Curierul Zilei - Comandantul nu are avere, nici pile!
PRIMA PAGINA arrow Fapt divers arrow Comandantul nu are avere, nici pile!
 Publicitate pdf
Comandantul nu are avere, nici pile!
(1 vot)
Saturday, 21 July 2018

Conferinţă de presă la IPJ Argeş

Comandantul nu are avere, nici pile!


De marţi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş are un nou inspector şef. A fost împuternicit pe o perioadă de şase luni, comisarul şef Tudorel Pie­leanu, adjunct al inspectorului şef al IPJ Teleorman, pînă luni. Numirea i-a surprins pe mulţi, cu atît mai mult cu cît, s-a vehiculat că noul şef ar fi fost pus pe criterii de „prietenie“, provenind din judeţul Te­leorman. Inspectorul şef Tudorel Pieleanu a avut ieri o întrevedere cu jurnaliştii din Argeş şi a răs­puns, tuturor întrebărilor adresate, comode sau incomode, pentru a lămuri situaţia. Din discuţie reiese că nu este un om bogat şi nici nu a venit în Argeş că ar fi avut „pile“. Iată mai jos o radiografie a dialogului purtat de noul şef cu reprezentanţii mass media.     

Mai întîi, inspectorul şef şi-a prezentat, pe scurt, CV-ul: „Din 2022 pînă în 2004 am fost consilier juridic la IPJ Teleorman. În perioada 2004-2007 am ocupat funcţia de şef Serviciul Resurse Umane. Din 15 mai 2007 am fost şeful Poliţiei Municipiului Alexandria. În anul 2017 luna septembrie, am fost împutenicit adjunct al şefului inspectoratului pe linie de investigaţii criminale. De-a lungul evoluţiei mele în carieră am avut şi unele sincope. Timp de 1 an şi 6 luni, de la sfîrşitul lui 2011, am fost mutat pe o funcţie inferioară. Am lucrat ca ofiţer specialist pe cercetare penală la Criminalitate Economică Financiară, tot din cadrul IPJ Teleorman. E o poveste. Nu cred că e cazul să dezvolt. În acea perioadă, în urma unui control de fond dispus, (a evitat să spune de către cine) am fost trecut pe o funcţie inferioară. M-am judecat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, la acea vreme. Am cîştigat procesul atît la instanţa de fond cît şi la apel. Am fost repus pe funcţia deţinută anterior, respectiv funcţia de şef Poliţie de Municipiu de Judeţ. În această etapă am acceptat o provocare. Am venit la IPJ Argeş cu speranţa că voi reuşi să demonstrez că munca de poliţie este o profesie frumoasă şi dacă pui pasiune şi dorinţă o să ai şi rezultate“, a precizat inspectorul şef Tudorel Pieleanu. După ce s-a prezentat, acesta s-a arătat dispus să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, prezenţi în număr foarte mare.
lAu fost comentarii cum că aţi fi venit şef al IPJ Argeş ca urmare a relaţiei dintre dumneavoastră şi doamna Ministru Carmen Dan ! Cum comentaţi?
„Sînt speculaţiii, pur şi simplu. Au şi ele partea lor de realitate. O cunosc pe doamna Carmen Dan de dinainte ca dumneaei să fie înalt funcţionar public. Dumneaei a ajuns, din cîte ţin eu minte, la începutul anului 2011, subprefect. Eu sînt şeful Poliţiei Alexandria din 2007. Parcursul carierei mele nu a început din momentul în care am cunoscut-o pe doamna Carmen Dan. Am avut o relaţie corectă cu dumneaei! Ne cunoaştem familiile. Dumneaei este plecată din Teleorman, din 2016 de cînd a cîştigat mandatul de senator, iar parcursul carierei mele nu a fost influenţat şi nu poate fi influenţat de acest lucru“.
lPresa din Teleorman spune că aţi fost asociat într-o firmă, cu părţi egale.
„În 2011 cînd am fost pus la dispoziţie au fost blocate celelalte funcţii, deşi la acel moment se dădeau examenele pentru şef de secţie. Nu reuşeam să ocup nici o funcţie pentru că era blocată organizarea concursurilor. Mi se oferise, de către conducerea de la acel moment, să plec la Alba. Am refuzat! S-a refăcut o analiză la nivelul IGPR şi s-a prelungit punerea mea la dispoziţie încă 3 luni, timp în care s-au eliberat funcţii de nivel corespunzător. În acea perioadă (n.r. cea în care era pus la dispoziţie) într-o discuţie în familie, cînd mă gîndeam să fac ceva pentru a putea trăi în continuare la un nivel corespunzător, am înfiinţat o societae. Ideea, la momentul respectiv, era un depozit de arhivare. Societatea s-a înfiinţat, nu a funcţionat niciun moment, pentru că între timp au intervenit posibilităţi de a reveni în sistem. S-a închis acea societate! Nu a funcţionat! Se poate verifica la Registrul Comerţului. Am văzut ce s-a scris în presă că am avut o fimă la Gratia. Eu nu am nicio legătură cu acea comună.“
lAveţi o relaţie de prietenie mai veche cu doamna ministru?

„De prietenie între familii. Ne cunoaştem.“

lSpuneţi-ne, vă rog, două localităţi arondate Poliţiei Curtea de Argeş şi două străzi din Piteşti!
„Strada Trandafirilor, există da? Strada Victoriei, Piteşti! Schitu Goleşti...la Curtea de Argeş (dîndu-şi seama că a greşit) Uitaţi, umblu permanent cu această schemă şi vă pot da citire la tot, inclusiv cum e arondarea. Cunosc localităţi în judeţul Argeş dar va mai dura, pînă le ştiu pe toate. De asta stau permanent cu această schemă a secţiilor de poliţie, la fel cum am pe birou o listă cu toţi poliţiştii cu funcţii de conducere în Poliţia Argeş. Sînt de două zile în această localitate. Vreau să precizez că încă din prima zi am căutat o locuinţă. Am închiriat un apartament în Piteşti.“
lFamilia a fost de acord în momentul în care vi s-a propus funcţia?
„Iniţial am avut, aşa, o mică strîngere de inimă. Am dicutat cu familia, soţia şi băiatul care este destul de mare. Era o mişcare care poate afecta relaţiile familiale. Nu a fost nicio problemă. A fost acordul lor total. M-am gîndit că pentru mine poate fi o provocare şi cred că o provocare frumoasă să demonstrez ceea ce sînt în stare să fac. Am considerat că pot să demonstrez mai bine în altă parte decît în Teleorman.
lDoamna Ministru v-a sunat şi v-a propus funcţia?
„Nu am fost chemat aici de doamna ministru! Am fost chemat de domnul chestor principal Ioan Buda, şeful Poliţiei Române. Mi-a propus această variantă. Am solicitat un termen de gîndire, astfel încît să nu iau decizia pripită în ceea ce priveşte familia. Mi-am evaluat şi eu potenţialul şi posibilităţile mele profesionale, dacă pot sau nu, să fac faţă.
l Care sînt punctual, problemele de la Argeş?
„Nu vreau să se considere că am venit şi am identificat toate problemele. Eu vin cu dorinţa de a reclădi cultura intituţională într-o structură de poliţie. Nu vă ascund că de-a lungul experienţei mele, cultura organizaţională a acestei profesii a cam căzut. Nu pot să identific acum, şi nici nu e cazul, etapele care au dus la această decădere. Eu am venit cu convingerea că împreună cu colectivul de aici, şi din ceea ce am văzut, nu vreau să flatez pe nimeni, oamenii sînt buni, şi o primă evaluare îmi dă convingerea că vom putea reclădi această cultură organizaţională. Nu instituţia e la pămînt, să nu înţelegeţi asta! E vorba de atitudinea pe care trebuie să o aibă poliţistul şi oamenii legii în relaţia cu cetăţenii, în relaţia cu societatea. Eu cred că aici trebuie umblat şi reclădit şi de ce nu, motivaţia pe care trebuie să o aibă un om al legii în postura în care se află, aceea de poliţişti.
lAveţi în vedere schimbări în actuala formulă de conducere de la IPJ Argeş?
„În ceea ce priveşte oamenii, nu! Să pornim de la următoarea realitate: cei care au ocupat funcţia de conducere prin concurs, nu pot fi schimbaţi.“ 

Protest în timpul întrevederii

Între timp, pe holul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Cecilia Tatia, preşedinta Sindicatului Polişiştilor a protestat, manifestîndu-şi nemulţumirile cu privire la modul în care Tudorel Pieleanu a fost numit la şefia Poliţiei Argeş. Afişînd în holul IPJ Argeş un banner pe care scria „Guvernanţi! Aţi distrus şi decapitat Poliţia Română“, acesta a aşteptat ca jurnaliştii să iasă de la întîlnirea cu inspectorul şef declarînd: „Ne-am trezit peste noapte cu acest om pe care fizic nu-l contestăm, şi nici ca profesionist, dar în schimb, contestăm modul în care a fost numit de către doamna Ministru Carmen Dan. Este un om foarte apropiat dumnealui, se cunoaşte acest lucru în Teleorman de unde a plecat pentru a fi promovat chestor într-o viteză uluitoare, la 1 Decemrbie sau de Ziua Poliţiei Române.“, spunea Cecilia Tatia. 
M.Sandu Foto: C.Tudor

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2155

Comentarii (2)
Scris de Craciun in 21-07-2018 07:43 - Vizitator
 
 
Cum din 2022?
 
Scris de fles in 21-07-2018 04:14 - Vizitator
 
 
comentarii? 
ca de obicei in pitesti:NIMIC
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Cititorii mei, stăpânii mei sau despre încă o diversiune
Nu stiu ce procentaj de diversiune rezulta din actiunea de retragere a unor decoratii dar,in mod sigur este o "golaneala...
12/12/19 22:10 Mai mult...

Un temut procuror s-a pensionat!
Felicitari d-le procurer. Cred ca sunteti putin mai in varsta , aveti 27 de ani de munca , eu mai am putin si va egalez ...
12/12/19 21:42 Mai mult...

A fost demis prefectul Emilian Dragnea
Curatenie! Asta a umblat numai sef peste tot,vezi directoriatul de la DSP Arges si altele.... Un capabil,ce naiba! He...
12/12/19 18:33 Mai mult...

Cititorii mei, stăpânii mei sau despre încă o diversiune
nu mai jigniti un editorialist senil, ratat si nostalgic prin ungherele comunistoide din piteşti!
12/12/19 18:32 Mai mult...

A fost demis prefectul Emilian Dragnea
Curatenie! Asta a umblat numai sef peste tot,vezi directoriatul de la DSP Arges si altele.... Un capabil,ce naiba! He...
12/12/19 18:25 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info