Fapt divers *** ️ Bătrână rănită grav de cântăreţul bisericii     Social *** ️ Nu puteţi fi concediat fără preaviz!     Social *** ️ Puteţi transmite indexul contorului de apă prin WhatsApp     Social *** ️ Contestaţiile blochează construcţia Austrăzii Piteşti - Sibiu     Social *** ️ Clasele de vară pentru copii    
 Publicitate pdf
Curiozităţi pescăreşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 aprilie 2018

Curiozităţi pescăreşti

Are veleităţi de răpitor

Ca şi nadă care se recomandă în pescuitul roşioarei se regăsesc larvele şi viermii, combinaţi cu Benzar Ice Mix, în cantitate redusă. Această nadă are efectul scontat doar în apele care au temperatura sub 10 grade, deşi nada Benzar Ice Mix are efect şi în ape mai calde doar într-o combinaţie cu un alt mix specific anotimpului respectiv. Pe masură ce apele se încălzesc, apetitul roşioarei creşte. La începutul primăverii şi la sfîrşitul toamnei, o putem prinde în special la momeală vie: larve, viermi sau rîme. În perioada cînd apa are o temperatură mai ridicată, roşioara are un comportament diferit, devenind adeseori un peste cu veleitati de răpitor. Roşioara se poate prinde şi la spining, folosind năluci mici şi uşoare precum twisterele (în special gruburile, deoarece imită viermii), oscilantele pînă în 5-6 grame, rotativele nr. 0-1 şi voblerele de pînă în 5 cm.

Temperatura apei dictează apetitul roşioarei

Roşioara este un peşte de apă dulce care face parte din familia Ciprinidelor, avînd un areal mare de răspîndire în ţara noastră. Se diferentiază de babuşcă prin nuanţa roşie existentă la aripioare şi adeseori pescarii fac confuzia între cele două specii, deoarece acestea au modalitati asemănătoare de hrănire. Atinge frecvent 200-300 grame, dar poate ajunge şi pînă la 800-1.000 grame. Tehnica de pescuit folosită pentru a prinde acest peşte diferă în primul rînd de temperatura apei. Pe timp de iarnă cînd apa este rece, iar peştele se hrăneste apatic se recomandă folosirea unor linii de mare fineţe. Firul principal de 0.10-0.12 mm, forfacul de la cîrlig de 0.08-0.10 mm, cîrlig nr. 16-18 şi plută de pînă la 0.3 grame. Acest peşte se poate prinde la copcă, cît şi pe „apă liberă“, fiind unul dintre puţinii ciprinizi care se mănîncă şi pe sub gheaţă.

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code


Vizualizari: 1787

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics























































Zi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info