Curierul Zilei - Clienţii lui riscă să îşi piardă casele şi banii
PRIMA PAGINA arrow Fapt divers arrow Clienţii lui riscă să îşi piardă casele şi banii
 Publicitate pdf
Clienţii lui riscă să îşi piardă casele şi banii Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 24 iulie 2018

Firma italianului Inquieto, în insolvenţă

Clienţii lui riscă să îşi piardă casele şi banii


Cumpărătorii, de bună credinţă, care şi-au achiziţionat apartamente de la italianul Nicola Inquieto, riscă să îşi piardă casele şi banii daţi ca avans. Asta din cauză că a fost declanşată procedura insolvenţei la societatea Daniela Construcţii SRL firma prin care s-a dezvoltat imperiul imobiliar al italianului. Cei care au de încasat bani de la societatea amintită se vor înscrie la masa credală, pentru a-şi recupera sumele. În aceste condiţii, bunurile italianului ar putea fi scoase la vînzare, aici intrînd şi locuinţele care nu au fost achitate integral pentru care nu au fost încheiate acte de vânzare cumpărare între italian şi cumpărători.  

Firma Daniela Construcţii, în calitate de debitor, a depus, la Tribunalul Specializat Argeş, cererea pentru deschiderea procedurii insolvenţei, indicînd ca principal creditor societatea Imocredit IFN SA. Mai mulţi practicieni în insolvenţă au depus de asemenea cereri, pentru a deveni administratori judiciari. Instanţa  admis cererea şi dispus mai mutle termene pentru etapele ce trebuie parcurse în timpul procesului, stabilind şi administratorul judiciar.  „Admite cererea debitorului Daniela Construcţii SRL şi (...) dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva sa. (...) califică cererea creditorului Imocredit IFN SA drept declaraţie de creanţă. (...)desemnează în calitate de administrator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă Insolvenţa SM SPRL , căruia îi stabileşte atribuţiile prevăzute la art. 58 cu o retribuţie lunară fixă în sumă de 1000 lei, fără TVA, plătită din averea debitorului. În lipsa disponibilităţilor în contul debitorului se va utiliza fondul de lichidare, plăţile urmînd a fi făcute în conformitate cu prevederile art. 37 alin. 4 din OUG nr. 86/2006, pe baza unui buget previzionat“, se precizează în sentinţă.  SC Daniela Construcţii are dreptul, în continuare de administrare a afacerii, dar  „Menţine debitorului dreptul de administrare. Dispune notarea în cartea funciară a deschiderii procedurii de insolvenţă. Dovada notării se va depune la dosar de către OCPI Argeş.(...) dispune comunicarea prezentei sentinţe către instanţele judecătoreşti din municipiul Piteşti şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi în vederea aplicării prevederilor art.75. Pune în vedere administratorului special prevederile art. 82 şi art.84 din lege. Pune în vedere debitorului şi administratorului judiciar provizoriu prevederile art. 83 şi art.84 alin.“ se precizeză în sentinţă. Potrivit deciziei, băncile nu mai pot pune popriri pe banii din c nt, sumele fiind virate la adminstratorul judiciar urmînd a fi împărţite de acesta celor care s-au înscris la masa credală. Pe toate documentele emise de firmă va trebui să fie precizat faptul că se află în insolvenţă.

Debitorii se înscriu la masa credală

Creditorii vor avea un timp la dispoziţie de a depune la Tribunalul Specializat Argeş cereri prin care să îşi recupereze datoriile de la SC Daniela Construcţii. „Administratorul judiciar provizoriu va inventaria bunurile debitorului pînă la data de 13.09.2018, iar procesul verbal se va depune la dosar în termen de 48 ore.(...) administratorul judiciar va notifica deschiderea procedurii generale de insolvenţă creditorilor cunoscuţi. În temeiul art. 100 alin.1 din lege notificarea va cuprinde: - termenul limită de înregistrare a declaraţiilor de creanţe - 24.08.2018. Declaraţiile de creanţe se vor timbra cu 200 lei sub sancţiunea anulării. - termenul limită de verificare a creanţelor şi întocmire, afişare şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe - 12.09.2018. Dovada de publicare se va depune la dosar. - termenul de contestare a creanţelor este de 7 zile de la publicarea tabelului preliminar în BPI. - termenul de soluţionare a contestaţiilor sau întocmire a tabelului definitiv de creanţe - 08.10.2018. Prima şedinţă a adunării generale a creditorilor va avea loc la data de 17.09.2018, orele 1000, la sediul filialei Argeş a UNPIR. Administratorul judiciar provizoriu va întocmi la data de 17.08.2018 raportul asupra cauzelor şi împrejurărilor ajungerii debitorului în stare de insolvenţă“ se mai precizează în hotărîre. Următorul termen de judecată a fost dat pentru data de 13 noiembrie. În aceste condiţii, cei care au cumpărat apartamentel înr ate direct de la dezvoltator şi nu au apucat să încheie contractele de vînzare cumpărare riscă să îşi piardă casele, acestea putînd fi scoase la vînzare. Ei se pot înscrie totuşi la masa credală dacă deţin docuemnte pentru sumele pe care le-au plătit, pentru a-şi recupera banii achitaţi. Procedura este însă greoaie, dat fiind faptul că întîietate la plată, au instituţiile statului, cele bancare, societăţile comerciale şi abia în ultimă instanţă, creditorii persoane fizice.
M.Sandu

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 3451

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Luni, 01.07.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info