Curierul Zilei - Solacolu are peşte, dar şi taxe mari!
PRIMA PAGINA

*** Meditaţii gratuite pentru elevi, în şcoli     *** ️Cinematografele din Cîmpulung, încotro?     *** Se schimbă programul de ridicare a gunoiului      *** 2 miliarde lei pentru Prima Casă     *** Taxa auto, înapoi pînă în iunie     *** Atenţionări privind arderea miriştilor      *** Sfinţii zilei      *** Relaxare şi generozitate!    *** PLĂCINTĂ CU CARNE ŞI CIUPERCI    *** Evenimente 23 februarie de-a lungul vremii    *** Filmele săptămînii 22-28 februarie    *** Conducea o maşină neînmatriculată    *** Transporta muncitori fără permis    *** Elevi chiulangii, prinşi la păcănele!     *** Bucureşteni, în arest pentru contrabandă    *** Instanţele din Argeş sufocate de dosare     *** Cu gîndul doar la victorie     *** Vor să ia 3 puncte la Baloteşti!    *** CS Mioveni, nenvinsă şi în retur!     *** Cum se păstrează coropişniţele     *** Curierul zilei vă prezintă speciile de pescuit    

 Publicitate pdf
Solacolu are peşte, dar şi taxe mari! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 iunie 2018

Curierul zilei vă prezintă lacurile de pescuit

Solacolu are peşte, dar şi taxe mari!


Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş, şi nu numai, tehnici de pescuit la diverse specii de peşti, nade, momeli şi monturi pentru prinderea acestora, reţete culinare pe bază de peşte, dar şi cele mai importante legi în vigoare privind pescuitul sportiv. Pentru o partidă reuşită este nevoie să fiţi cît mai bine informaţi despre specia de peşte pe care o vizaţi şi să folosiţi exact ce trebuie pentru a prinde adevărate capturi. În această săptămînă, vă vom prezenta lacul Balta Solacolu din judeţul Călăraşi, o baltă foarte bună pentru crap situată destul de aproape de Bucureşti. Balta este foarte bine îngrijită de către cel care o administrează şi oferă condiţii destul de cazare şi pescuit. Taxele sînt cam piperate, însă exemplarele capitale pot face uitat acest aspect destul de important atunci cînd vă planificaţi o ieşire pe baltă.   

Balta Solacolu este situată în judeţul Călăraşi, la aproximativ 45 km de Bucureşti. Balta este foarte curată şi îngrijită, atît în apă cît şi pe mal. Suprafaţa este de 8 ha cu o adîncime medie de 2,5m. Densitatea de peşte este una destul de mare iar pescarii pot avea capturi indiferent că pescuiţi cu lanseta, feederul sau undiţa. Pentru a pescui pe aceasta baltă este indicat să se facă o rezervare prealabilă. Balta a fost populata cu crap şi cteno.Printre noii „locatari” se remarcă exemplare de crap care depăşesc în greutate 15 kg şi exemplare de cteno de peste 12 kg. Punctele forte ale bălţii îl constituie accesul facil pe orice fel de vreme, accesul pe DN3 sau A2, densitatea mare de peşte, exemplarele record de crap şi cteno, atitudinea civilizată a personalului, umbrare şi nu în ultimul rînd curăţenia bălţii. Iarba este tunsă în fiecare săptămînă cu un tractoraş profesional, astfel încît să ofere tot confortul de a petrece ziua în aer liber în condiţii excelente.

Locaţia are căsuţe şi piscină

Lacul are şi căsuţe pentru cazare la preţuri accesibile. Lacul dispune de 8 căsuţe, dotate şi utilate cu: aer condiţionat, încălzire, duş, articole de toaletă gratuite, toaletă, canale prin satelit, TV cu ecran plat, chicinetă, frigider, cuptor cu microunde, plită electrică, bucătărie dotata cu veselă, pahare, tacîmuri, cratiţe, tigăi, pahare,etc. Căsuţele sînt proiectate atît pentru familii cu copii, sînt făcute în 2014, datorită cererii mare de cazare din partea familiilor, cît şi pentru pescarii care vin în grupuri şi doresc să îmbine confortul oferit de căsuţe cu plăcerea de a pescui. Pentru pescuitul nocturn, pe toata suprafaţa bălţii sînt stîlpi de iluminat, dotaţi cu prize, ce se pot folosi pentru alimentarea cu energie electrică. Cei care vor să se relaxeze cu familia au la dispoziţie şi o piscină, dar şi un restaurant unde puteţi servi masa. 

Cum se ajunge la baltă:

Ieşire din Bucureşti pe A2. La Fundulea se iese de pe A2 şi se face stînga spre Nana 8 km pînă la satul Solacolu unde se face stînga şi se ajunge la baltă. A doua variantă prin Pantelimon, Cora, Selgros, Brăneşti, Fundulea, la iesire din Fundulea se face dreapta şi se merge spre A2. Se traversează A2 şi se merge spre Nana pe direcţia înainte încă 8 km. Lîngă satul Solacolu se face stînga spre baltă.
Taxele Balta Solacolu:
50lei/12h in regim C&R
100lei/12h cu posibilitatea de a reţine 5 kg crap.
Tarife piscină
40 lei/ zi pentru adulţi
20 lei/ zi pentru copii
Tarife de cazare
Căsuţe mici:   
duminică - joi
120 lei/24 h
vineri - sîmbătă
160 lei/24 h
Căsuţe medii
duminică - joi   
140 lei/24 h
vineri - sîmbătă
180 lei/24 h
Căsuţe mari
duminică - joi   
160 lei/24 h
vineri - sîmbătă
200 lei/24 h
Contact: 0756 290471.

Condiţii de pescuit:

Se poate pescui cu un număr de 4 lansete (chiar şi în echipă de 2 pescari), fără bombă sau arici.
Se recomandă utilizarea juvelnicelor din material textil sau a sacilor de păstrare (daca vrei sa retii peste) şi saltea de primire.
În cazul în care nu deţii saltea de primire sau antiseptic, puteţi închiria de la receptie contra unei taxe de 5lei/12h.
Este interzis să se pună peştele în acelaşi juvelnic 2 sau mai mulţi pescari.
Capturile de CRAP care au greutatea sub 1000 grame vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, în stare vie şi fără a fi rănite.
Exemplarele de CRAP ce depăşesc 4 KG se fotografiaza şi SE ELIBEREAZĂ în stare vie şi fără a fi rănite.
Peştele rănit sau mort din vina pescarului se va plăti de către acesta cu preţul de 70 lei/KG cu TVA inclus.
Fotografiile pot fi postate cu acordul ambelor părţi pe pagina de internet www.baltasolacolu.ro.
Capturile accidentale de şalău, ştiucă şi cteno, se eliberează necondiţionat.
Sînt interzise injuriile, muzica, chefurile şi oricare alte activităţi care pot deranja ceilalţi pescari aflaţi pe baltă.
Pescarii vor folosi numai locurile special destinate pentru grătar sau pot face grătar la standul de pescuit într-un grătar prevăzut cu picioare.
Este interzis aprinderea focului pe iarbă.
Standurile se vor lăsa curate, gunoiul fiind strîns în sacii primiţi la venirea pe baltă şi depozitaţi în zona special amenajată.
Plantatul NU ESTE PERMIS.
Serviciile de cazare sînt disponibile doar pentru  pescarii care închiriază şi locul de pescuit din faţa căsuţelor, pe toată perioada închirierii acestora.
Taxa foişor (valabilă sîmbătă şi duminică, indiferent de durata partidei) – 20 lei
Taxa însoţitor (valabilă începînd cu cel de-al treilea însoţitor) – 30 lei/12 h
Taxa de pescuit nu se poate schimba pe durata partidei de pescuit din C&R în reţinere sau din reţinere în C&R.
Bonul fiscal eliberat, se va păstra pe toată durata partidei de pescuit. Odata eliberat bonul fiscal, sumele nu se pot returna în nici o circumstanţă.

Regulament:

Fiecare pescar poate fi însoţit de o persoană cu drepturi şi obligaţii egale în ceea ce priveşte pescuitul sau de sotia şi copilul/copiii pescarului.
Orice altă persoană însoţitoare în afară de aceştia va putea rămîne pe acelasi stand de pescuit, numai cu condiţia să plătească o taxă de 30 lei/12 h.
Pe toata durata partidei de pescuit personalul amenajării piscicole are dreptul să controleze şi să cîntărească peştele capturat de pescari, inclusiv în autovehiculele acestora.
La încheierea partidei de pescuit se va cîntări peştele capturat. În cazul în care cantitatea capturată de crap depăşeşte cantitatea prevăzută în regulament pentru taxa plătită, peştele reţinut în plus se va elibera sau se va păstra contra unei taxe de 20 lei/kg, preţ cu TVA inclus pentru crap.
Se pot reţine doar exemplare cu greutăţi între 1 şi 4 kg.
Limita pentru specia caras este de 5 kg. În cazul în care cantitatea capturata depăşeşte cantitatea prevăzută în regulament pentru taxa plătita, peştele reţinut în plus se va păstra contra unei taxe de 12 lei/kg, preţ cu TVA inclus.
Înainte de instalarea pe locul de pescuit se va consulta prezentul regulament şi se va achita taxa corespunzătoare după ce pescarul este de acord cu aceste reguli.
Chitanţa eliberată se va păstra pe toata durata partidei de pescuit.
Pescuitul de zi începe la ora 06.00 şi se termină la ora 18.00.
Pescuitul de noapte începe la ora 18.00 şi se termină la ora 06.00.
PESCUITUL DE NOAPTE ESTE DISPONIBIL NUMAI ÎN CAZUL PARTIDELOR DE 24 H. Din momentul intrării pe teritoriul amenajării piscicole circulaţia cu autovehicule se face cu viteză redusă (max. 5 km/h). Toate autovehiculele, fără excepţie, se parchează pe drumul pietruit în dreptul locului de pescuit. Fiecare pescar se va aşeza numai în dreptul locului marcat pentru pescuit, acest lucru fiind indicat prin două borne de culoare verde şi va pescui numai pe directia ÎNAINTE. Este interzis pescuitul pe poduri sau în afara standurilor special amenajate.
Administraţia este exonerată de orice răspundere civilă, administrativă şi materială pentru orice formă de accidente, incidente şi urmări generate de consumul de alcool sau neatenţie a pescarului.

Comentariile pescarilor :

lMeche Dinu  21 mai la 17:09 ·Balta buna si cu bun simt, daca o tine.ti asa si veti tine cont de pescari cu siguranta aveti sa fiti pe locul 1 in romania. In principiu trebuie sa respectati pescari, daca voi sunteti atenti, antunci si pescari va onoreaza cu prezenta. Imi este drag sa stiu ca in jud Calarasi avem o balta atat de respectuoasa cu pescari ei. Incercati sa faceti si drumul acela de la intrare din autostrada pana la balta si nota va fi de 100 pana atunci primiti nota 99. 99. Va pup    
lCretu Adrian 26 Octombrie 2017 ·
Este o balta buna in comparatie cu baltile de prin apropierea Bucurestiului. As reveni cu drag dar nu prea ma lasa drumul ala de 8km e cam rau. In rest se prinde peste daca ai un loc bun.
lRalea Ioana 3 Septembrie 2017 ·
O locatie foarte frumoasa,balta ingrijita,personalul ok,nu am prins de aceasta data decat caras dar stim ca are si crap. O sa revenim ca de fiecare data cu placere.
lFlorian Chiforeanu 24 Ianuarie 2016 ·
Solacolu este dupa parerea mea , cea mai buna balta de pescuit la crap din apropierea Bucurestiului si una dintre putinele locatii unde atat pescarul cat si familia sa se pot simti minunat . Administratia este de nota 10, conditiile de cazare si de pescuit sunt la superlativ, popularile se fac foarte des , drumul de acces este ok pe timp de ploaie.Cele mai frumoase amintiri le am pe aceasta locatie de pescuit . Recomand cu caldura , atat pescarilor de crap cat si celor de feeder .
lRobert Andrei 4 Septembrie 2016 ·
Salutare,
Dacă esti pescar, balta Solacolu este una pe care trebuie sa ajungi! Am fost cu încă 3 prieteni în perioada 1-3 septembrie și am stat pe standurile 5,6,7 si 8. A fost o partida reusită cu peste 15 prezentări de Crap cu greutăti cuprinse intre 1 si 12 kg.Conditiile oferite de administratie sunt exceptionale. ps: deja plănuim următoarea partida ...Fir întins !
lAsoltanei Alexandru 12 Aprilie 2016 ·
Senzationala balta, conditii superbe, singura chestie neplacuta e acel drum de 8km dar pentru 2 zile de pescuit pe aceasta balta merita si 50 km parcursi pe un drum ca ala !

  M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2185

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Luni, 28.01.2019

--- 4.246 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info