Curierul Zilei - Lacul Green Paradis are peşte şi taxe accesibile!
PRIMA PAGINA
 Publicitate pdf
Lacul Green Paradis are peşte şi taxe accesibile!
(0 voturi)
Saturday, 26 May 2018

Curierul zilei vă prezintă bălţile de pescuit

Lacul Green Paradis are peşte şi taxe accesibile!


Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş, şi nu numai, tehnici de pescuit la diverse specii de peşti, nade, momeli şi monturi pentru prinderea acestora, reţete culinare pe bază de peşte, dar şi cele mai importante legi în vigoare privind pescuitul sportiv. Pentru o partidă reuşită este nevoie să fiţi cît mai bine informaţi despre specia de peşte pe care o vizaţi şi să folosiţi exact ce trebuie pentru a prinde adevărate capturi. În această săptămînă, vă vom prezenta lacul Green Paradise din judeţul Prahova, o baltă destul de bună pentru crap şi răpitor. Balta este foarte bine îngrijită de către cel care o administrează şi oferă condiţii destul de bune şi de cazare. Taxele sînt destul de accesibile, însă regulamentul este destul de strict.  

Lacul Green Paradise (sat Mehedinta, jud. Prahova) este situat la 111  km de Bucureşti, 110 km de Braşov , 76 km de Tîrgovişte , 71 km de Buzău şi 25 km de Ploieşti. A luat naştere în anul 2010. Pînă atunci în această locaţie se afla un bazin de irigaţii agricole. Bazinul a fost jumătate secat, iar jumătate acoperit cu vegetaţie (stuf, sălcii, papură, iarba) şi mlaştină. Din primăvara anului 2010 s-a lucrat intens pentru a fi decolmatat şi curăţat de vegetaţie. Suprafaţa lacului este de 10 ha luciu de apă şi este împărţit în două bălţi printr-un dig de departajare.
Prima baltă, respectiv balta Green Paradise I are o suprafaţă de 7 ha, adîncimea apei variaza de la 1 la 9 metri, cu canale, praguri, insule, stuf şi structuri submerse. Este un lac greu de abordat pentru cei neobişnuiţi cu pescuitul în balastiere, peştele fiind sălbatic şi greu de păcălit. Această baltă este populată 90% cu peşte paşnic şi 10 % cu peşte răpitor. Lacul Green Paradise pune la dispoziţie 30 locuri de pescuit, 13 pontoane, 22 de căbănuţe cu curent, 10 locuri amenajate pentru pescuitul staţionar, 2 insule formate în urma curăţări şi decolmatării pămîntului pe care sînt disponibile 8 pontoane de dimensiuni mai mici, magazin nadă, momeală şi diverse pentru pescuit, terasă cu băuturi răcoritoare şi grătar, gratare la fiecare loc de pescuit, loc de joacă pentru copii, mini zoo, coşuri de gunoi la fiecare loc de pescuit, 6 băi a cîte 2 WC-uri ecologice şi cîte 2 duşuri.
Apa este destul de adîncă
A doua baltă, respectiv balta Green Paradise II are suprafaţa de aproximativ 3 ha luciu de apă, cu adîncimi cuprinse între 30 cm şi 4 m. Pune la dispoziţie 30 de locuri de pescuit, coşuri de gunoi şi 2 WC-uri ecologice, locuri amenajate pentru grătar. Complexul de lacuri Green Paradise este împrejmuit cu gard, drumurile de acces sînt pietruite recent. Drumul are o parte luminată (pe partea unde nu se pescuieşte) cu parcare păzită, camere de supraveghere (parcări şi pe lac). Are o zonă cu apă extrem de adîncă faţă de lacurile obişnuite din zona de şes de la noi. Pescuitul tinde mai mult către zona de fineţe, de artă, de multe ori peştii putînd fi prinşi între ape. Nu merge ca pe alte bălţi cu nădit masiv cu bulgări, pescuit cu momitoare grele şi alte lucruri care merg la ciortan viteză.

Regulament pescuit balta mare:

Pescuitul începe de la ora 6.00 pînă la ora 18.00 (12 ore);
Pescuitul de noapte este permis C&R şi cu reţinere crap, dar cu recomandare din partea pescarilor.
Pe timpul nopţii nu sînt permise vizitele, pescarul are dreptul la un singur însoţitor pe timp de noapte, sotia/prietena şi copiii pîna în 14 ani nu sînt consideraţi însoţitori şi au intrarea gratuită.
La intrarea în incintă se vor lua datele de pe buletin, vor semna în registru pentru regulamentul de ordine interioara atît pescarii cît şi însoţitorii.
Se pescuieşte cu maxim 4 lansete Stationar + 2 undiţe , dotate cu maximum 2 ace. Pt fiecare lansetă în plus pescarul va plăti 20 lei suplimentar.
Pescuitul la bombă şi la japcă este strict interzis.
Este interzis să pună mai mulţi pescari peşte în acelaşi juvelnic sau sac de păstrare.
Se reţine crapul şi ctenul între 1 şi 5 kg. Speciile de şalău, lin şi milo(scoicar) se vor elibera indiferent de greutate în stare vie, fără a fi rănite. 
Se poate reţine fără limită ştiuca, somnul, carasul, bibanul şi bibanul soare
Fitofagul nobilis şi sîngerul se pot reţine între 1-10 kg.
Pescarul are obligaţia să se aşeze în dreptul pontonului sau standului de pescuit rezervat sau ales de la începutul partidei. Acesta îşi poate schimba locul de pescuit numai prin anunţarea paznicului şi se poate muta pe un alt loc de pescuit ce nu este rezervat.
Pescarii au voie să vină cu maxim un însoţitor sau cu familia (soţie copii), restul vor plăti o taxă de agrement de 5 ron.
Plantatul este permis de luni pînă vineri fără a deranja alţi pescari.
Pescuitul din barcă este strict interzis.
Pe timp de zi Autoturismele vor fi parcate în spatele cabănuţelor, dubiţele sau maşinile mari vor fi parcate în parcările amenajate.
Locul şi căbănuţa se păstrează curate pe timpul partidei de pescuit, este interzis focul direct pe iarbă (se foloseşte grătarul cu picioare sau grătarul de la locul de pescuit)
În incinta Lacului Green Paradise porţile sînt închise. Dacă un pescar doreşte să părăsească incinta trebuie să anunţe paznicul la nr. de telefon 0727.950.630
Nu părăsiţi locul de pescuit şi nu încărcaţi maşina cu bagaje, pînă nu anuntaţi paznicul să vină în control. Se vor controla bagajele, căbănuţa, grătarul, se va cîntării peştele prins dacă este cazul.
În situaţia neanunţării paznicului se vor da toate bagajele afară pentru control amănunţit, regulamentul se aplică pentru toată lumea.
Scăldatul este interzis, încercarea recuperării lansetei sau undiţei de pescuit prin intrarea în apă este strict interzisă, se va anunţa paznicul pentru recuperarea lansetei.
Vă rugăm frumos să fiţi atenţi la malurile abrupte, la pontoane, la trepte, aveţi grijă de copii şi nu îi lăsaţi nesupravegheaţi. Copiii nu au voie singuri în parcul de distracţii sau la mini zoo. Intrarea în incintă este pe propria dumneavoastră răspundere, orice accidentare din vina pescarului sau însoţitorului nu poate învinovăţi personalul care este dispus să dea primul ajutor în caz de accidentare şi să anunţe salvarea
Dacă nu sînteţi de acord cu regulamentul, vă rugăm frumos să părăsiţi incinta politicos, iar în caz contrar, să semnaţi în registrul aflat la paznicul de pescuit că sînteţi de acord cu regulamentul.
Acela care va fi găsit că nu respectă unul din punctele de mai sus va fi dat afară din incintă, după ce i se va elibera în apă peştele prins şi nu va mai fi primit pe baltă niciodată. Vă atenţionăm că facem controale la juvelnice şi în porbagaje dacă se presupune că s-a sustras peşte în afară de cel plătit şi înregistrat pe bon.
Pe lac sînt amplasate camere video, iar cel care va fi prins că sustrage (ascunde) peşte altul decît cel conform regulamentului se face vinovat de furt şi vor fi reţinuţi pînă la sosirea forţelor de pază specializate sau organelor de poliţie.
Este interzis plantatul şi năditul cu porumb uscat (prima oară avertisment , a doua oară pescarul nu mai este primit pe baltă).
Telefon Paza/Poarta/magazin  0727.950.630

Regulament balta mică

Pescuitul începe de la ora 6.00 pînă la ora 18, programul este pînă la ora 18 indiferent de ora intrării pe baltă
La intrarea în incintă se vor lua datele de pe buletin, vor semna în registru pentru regulamentul de ordine interioară atît pescarii cît şi însoţitorii.
Se pescuieşte cu maximum 4 lansete/undiţe/persoană, este permisă montura cu maxim 3 ace, interzis pescuitul la japcă, interzis pescuitul la bombă (montură cu peste 3 ace).
Pe balta mică orice însoţitor trebuie să plătească taxa de 50 lei pentru pescuit dacă stă mai mult de o oră sau dacă pescuieşte indiferent de ora intrării.
Taxa pescuit pentru femei este 30 lei, iar copiii pînă în 12 ani au gratuit.
Plantatul interzis, porumbul uscat interzis.
Se pot reţine 5 kg de crap şi 10 kg de caras
Locul se păstrează curat pe timpul partidei de pescuit.
Este interzis focul direct pe iarbă (se foloseste grătarul cu picioare sau grătarul de la locul de pescuit)
Telefon Paza/Poarta/Magazin:  0727.950.630
M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2947

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 20.08.2019

--- 9.253 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info