Curierul Zilei - Balta Căciulaţi are peşte, dar şi reguli stricte!
PRIMA PAGINA

*** Decupaţi din acest articol 396 de cuvinte. Este cadoul meu pentru voi     *** ️Codurile penale modificate de urgenţă      *** În Argeş, investiţii de peste un miliard de lei      *** A scăzut datoria publică a României      *** Vin ajutoarele de urgenţă!      *** Reţinut pentru a fi extrădat     *** Percheziţii la tiriştiicare furau marfa    *** Falşi angajaţi de la Salubritate, cereau bani!    *** Ieri, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia     *** „Tedi- Şcoala Siguranţei“, la Cîmpulung     *** Se opreşte curentul în Mioveni     *** Concurs de simulare de procese     *** I-a ars casa de la o lumînare!     *** Militarii musceleni, la Cincu     *** Autoturisme de epocă la Retroparada Primăverii 2019 în Cîmpulung     *** Sfinţii zilei      *** Noroc cu carul!     *** CURCAN CU ROZMARIN    *** Evenimente 18 aprilie de-a lungul vremii    *** Liceul cu cei mai mulţi elevi calificaţi la olimpiade naţionale    *** Elevii vor încondeia ouă    *** Excursie prin Europa    *** Gala de balet „Surîsul primăverii... la Piteşti”    *** „Kareu de aşi” la Piteşti     *** Gala de balet „Surîsul primăverii... la Piteşti”    *** Liga Campionilor    *** Reguli noi pentru promovare    *** Tenis: Flavia Ogrezeanu, un nou premiu    *** Trei musceleni la Campionatul Balcanic de Marş    *** Raliul Argeşuluire vine în circuit!    *** Trei musceleni la Campionatul Balcanic de Marş    *** „Mă antrenez pentru aurul olimpic“   

 Publicitate pdf
Balta Căciulaţi are peşte, dar şi reguli stricte! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 09 iunie 2018

Curierul zilei vă prezintă lacurile de pescuit

Balta Căciulaţi are peşte, dar şi reguli stricte!


Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş, şi nu numai, tehnici de pescuit la diverse specii de peşti, nade, momeli şi monturi pentru prinderea acestora, reţete culinare pe bază de peşte, dar şi cele mai importante legi în vigoare privind pescuitul sportiv. Vom publica descrierile făcute de proprietari despre baltă, dar şi comentariile pescarilor care au fost la pescuit pe aceste lacuri. Pentru o partidă reuşită este nevoie să fiţi cît mai bine informaţi despre specia de peşte pe care o vizaţi şi să folosiţi exact ce trebuie pentru a prinde adevărate capturi. În această săptămînă, vă vom prezenta lacul Căciulaţi din judeţul Ilfov, o baltă destul de bună pentru crap şi răpitor, cu un aspect semisălbatic. Balta este foarte bine îngrijită de către cel care o administrează şi oferă condiţii destul de bune şi de cazare. Taxele sînt destul de accesibile, însă regulamentul este destul de strict.    

Balta Căciulaţi are 30 ha luciu de apă şi este situată în apropierea Bucureştiului, în comuna Căciulaţi. Distanţa faţă de Capitală este relativ mică, balta fiind situată între Baloteşti şi Moara Vlăsiei. Lacul a fost populat în această primăvară cu peste 6 tone de crap (comun, salontă, amur). În baltă există şi răpitor, pescarii prinzînd biban, somn, ştiucă şi şalău. Locaţia dispune de locuri de campare unde se poate veni cu familia pentru a face şi grătar.

Regulamentul Bălţii Căciulaţi

Ziua de pescuit începe la ora 6.00 şi se închide la ora 18.00, taxa pentru acest interval fiind de 80 lei.
Se poate pescui noaptea doar prin plata taxei de 160 lei, aferentă partidei de 24 de ore (începînd cu ora 18.00 a zilei în curs, pînă la orele 18.00 a următoarei zile).
Se poate pescui cu 4 scule (undiţe sau lansete). Pescarul care doreşte să pescuiască cu mai mult de 4 scule, va fi obligat să achite pentru fiecare lansetă sau undiţă în plus, o taxă de 25 lei/sculă suplimetară.
Plantatul este permis, fără taxă, doar pentru partidele de 24 de ore, cu navomodel. Pentru partidele de 12 ore nu se permite plantatul, sub nici o formă.
Cantitatea maximă de peşte ce se poate reţine, în urma achitării taxei de pescuit, pentru partida de 12 ore, este de 5kg (crap, cteno sau somn), iar pentru partidele de 24 de ore se pot reţine 10kg de crap, cteno sau somn.
Este interzisă pastrarea peştilor de către 2 sau mai multi pescari, în acelasi juvelnic, sau sac de păstrare, precum şi cedarea peştilor de la un pescar la altul.

Reguli de conduită

Pescarul poate fi însoţit de o singură persoană, restul persoanelor vor achita o taxă de agrement de 15 lei /persoană. Un singur însoţitor al pescarului, poate pescui doar cu o undiţă (la caras), în dreptul locului de pescuit ocupat.
Se va prezenta personalului bălţii peştele prins în orice moment în care este solicitat acest lucru, precum şi cel reţinut la plecare.
Este interzisă păstrarea peştilor prinşi peste limita admisă dacă nu se intenţionează achiziţionarea suplimentară a acestora.
Pescarul are obligaţia să se aşeze în dreptul locului de pescuit ales de la începutul partidei, acesta îşi poate schimba locul de pescuit numai prin anunţarea şi cu acordul administratorului bălţii.
Este interzisă crearea de locuri de pescuit în stuf.
Atît pescarii cît şi însoţitorii acestora, vor avea un comportament respectuos şi civilizat faţă de ceilalti pescari şi faţă de personalul băltii, respectînd regulamentul bălţii. În caz contrar, vor fi evacuaţi de pe baltă, fără a li se returna taxa, în cazul în care a fost achitată.
Este interzis scăldatul (inclusiv pentru recuperarea sculelor luate de peşti) şi pescuitul de pe diguri. Pentru recuperarea lansetei sau undiţei se va anunţa paznicul.

Liniştea şi curăţenia

Pe Balta Caciulaţi sînt interzise muzica, petrecerile sau orice altă activitate ce poate deranja pescarii din jur. La locul de pescuit este obligatorie păstrarea ordinii şi curăţeniei.
Controlul
Personalul Bălţii Căciulaţi, are dreptul sa controleze pescarul, inclusiv în interiorul autoturismului. Se va cîntării peştele prins, dacă este cazul.
Pescarul trebuie să înţeleagă faptul că în timpul partidei de pescuit se află în incinta unei proprietăţi private, că trebuie să respecte regulamentul intern, iar cel care va fi prins că sustrage /ascunde peşte (crap, cteno sau somn), altul decît cel de drept, conform prezentului regulament, se face vinovat de furt şi va fi reṭinut pînă la sosirea forţelor de pază specializate sau organelor de poliţie, urmînd a fi luate măsurile ce intră în competenţa organelor de ordine.
Pescarul sau însoţitorul care va fi găsit că nu respectă unul din punctele din regulament va fi dat afară din incintă, după ce se va elibera în apă peştele prins, şi nu va mai fi primit pe baltă niciodată.
Prin plata taxei de pescuit sportiv, se înţelege faptul ca onorabilul nostru client acceptă integral şi necondiţionat prevederile acestui regulament.

Comentariile pescarilor :

l Manea Gabriel Costin 12 Mai 2018
Multa agatatura pe fund,am rupt 5 monturi,foarte mult exces de zel din partea administratiei, nu zic că nu au dreptate respectând regulamentul,dar sa te tiganesti cu clientii ( o bătrână) pt câteva sute de grame depăsite fata de limita(5,8 kg fata de 5kg limita, nu cazul meu), control pe balta mai ceva că la granita cu Siria, poate daca ar fi putin mai permisivi si amabili cu clientii ar avea mai mult de câstigat, caras frumos pe balta dar cam rar, drumul bun, pietruit.
l Florin Dinca 9 Aprilie 2018
Astăzi am fost pentru prima data pe Balta Căciulati si va pot spune ca, din punctul meu de vedere ca este o balta minunata. In primul rând , drumul de acces este unul foarte buna , pietruit de la intrare pana la capăt. In a doilea rând pe 90% din standuri se poate parca masina lângă stand nu pe drum. Este o balta amenajată, curată si fără multe agătătură. Pot sa spun ca intr-o partida de 12 ore am prin cam 4 kg de caras lanseta si varga. Cei care au pescuit in preajma mea au prins crap între 7-9 kg, exemplare văzute de mine, deci, peste este. Ca si specii in balta sunt următoarele: cteno, crap, caras, rosioara, biban, salău, stiuca, salonta, somn. Recomand balta cu încredere si pe aceasta cale vreau sa îl felicit pe administratorul băltii Dl. Cornel Samoila pentru ce a realizat pana acum dar si pentru proiectele viitoare: iluminat, camere supraveghere, căbănute si o amenajare mai buna a standurilor de pescuit. Va salut dragi pescari si fire întinse.
lSerban Alexandru 16 Aprilie
Recomand balta caciulati! Administratorul Samoila se ocupa de balta nu exista galagie iar daca trisezi risti sa fi prins. O balta de nota 10+ . Eu am prins doar caras(nu am barcuta) dar nici nu m- a pasionat sa prind crap sau alte specii.. am venit pt distractie dar am plecat si cu peste . cei cu barcute au prins crapi si la 7 kg . in balta exista crap, caras, stiuca (am vazut o cu ochii mei ) salonta, lin. Recomand balta. taxa 80 ron 12/h
l Mihai Rogojanu 28 August 2017
Am ajuns din nou pe acesta balta pt o partida de 24/h, miercuri spre joi, lucrurile au stat altfel de data asta. In primul rand nu am mai lasat decat o montura si asta din neatentia mea ca am plecat de langa lansete si am revenit dupa 20 min, cred ca isi luase deja 20m de fir, care cred ca la trecut prin toate cracile si stuful posibil de pe balta, ca am scapat de 3 praguri dar la al 4-lea s-a blocat si am tras pana sa rupt. Activitate destul de multa, la final am plecat acasa cu un crap de 4,3 si un ten de 3 kg, dar s-a prins si eliberat peste 20 de buc de ciortan pe la 1-1,3 kg. Mie sincer mi-a placut activitatea, prezentarile dese. Apropo nu a vrut sa manance decat la pop-up, orice incercare de a pune boabe uscate in firul de par s-a soldat cu amortirea definitiva a lansetei respective. Nu au fost pescari in prima zi, ceea ce ne-a convenit. O nota de 9 din partea mea pt aceasta iesire pe balta Caciulati.
l Rumpel Razvan 31 August 2017
O partida de 24 ore (a treia la numar) foarte reusita din punctul meu de vedere. Am prins crap 3.5 kg, 2 kg si inca 4 carasi a cate 500 gr fiecare, si bomboana de pe coliva un superb exemplar de 11.5 kg bineinteles eliberat si premiat cu inca o partida de 24 ore gratuit. Balta inca nu este amenajata e adevarat dar se lucreaza intens la ea. Multumit de paznici, patron care au avut un comportament super ok. Sper sa incarce pozele cu tenul.
M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2622

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info