Curierul Zilei - Florin Nini va pregăti pe BCM U FC Argeş!
PRIMA PAGINA

*** Decupaţi din acest articol 396 de cuvinte. Este cadoul meu pentru voi     *** ️Codurile penale modificate de urgenţă      *** În Argeş, investiţii de peste un miliard de lei      *** A scăzut datoria publică a României      *** Vin ajutoarele de urgenţă!      *** Reţinut pentru a fi extrădat     *** Percheziţii la tiriştiicare furau marfa    *** Falşi angajaţi de la Salubritate, cereau bani!    *** Ieri, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia     *** „Tedi- Şcoala Siguranţei“, la Cîmpulung     *** Se opreşte curentul în Mioveni     *** Concurs de simulare de procese     *** I-a ars casa de la o lumînare!     *** Militarii musceleni, la Cincu     *** Autoturisme de epocă la Retroparada Primăverii 2019 în Cîmpulung     *** Sfinţii zilei      *** Noroc cu carul!     *** CURCAN CU ROZMARIN    *** Evenimente 18 aprilie de-a lungul vremii    *** Liceul cu cei mai mulţi elevi calificaţi la olimpiade naţionale    *** Elevii vor încondeia ouă    *** Excursie prin Europa    *** Gala de balet „Surîsul primăverii... la Piteşti”    *** „Kareu de aşi” la Piteşti     *** Gala de balet „Surîsul primăverii... la Piteşti”    *** Liga Campionilor    *** Reguli noi pentru promovare    *** Tenis: Flavia Ogrezeanu, un nou premiu    *** Trei musceleni la Campionatul Balcanic de Marş    *** Raliul Argeşuluire vine în circuit!    *** Trei musceleni la Campionatul Balcanic de Marş    *** „Mă antrenez pentru aurul olimpic“   

 Publicitate pdf
Florin Nini va pregăti pe BCM U FC Argeş! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 31 iulie 2018

Echipa de baschet a Piteştiului şi-a stabilit antrenorul pentru noul sezon

Florin Nini va pregăti pe BCM U FC Argeş!


Conducerea echipei de baschet BCM U FC Argeş şi-a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri la Sala Sporturilor noul antrenor cu care va aborda sezonul competiţional 2018-2019. Acesta este Florin Nini, tehnician care în ultimele două ediţii de campionat a antrenat pe Phoenix Galaţi. Gruparea din Trivale va fi a cincea echipă profesionistă de baschet pe care antrenorul o va conduce, după Phoenix, Steaua Bucureşti, CSM Târgovişte (fete) şi Energia Târgu-Jiu.

Nini a antrenat naţionalele masculine U16 şi U18 ale României, dar a fost şi principal al naţionalei universitare. La feminin a condus România la EuroBasket 2015. Gălăţeanul a participal la două ediţii ale All Star Game-ului baschetului românesc (2012, 2016). În prezent, ocupă funcţia de preşedinte al Colegiului Central al Antrenorilor. Pînă la reunirea lotului, Florin Nini va conduce naţionala U16 a României, alături de care va participa la Campionatul European de la Sarajevo.

“Vrem să jucăm în cupele europene“

Florin Nini este încîntat că va antrena la Piteşti: „Mă bucur să mă aflu aici şi mulţumesc conducerii clubului pentru încrederea acordată. Este un proiect nou care se porneşte pe o perioadă de doi ani, un proiect în care plecăm de la premiza de a realiza mai mult decît ceea ce s-a realizat pînă în acest moment, însemnînd o clasare în partea superioară a campionatului şi disputarea unor finale. Noi ne propunem în al doilea an, inclusiv participarea într-o cupă europeană. Piteştiul este un proiect bun, viabil. În ultimii ani a demonstrat seriozitate. Toate lucrurile pot fi îmbunătăţite. Întotdeauna găsim loc de şio mai bine, dar consider că aici pot să fac un pas atît eu ca antrenor, cît şi împreună în ceea ce priveşte rezultatele ca şi club. Îmi propun lucruri mari, dar sigur nu se pot face peste noapte. Se fac într-o muncă de echipă, într-o sincronizare bună între management, antrenori şi jucători. Aceasta este reţeta succesului. De fiecare dată cînd aceste lucruri au funcţionat au fost şi rezultate“.

Obiectivul este locurile 1-4

Noul tehnician al BCM U FC Argeş şi-a propus un obiectiv îndrăzneţ: „Nu e deloc uşor să terminăm în primele 4. Trebuie să aşteptăm să vedem şi ce selecţie fac celelalte echipe cu care ne vom lupta. Cînd vom şti concret acest lucru, vom putea face şi o evaluare. Sînt echipe care au demonstrat că pot construi în timp. Din punctul meu de vedere, una dintre echipe este Oradea. Au avut sincope, au mers mai departe, au investit progresiv, bugetul a crescut de la an la an şi au mers pe cartea continuităţii. O altă echipă este Clujul care îşi poate permite multe lucruri datorită investiţiilor. Steaua care este o echipă care vine cu o energie bună. Locul 4 este obiectivul nostru. Este Timişoara, Sibiul, nu este uşor, dar plecăm de la premizele financiare de anul trecut. Ideea este că trebuie să aducem alt tip de jucători care să ne permită să atacăm locul 4. Cele mai importante cărţi se joacă în grupa 1-6. Sîntem o echipă fruntaşă din punct de vedere al bugetului. Am observat că după primele două luni, echipele fac modificări exact pe poziţiile pe care jucătorii nu dau randamentul scontat sau pe poziţiile deficitare ale celorlalte echipe“.

Va miza pe acelaşi staff

Antrenorul şi-a stabilit şi staff-ul cu care va colabora la BCM U FC Argeş. Nini a ales să păstreze aceeaşi echipă tehnică pe care a avut-o şi Barnabas Szasgaspar, tehnicianul cu care piteştenii au terminat sezonul precedent: „Din punct de vedere al staff-ului am considerat să merg pe continuitate pentru că este un aspect important. Voi continua cu acelaşi staff, respectiv Alexandru Ziguli în calitate de antrenor asistent, Liviu Dumitru, preparatorul fizic, Năstase Florin, maseor şi staff-ul managerial pe care îl cunoaşteţi şi dumneavoastră. Noi am început construcţia noii echipe. Cu siguranţă am început cu jucătorii cu care am semnat. Avem jucători cu care sîntem în negocieri. nu am oprit decît jucătorii locali din fostul colectiv. Eu prefer un alt stil de joc decît cel care a fost. Este corect să îţi alegi jucătorii pe profilul pe care poţi să te impui cel mai bine din punct de vedere sportiv. Sînt jucători care nu au mai fost în România şi sînt la debut în acest campionat. Este un campionat şi un club de care au auzit lucruri bune. Echipa e făcută în proporţie de 75%. Avem un jucător cu naţionalitate sîrbă şi muntenegreană, un jucător sîrb get beget şi un jucător ucrainian. Legat de naţionalitate, nu am preferinţe. Şi în Europa, dar şi la noi în ţară e bine să poţi să îmbini stilul european cu cel american. Nu putem vorbi de un stil pur american, pentru că americanii care vin în Europa intră ei în stilul european. Doar jucătorii care pleacă în NBA au cîteva modificări în privinţa stilului de joc“.

Turneu în Bulgaria

Nini a stabilit şi programul de pregătire al echipei: „Reunirea echipei va avea loc pe data de 20 august. Pe 1 septembrie vom juca la Voluntari primul meci amical. Miercuri îi invităm aici. Urmează să ne deplasăm la Samokov, în Bulgaria, la Rilski, echipă care a cîştigat Cupa Bulgariei. Mciul trebuia să fie pe 13-14 septembrie. L-au mutat, l-au pus pe 8 septembrie. Vom avea un turneu cu 3 meciuri la Samokov. Aştept răspunsul la două turnee organizate în ţară de Steaua şi Dinamo. Contează mult şi echipele care vor participa la aceste turnee. În week-end-ul 14-16 septembrie nu vom avea meciuri pentru că urmează Clinicul de Antrenori. Pe 27 şi 28 septembrie, clubul va organiza Memorialul George Ziguli unde intenţionăm să aducem şi o echipă din străinătate. Vreau să aduc două echipe puternice care să ne arate nivelul la care ne aflăm. Nu trebuie să ne păcălim singuri, chiar dacă lucrurile nu merg în direcţia în care vrem noi în acel moment. Dacă vrem 1-4 trebuie tot timpul să avem adversari puternici“.

Cîştigă mai puţin decît în sezonul trecut

Deşi nu a precizat salariul pe care îl primeşte de la BCM U FC Argeş, tehnicianul grupării dion Trivale a spus că suma pe care o va cîştiga la Piteşti este mai mică decît cea din sezonul precedent: „Sînt un antrenor de principii şi în general oamenii de principii nu îşi găsesc întotdeauna finalitatea. Eu am o carieră care nu este pe minus. Acolo unde lucrurile s-au rupt, nu a fost din cauza mea. Ca idee, suma pe care o încasez la BCM U FC Argeş este mai mică decît cea de anul trecut“ a spus Florin Nini.

Piteştiul în grupa valorică 1-6

Principalul echipei de baschet a Piteştiului prevede un sezon mult mai disputat avînd în vedere că în Liga Naţională de baschet Masculin vor fi trei grupe valorice, argeşenii fiind în prima grupă alături de CSM Oradea, U BT Cluj, Steaua, CSU Sibiu şi BC SCM Timişoara, cele mai puternice formaţii ale baschetului masculin românesc: „Ca filosofie sînt adeptul unui joc organizat, unui joc atletic, unui joc mult mai agresiv din punct de vedere al apărării. Presupune intensitate, presupune jucători cu anumită potenţă fizică. Cred că este un lucru bun campionatul cu grupe valorice. Sînt şi avantaje, dar şi dezavantaje. Participarea se face strict financiar. În ultimii ani sunt probleme financiare. Acest sistem îţi permite chiar dacă eşti în grupa C, cu o in vestiţie bună, cu un un număr de 5-6 victorii, te promovează pe primele două locuri. Din grupa C dacă ai luat locul 1 te duci deja în lupta pentru locurile 7-8 în partea a doua a campionatului. Dacă ai pornit în prima grupă valorică şi apar probleme pe parcurs, te duce pe locul pe care te poţi exprima din punct de vedere sportiv. Sarcina mea va fi mai dificilă în acest an pentru că începem direct cu finalele. Avem meciuri cu cele mai puternice echipe, însă este importantă poziţia pe care o ai pentru că este greu să existe diferenţe mari şi nu poţi trece aşa de uşor de la o poziţie de clasament la alta. Pregătirea trebuie făcută diferit. Eu am renunţat la ideea unui cantonament şi am mers pe disputarea mai multor meciuri de verificare. Echipa trebuie adusă într-o formă sportivă de la început. Nu e uşor. Este şi un atu pe care încerc să mi-l creez din selecţia jucătorilor. Cu jucători cu experienţă perioada de omogenizare este mai scurtă“ a spus Florin Nini.

Popescu: „Clubul FC Argeş nu are probleme financiare“

La conferinţa de presă au mai fost prezenţi Silviu Corodi, directorul tehnic al BCM U FC Argeş şi managerul echipei, Mihai Popescu. Cei doi oficiali ai clubului alb-violet au vorbit despre problema înscrierii echipei de baschet în campionat, dar şi despre noul antrenor. Conducătorii echipei de baschet au dat asigurări că nu sînt nici un fel de probleme financiare: „Vrem să îi urăm succes domnului profesor. Ne cunoaştem de peste 25 de ani. Ştim de unde a plecat, ce a realizat în baschet. Noi am considerat că este cel mai în măsură să ducă echipa în primele patru locuri. Referitor la speculaţiile care s-au făcut după ce FRB a comunicat că doar 9 cluburi sînt eligibile pentru a participa în noul sezon, vă putem spune că nu sînt probleme financiare la echipa de baschet şi nici la celelalte secţii ale clubului FC Argeş. Echipa este înscrisă în campionat. Au fost nişte probleme de corelare între Federaţia Română de Baschet şi cluburi. Cînd au dat lista echipelor eligibile erau doar cîteva trecute. A fost o problemă de comunicare din partea Federaţiei. Erau plecaţi la festivalul de minibasche. Nu au emis factura cu acea garanţie la timp. Sîntem ca şi înscrişi numai că a rămas de achitat acea taxă de garanţie iar în momentul cînd se va achita devenim eligibili. Au emis factura pe 18 iulie, după amiază, cu termenul de achitare pînă pe 20 iulie cînd se făcea validarea cluburilor. Mai multe cluburi din ţară nu au avut bugetată această taxă pentru că în momentul cînd s-a făcut bugetul, această taxă de garanţie nu exista“. 
M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1387

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info