Curierul Zilei - Viceprimarul Pîrnuţă le-a tăiat curentul!
PRIMA PAGINA arrow fapt divers arrow Fapt Divers arrow Viceprimarul Pîrnuţă le-a tăiat curentul!
Fapt divers *** ️ Restaurant distrus de incendiu     Fapt divers *** ️ De două ori în arest, într-o zi!     Fapt divers *** ️ Patron de local, condamnat     Fapt divers *** ️ BCCO Piteşti a spart „cloaca“ din Piaţa Ceair     Social *** ️ Adio vouchere de vacanţă!     Sport *** ️ Finanţarea FC Argeş în pericol!     Fapt divers *** ️ În arest după ce şi-a bătut crunt nevasta!     Fapt divers *** ️ Ambulanţa a provocat accident     Social*** ️ Tot mai multe firme radiate!     Social *** ️ Adio vouchere de vacanţă!     Social *** ️ Nu toate faptele beneficiază de noile modificări     Social *** ️ Sfaturi pentru colectarea deşeurilor, la Mioveni     Sport *** ️ Tudor Gheorghe şi-a prelungit contractul    
 Publicitate pdf
Viceprimarul Pîrnuţă le-a tăiat curentul! Imprimare E-mail
(4 voturi)
sâmbătă, 14 iulie 2018

Localnicii din fosta colonie Hidroconstrucţia- Rucăr, revoltaţi

Viceprimarul Pîrnuţă le-a tăiat curentul!


Situaţie tensionată, de cîteva zile în comuna Rucăr acolo unde mai mulţi localnici susţin că au rămas fără curent electric după ce viceprimarul Ion Pîrnuţă le-a tăiat alimentarea de la reţeaua pe care o foloseau şi care deserveşte şi firma administrată de fraţii acestuia. De cealaltă parte, „vicele”susţine că nu are nici o obligaţie contractuală faţă de ei şi că pînă acum a făcut un gest umanitar ajutîndu-i pe aceşti oameni care nici măcar nu au documente de identitate în regulă. De-acum încolo nu poate să-i mai susţină, în condiţiile în care unii dintre ei nu au plătit facturile, datoriile ajungînd la suma de aproximativ 50.000 lei.   

„Probabil că are dînsul interese să cumpere”

Familiile afectate locuiesc la marginea localităţii, în nişte clădiri vechi şi dărăpănate, care au aparţinut societăţii Hidroconstrucţia. Oamenii susţin că viceprimarul comunei le-ar fi oprit energia electrică pentru că are interesul să-i dea afară din locuinţe pentru a prelua clădirile. „Primăria din Rucăr nu poate să ia nişte măsuri cu nişte oameni în vîrstă care au locuit atîta timp aici şi au ieşit la pensie. A fost transformatorul la Hidroconstrucţia şi l-a preluat domnul viceprimar Pîrnuţă. El vine mereu şi ne taie curentul... Sînt aici oameni bolnavi, nevăzători, cu cancer, cu handicap, vine mereu salvarea şi îi ia. Nu pot să stea în colonie că le taie curentul şi vine mereu şi îi ameninţă că-i dă afară...Probabil că are dînsul interese să cumpere sau nu ştiu ce...Trebuie să se ia măsuri, iar dacă domnul viceprimar nu mai poate, nu mai vrea să ne dea curent, să ne preia altă firmă, nu să-şi bată joc de oamenii ăştia bătrîni şi bolnavi. Ne-a zis că dacă se consumă curent, plăteşte Primăria, dar acum nu mai plăteşte Primăria, s-a dat deoparte. Acum ne spune că s-a consumat mult şi găseşte scuze, ba că contoarele s-au spart, ba că oamenii au consumat prea mult...Atunci ce cazuri sociale mai sînt, de ce le-a mai făcut pensii de handicap la oameni?! Sîntem cu plata la zi, domnul Pîrnuţă ne-a emis facturile pe firma sa. Noi plătim la zi toate facturile, cablu, curentul, tot. Sîntem oameni corecţi.”, ne-a declarat Elena Puiu.

Sînt şi victime colaterale

Afectată este şi o familie care locuieşte în imediata apropiere a fostei colonii Hidroconstrucţia. „De 30 de ani am casa aici, am cumpărat terenul. Am plătit înainte la colonie, apoi ne-a preluat domnul Pîrnuţă şi de-atunci cînd avem curent, cînd nu avem. Acum un an, tot pe timpul ăsta, s-a întîmplat la fel, a întrerupt curentul. Eu ştiu că transformatorul era al şantierului şi l-au luat aşa, ca hunii, cu cabluri cu tot, fără nici o dovadă. Domnul Pîrnuţă Ion...N-am avut ce să discutăm cu dînsul, ne-am trezit cu alte facturi. Eu, ca simplu cetăţean, plăteam curentul la cine îmi emitea factura, mai mult de-atît nu ştiu. Ştiu că au luat transformatorul fără nici un fel de bază legală. L-au încărcat într-o maşină şi l-au dus la dînsul, la gater, mai jos puţin.”, susţine Gabriela Gheorghe.

Doi fraţi gemeni trăiesc într-o mizerie cruntă

Doi dintre locatari reprezintă un caz social, primind locuinţă acolo de la primărie. Vorbim de doi fraţi gemeni care trăiesc în condiţii greu de imaginat pentru secolul 21. Unul dintre ei este nevăzător şi în imposibilitatea de a se deplasa, fiind ţintuit la pat. Celălalt se mişcă greoi şi încearcă să îşi ajute fratele cum poate din cei 140 de lei ajutor social. „De un an de zile trăim aşa aici. Ne-a mutat Primăria, că s-a dărîmat casa. Nu avem pe nimeni. Am avut, pensie, apoi ajutor social şi mi l-a luat şi pe ăla. Nu mai are decît el (n.r. fratele), 140 de lei. Nu mai avem alte venituri!”, ne-a mărturisit unul dintre cei doi fraţi.

Vicele susţine că nu au plătit curentul

Am mers la primărie pentru a afla şi punctul de vedere al autorităţilor locale și al viceprimarului Ion Pîrnuţă, vizat direct de acuzaţiile oamenilor. Acesta a recunoscut, fără să comenteze, că oamenii stau acolo ilegal şi ne-a explicat că nu mai poate furniza energia electrică din cauza datoriilor pe care unii dintre locatari le-au acumulat. Mai mult decît atît, reţeaua electrică şi postul de transformare sînt ale firmei  adminstrate de cei doi fraţi ai săi. „Le facturez că nu am încotro, să nu-i las fără curent. Eu sînt mai bucuros că nu le dau, sînt mai liniştit. Le-am dat totul, uman că să aibă şi ei curent, dar să le plătesc eu, de pomană, nu am cum. Au restanţe de 500 de milioane de lei vechi, ei şi subcontractanţii de-acolo. Unul singur, Suciu, are 150 de milioane...Nu sînt în regulă nici cu actele de identitate. Au domiciliul pe ce? Nu vreau să comentez acest lucru! Eu unul să-i ţin în spinare, nu pot. Curentul cum e acu’ şi preţurile care sînt nu-mi permit. Nu vor să pună contor acolo, iar dacă au început aşa (n.r. referire la faptul că oamenii au anunţat presa) nu o să le mai dau niciodată. Oamenii nu sînt din Rucăr, un singur caz e de aici, cei doi fraţi gemeni. Le-a dat Primăria locuinţă socială, că aveau o casă care a căzut pe ei. Nu şi-au cumpărat un lemn, vin cu taxiul acolo şi s-au încălzit numai electric. Un caz de-acolo are 30 de milioane. Au bani de taxi, au bani de lanţuri de aur, dar să plătească, să-şi facă ordine în locuinţă nu au! Nu le facturez eu, facturează societatea, firma. Exclus eu! Nici nu am voie să le dau curent, le-am dat totul umanitar. Le-am dat că nu au avut soluţie. Dacă mă acuză, să-şi facă reţea, să-şi ia aprobări...Eu am făcut reţea şi de 220 V, şi post de transformare cu tot. Nu că nu le dau cî sînt rău-voitor, dar nu le pot da pe degeaba! Nu am luat transformatul, exclus. Transformatorul e al meu, postul de transformare e al meu, nici gînd că l-am luat din altă parte. Transformatorul a fost cîndva al şantierului, a fost apoi al unuia de pe la Vîlcea care l-a luat...Eu mi-am făcut post de transformare personal. Le-am dat curent, la insistenţele domnului primar, dar nu pot să-i susţin la infinit. Clădirile au fost ale societăţii Hidroconstrucţia apoi le-am preluat noi, la Primărie, ca să nu le mai strice. Voiau să strice tot acolo, să dea teren agricol. Nu aveau unde să se ducă oamenii, că doi inşi sînt rucăreni.  Restul sînt oameni care au venit cu şantierul şi au rămas de-a lungul timpului. ”, ne-a declarat viceprimarul din Rucăr.

„Nu le dau sub presiune, că nu sînt obligat să le dau!”

Ion Pîrnuţă a mai precizat că singura modalitate de a rezolva problema este ca unul dintre locatari să încheie un contract prin care să îşi asume răspunderea pentru toţi ceilalţi. „Nu că nu le dau curent, le dau curent. Vin cu un transformator, pun contor în transformator, semnez cu unul şi le dau curent. Dar aşa, că vin şi se duc la televiziune, nu. Nu le dau sub presiune, că nu sînt obligat să le dau! Şi să vină la zero cu banii. Ei nu acte, nu au nimic, stau în aer, nu pot să facă contract cu CEZ. Noi am făcut demersurile ca să-i intabulăm, să le facem aoartamentele şi dup-aia să şi le cumpere. Noi sîntem în această fază, depinde ce hotărăşte Consiliul Local.”, a încheiat vicele. Adevărul este probabil undeva la mijloc. Un lucru este însă cert: autorităţile locale din Rucăr trebuie să găsească o modalitate prin care oamenii care locuiesc în fosta colonie să poată intra în legalitate.
N. Manole

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1940

Comentarii (5)
Scris de ghighi in 16-07-2018 08:21 - Vizitator
 
 
viceprimarul zice ca oamenii de acolo nu sunt din rucar. asta e grav e discriminare, trebuie sesizat consiliul national de combatere a discriminarii, care sigur o sa-i arda o amenda pesedistului imbuibat si ingamfat!
 
Scris de ALIN in 15-07-2018 21:58 - Vizitator
 
 
UN HOT, A FURAT TOATA COMUNA, NU SE NAI SATURA, O CAPUSA DE OM! MINTE CU NERUSINARE , VREA SA LE FURE LOCUINTELE SARMANILOR AIA!!! RUGAM D.N.A SA IA MASURI CU PARVENITUL ASTA
 
Scris de Nicu in 14-07-2018 22:11 - Vizitator
 
 
Lipitoarea asta a furat si apa.nu mai scăpăm de el :(
 
Scris de Gogu in 14-07-2018 22:08 - Vizitator
 
 
A luat transformatorul cum a luat si terenul unde are gaterul.cu japca terenul obștei.al oamenilor.
 
Scris de Gigi in 14-07-2018 22:03 - Vizitator
 
 
Sunt 20 de familii afectate.va rog verificați cum a luat transformatorul.si terenul pe care se află sandramalele lui.dac are autorizații de construcție și celelalte avize necesare.
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

BCCO Piteşti a spart „cloaca“ din Piaţa Ceair
mult succes ,poate veniti si in parcarea blocului P7 din POPA SAPCA unde sunt masini pline cu tigari masini ( un mercede...
19/07/19 09:33 Mai mult...

Zilele Câmpulungului pe stadion
Sa avem Pardon! Dom'primar face in muncipiu nostru mare paranghelie. O porcarie crasa, de cel mai mare prost gust! Se...
19/07/19 09:03 Mai mult...

BCCO Piteşti a spart „cloaca“ din Piaţa Ceair
Țiganii mictioneaza pe absolut orice atât timp cât sunt mâna în mână cu aceia responsabili pentru respectarea leg...
19/07/19 08:45 Mai mult...

„Primăriile din Argeş nu respectă legea“
Ca nu respecta legea se stie. E grav ca nu sare nici o institutie a statului in apararea legii. Problema cea mare e ca...
19/07/19 06:20 Mai mult...

„Primăriile din Argeş nu respectă legea“
Primaria comunei Mosoaia cred ca a achizitionat un teren numai ca sa aiba unde sa îngroape cererile cetatenilor.Secreta...
18/07/19 14:03 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Luni, 01.07.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info