Curierul Zilei - 16 centre de susţinere a Bacalaureatului
PRIMA PAGINA arrow fapt divers arrow social economic arrow 16 centre de susţinere a Bacalaureatului
 
16 centre de susţinere a Bacalaureatului Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 iunie 2018

Pregătiri pentru susţinerea examenului,

16 centre de susţinere a Bacalaureatului


Absolvenţii clasei a XII-a intră în febra examenului de Bacalaureat, începînd de luni, 25 iunie, cînd vor susţine proba scrisă la Limba si literatura română. Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a publicat pe site-ul său cele 16 centre de examen care au fost stabilite pentru susţinerea Bacalaureatului, sesiunea iunie-iulie.  


Cele 16 centre de examen sînt următoarele:Colegiul Naţional I.C Brătianu, Colegiul Naţional Zinca Golescu Piteşti, Colegiul Naţional Alexandru Odobescu Piteşti, Liceul Teoretic Ion Barbu Piteşti, Liceul Teoretic I. Cantacuzino Piteşti, Colegiul Economic Maria Teiuleanu Piteşti, Liceul Tehnologic Dacia Piteşti, Colegiul Tehnic Dimitrie Dima Piteşti, Colegiul Tehnic Costin D.Neniţescu Piteşti, Colegiul Naţional Dinicu Golescu Cîmpulung, Colegiul Tehnic Cîmpulung, Colegiul Naţional Vlaicu Vodă Curtea de Argeş, Liceul Tehnologic Forestier Curtea de Argeş, Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu Mioveni, Liceul Teoretic Ion Mihalache Topoloveni şi Liceul Teoretic Costeşti. Astăzi, începînd cu ora 8.30, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, va avea loc şedinţa publică de tragere la sorţi a membrilor comisiilor din cadrul examenului de bacalaureat naţional 2018. De asemenea, se vor trage la sorţi preşedinţii comisiilor.

Interzisă strîngerea de fonduri de la candidaţi!

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct din cadrul ISJ Argeş, Eugenia Jianu, în Argeş sînt şi 4 centre de evaluare la Şcoala Gimnazială Ion Minulescu, Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu, Şcoala Gimnazială Ion Pillat şi Şcoala Gimnazială Tudor Muşatescu Piteşti. La această sesiune sînt înscrişi 4786 de elevi dintre care 4246 din promoţia curentă şi 540 din anii anteriori. Sînt şi 5 cazuri speciale pentru care s-au solicitat săli separate fiind vorba de elevi cu diverse deficienţe. La proba la limba şi literatura română sînt înscrişi 4439 de elevi, la a doua probă scrisă sînt înscrişi 1304 elevi la istorie şi 3265 la matematică iar la a treia probă, cea la alegere sînt înscrişi 4607 elevi. Directorii de liceu din judeţul nostru au fost înştiinţaţi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş  cu privire la luarea mai multor măsuri: asigurarea permanenţei în şcoli în perioada 23-24 iunie; reverificarea legalităţii înscrierii candidaţilor la examenul de bacalaureat şi a corectitudinii datelor; informarea candidaţilor privind arondarea şcolilor la Centrele de Examen, prin fişarea la avizier şi pe site; respectarea şi aplicarea prevederilor art.95 din Anexa 2 la OMECTS nr. 4799/31.08.2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2011, valabilă şi pentru anul 2018. În adresa transmisă de către ISJ către licee se pecizează că se interzice cu desăvîrşire colectarea sau favorizarea acţiunii de colectare a unor fonduri materiale sau băneşti de la candidaţi, de la părinţii acestora sau de la orice persoană care are rude în rîndul candidaţilor, fonduri care au ca destinaţie, asigurarea cazării, a meselor sau a altor beneficii pentru membri comisiilor din centrele de examen sau de evaluare. Conducerile unităţilor de învăţămînt  vor lua toate măsurile pentru informarea cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor referitor la prevederile menţionate mai sus şi pentru a nu permite încălcarea acestora.

Prima probă scrisă, luni

Prima probă scrisă, la Limba si literatura română - Ea) - va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba şi literatura maternă - Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - se va desfăşura joi, 28 iunie. Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (pînă la ora 12) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12- 16). Între 5 şi 8 iulie, vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nu încercaţi să copiaţi!

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Ministerul Educaţiei reaminteşte faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise. Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit. În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începînd cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucît nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.
  I.Ivănoiu Foto:I.Tudor

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1640

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Precum soarele şi luna, ziua şi noaptea, dragostea şi ura
Juju,Juju... Frumos nume,pacat ca il poarta cine nu trebuie !
20/02/19 10:29 Mai mult...

Precum soarele şi luna, ziua şi noaptea, dragostea şi ura
Nn,cand n-ai argumente,o dai cu lipsa bunului simt. Resemnatule!Ramai asa cum esti-limitat! Apropo! N,de la nimeni,nei...
20/02/19 07:36 Mai mult...

Taximetristul pirat a dat de belea
Atata vreme cat transportul public nu ne asigura siguranța prefer să merg la ocazie,pe oricare dintre aceste trasee ex...
19/02/19 20:35 Mai mult...

72 de persoane munceau la negru|
Numai de asta sunteti buni , de controale. Sinecuristul când nu e prefect , este director sau sef pe la stat pe undeva ...
19/02/19 08:31 Mai mult...

Precum soarele şi luna, ziua şi noaptea, dragostea şi ura
D-le Juju,limita bunului simt o depasiti constant, chiar si in ultimul comentariu... dar m-am resemnat: nu-i poti cere ...
19/02/19 07:34 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics

Zi record

Miercuri, 23.01.2019

--- 4.353 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info