Curierul Zilei - Termo Calor Confort execută silit rău-platnicii
PRIMA PAGINA arrow Social Economic arrow Termo Calor Confort execută silit rău-platnicii
Fapt diversl *** ️ Poştaşul din Căteasca, mort la Arad!     Fapt divers *** ️ Starea afaceristului, critică     Fapt divers *** ️ Accident cu descarcerare la Valea Ursului     Fapt divers *** ️ BMW distrus de foc pe A1     Editorial *** ️ Trei dovezi că ni se spune în faţă: PROŞTILOR!     Sport *** ️ Finala Cupei şi premierile AJF!     Social *** ️ Sâmbătă şi duminică se fac stropiri contra insectelor     Fapt divers *** ️ Trei fraţi erau liderii grupării     Fapt divers *** ️ Doi pompieri s-au pensionat!     Social *** ️ Vijelia a doborât mai mulţi copaci     Sport *** ️ 40 de ani de la al doilea tiltu în Trivale!    
 Publicitate pdf
Termo Calor Confort execută silit rău-platnicii Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 10 septembrie 2018


Termo Calor Confort execută silit rău-platnicii


Potrivit noilor reglementări legale în vigoare, unităţile prestatoare de servicii în domeniul energiei termice îşi pot recupera mult mai uşor banii de la cei care nu-şi achită facturile. Prin urmare, SC Termo Calor Confort SA poate demara mult mai simplu proceduri de executare silită pe numele clienţilor care înregistrează datorii.

Procedura ar trebui adusă la cunoştinţa tuturor beneficiarilor serviciilor de termoficare, asociaţii, persoane fizice şi juridice, deoarece implicarea directă şi spiritul civic pot duce la evitarea unor situaţii neplăcute. Este vorba despre faptul că, potrivit legii actuale, furnizorul de agent termic îşi poate îndrepta acţiunea de executare silită împotriva unei întregi asociaţii de proprietari, indiferent dacă unii membrii sînt plătitori de bună credinţă.

Cum poate un client corect să evite executarea silită

Societatea piteşteană de termoficare atrage atenţia tuturor beneficiarilor ale serviciilor oferite că pot verifica situaţia achitării facturilor în orice moment, tocmai pentru a putea evita situaţii neplăcute. SC Termo Calor Confort SA vine în întîmpinarea clienţilor şi pune la dispoziţia acestora informaţii cu privire la situaţia debitelor înregistrate de către asociaţiile de proprietari, atât la sediul central cît şi la punctele de lucru situate în Găvana, Trivale, Războieni, Prundu, Centru. În acest sens, facem precizarea că au fost identificate asociaţii de proprietari care înregistrează creanţe la furnizorii de servicii de utilităţi, determinate de administrarea defectuoasă a condominiilor de către administratorii de imobile, prin plata „discreţionară” a serviciilor de utilităţi publice fapt ce conduce la retragerea atestatului şi anularea certificatului de atestare. Totodată, pentru creşterea gradului de recuperare a debitelor de la asociaţiile de proprietarii care înregistrează creanţe la furnizorii de servicii de utilităţi, preşedintele sau administratorul asociaţiei de proprietari are obligaţia solicitării notării în cartea funciară a debitelor mai vechi de 3 luni şi care depăşesc valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Birourile de cadastru şi publicitate imobiliară vor proceda la notarea acestor debite în cartea funciară a locuinţelor sau spaţiilor cu altă destinaţie. Avînd în vedere obligaţiile de plată către furnizorii de gaze, energie electrică şi apă, pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de furnizare energie termică pentru apă caldă de consum şi încălzire, Termo Calor Confort SA solicită achitarea de urgenţă a debitelor înregistrate.

Modificări semnificative ale legislaţiei

Pentru creşterea gradului de recuperare a creanţelor, SC Termo Calor Confort SA a continuat procedura de executare silită a persoanelor fizice şi juridice care înregistrează datorii ca urmare a neachitării facturilor reprezentând contravaloarea serviciilor furnizate/prestate. Astfel, avînd în vedere dispoziţiile art.42 alin. (6^1) din Legea nr. 51/2006 privind serviciile comunitare de utilităţi publice, modificată şi completată, sens în care, „Factura emisă pentru serviciile de utilităţi publice constituie titlu executoriu”, obligaţia stabilită în baza relaţiilor contractuale care nu este dusă la îndeplinire de bunăvoie de debitor, se face prin executare silită.O altă modificare semnificativă, constă în reducerea perioadei în care utilizatorii/ consumatorii pot achita contravaloarea serviciilor de furnizare a energiei termice pentru încălzire şi pentru apă caldă de consum. Astfel, data scadentă înscrisă pe factură este de 15 zile calendaristice de la emitere şi nu de la primire, sens în care, „utilizatorii serviciilor de utilităţi publice, persoane fizice sau juridice, sînt obligaţi să achite facturile reprezentînd contravaloarea serviciilor furnizate/prestate în termenul de scadenţă de 15 zile de la data emiterii facturilor; data emiterii se înscrie pe factură. Termenul de scadenţă privind plata facturii se ia în calcul începînd cu data emiterii facturii.”

Titlul executoriu este  factura de utilităţi

Un avantaj al acestei proceduri constă în faptul că titlul executoriu este reprezentat de  factura de utilităţi publice care poate fi pusă în executare silită prin intermediul unui executor judecătoresc, fără a mai fi necesar vreun litigiu în faţa instanţelor de judecată, potrivit dispoziţiilor  art. 42 alin 6^1 din Legea nr. 51/2006 privind serviciile comunitare de utilităţi publice, factura emisă pentru serviciile de utilităţi publice constituie titlu executoriu. Executarea silită începe la cererea creditorului, furnizorul de utilităţi publice, cerere transmisă executorului judecătoresc, iar acesta din urmă solicită încuviinţarea executării silite instanţei de judecată. Învestirea titlurilor executorii cu formulă executorie permite creditorului să ceară executorului judecătoresc care a solicitat încuviinţarea, să recurgă, simultan ori succesiv,  la toate modalităţile de executare prevăzute de lege în vederea realizării drepturilor sale, inclusiv a cheltuielilor de executare. Încuviinţarea executării silite produce efecte pe întreg teritoriul ţării, sens în care vă informăm că Termo Calor Confort SA a procedat la executarea silită a facturilor care constituie titlu executoriu.
    I.Ivănoiu

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2656

Comentarii (3)
Scris de Iaca cui in 10-09-2018 20:04 - Vizitator
 
 
Si daca te executa sili si in continuare nu poti plati ce vor face? 
Te executa din nou?
 
Scris de cetatean in 10-09-2018 13:10 - Vizitator
 
 
Termo Calor mai intai de toate sa asigure servicii pe masura. Vrei apa calda la doua noaptea...nu ai, pana se da drumul la caldura tremuri de frig, vrei in casa 25 de grade...nu ai de unde, stai la ultimul etaj..pana iti vine apa calda, consumi apa lor rece de-ti vine rau. Vrei sa te debransezi..nu poti, pe motiv ca esti in zona unitara. Ne-a intrebat cineva daca vrem sa fim in zona unitara? O sa platim si noi pe masura serviciilor lor bagate cu forta pe gat.
 
Scris de legea e lege in 10-09-2018 09:00 - Vizitator
 
 
pot sa platesc sau nu, primesc fortat un serviciu . 
Apoi legea e clara, trebuie sa fiu executat silit ,ca am fost fortat sa consum ceva. 
Asta ziceti voi ca e lege sau ce ziceti ca e?
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net
m.autodoc24.ro

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Starea afaceristului, critică
Si eu cred ca batausii nu vor pati nimic. Asa e in tot Pitestiul, in tot judetul- politia pe mana cu infractorii, infrac...
27/06/19 14:21 Mai mult...

BMW distrus de foc pe A1
A semnalizat si s-a activat autodistrugerea ! Nici un BMW nu semnalizeaza de frica ca va lua foc masina.Luati aminte la ...
27/06/19 11:01 Mai mult...

Afacerist în comă după o şicanare în trafic
Asa ceva se intampla zilnic in acea zona. Nu vad deloc echipaj de politie pe drum. Sicanari in trafic, viteza excesiva i...
27/06/19 09:28 Mai mult...

Starea afaceristului, critică
Nu se va intampla nimic cu batausii, vor fi liberi cat de curand. Sunt atatea cazuri in zona si nu se intampla nimic. Po...
27/06/19 09:24 Mai mult...

Trei dovezi că ni se spune în faţă: PROŞTILOR!
ca sa pleci de la universitatea de la chicago, sa ajungi la homer si la sfantul augustin si sa inchei cu sandra newman a...
27/06/19 08:44 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Marţi, 11.06.2019

--- 2.989 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info