Curierul Zilei - Eşecul referendumului, o palmă pe obrazul lui Iisus
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow social economic arrow Eşecul referendumului, o palmă pe obrazul lui Iisus

*** Sfinţii zilei      *** RATATOUILLE:TI      *** Noroc în dragoste şi rost de bani!     *** PASTILA de UMOR      *** Evenimente 11 decembrie de-a lungul vremii     *** Atelier de reciclare    *** Expoziţia „Mergînd după rază”     *** „Vienna Classic Christmas” la Piteşti      *** Viaţa prin ochi de copil    *** Seară de operă, operetă şi balet      *** Ajutor pentru veteranii de război     *** Firmele plătite să facă angajări     *** Cum se stabileşte rezidenţa fiscală     *** „Cel mai frumos copil din Argeş“!     *** 13 şoferi lăsaţi pietoni     *** Răpus de alcool, a căzut în stradă     *** Protest spontan la uzina Dacia     *** Doi morţi şi trei răniţi grav     *** Minor prins la volan dus în arest!      *** Condamnare cu suspendare pentru trafic de droguri     *** Ultimul meci din 2018     *** Buhăescu, în topul golgheterilor!     *** Tony Bishop, indisponibil mai multe etape!     *** Aproape de podium!     *** Liga 1 - Etapa 19     *** Performanţe la Cupa Moş Nicolae la înot     *** Cele mai bune rezultate obţinute la Cupa Moş Nicolae 2018      *** 10 goluri într-un meci!    

 
Eşecul referendumului, o palmă pe obrazul lui Iisus Imprimare E-mail
(10 voturi)
marţi, 09 octombrie 2018
Index Comentarii
Eşecul referendumului, o palmă pe obrazul lui Iisus
Pagina 2
Pagina 3

Oameni şi vremuri

Eşecul  referendumului, o palmă pe obrazul lui Iisus


Simt o tristeţe apăsătoare, ceva asemănător cu durerea de suflet.  Încerc să-mi explic starea, dar mă simt şi mai rău. Este o stare de durere amestecată cu vinovăţie. Să vină dinspre mintea mea? Să vină dinspre mintea colectivă, pe undele rezonanţei sau îi simt tristeţea Lui? El, pe care îl chem de câte ori am o problemă, Doamne ajută-mă, Doamne apără-mă, Doamne dă-mi, şi face toate acestea cu bucurie. Dar, ce să vezi are şi El odată nevoie să-i apărăm valorile credinţei Sale şi noi ce facem? Nu ne pasă! Glasul Lui este atât de stins în sufletul nostru, încât mulţi dintre noi, atenţi la mesajele de pe facebock nu-l mai auzim. Ba credem că avem noi dreptate, că nu El ne cere asta. El este bun, El doar dă! Da, de aceea mergem la Biserica Lui, la sfintele moaşte pentru că trebuie să ne dea. Să ne dea sănătate, pâine, dragoste. Dar noi ce-i dăm Lui?

    Aaa, sigur nu este vorba despre Iisus şi despre Biserica Lui. Este vorba despre politică. Dragnea este de vină că plouă afară, că e cald, că e frig, şi tot Dragnea este de vină pentru tot răul din viaţa noastră. Ce uşor ne lăsăm manipulaţi!  Pentru că ne este mai uşor să dăm vina pe alţii, pentru că nu vrem să mai gândim, să mai căutăm, este mai uşor să iei de-a gata.
    O, popor nefericit, care ai vândut  Fiul Omului printr-o trădare şi o urâtă manipulare. Păi, nu tu omule  când ţi s-a dat puterea să alegi ai uneltit şi l-ai ales pe Barabas pentru a-ţi poloti setea de sânge? Pe Iisus l-ai condamnat. Sau putem uita efectele manipulării lui Nero care dăduse foc Romei pentru a-şi satisface arta, iar atunci când poporul s-a ridicat împotriva lui şi-a trimis manipulatorii să spună că cei care au dat foc Romei au fost creştinii? Ce s-a întâmplat atunci? Sute de mii de creştini nevinovaţi au fost măcelăriţi în arena publică pentru a umple setea nesecată de sânge a spectatorilor romani. Printre ei, în arenă, se ascundeau şi sfinţii Petru şi Pavel din Tars care văzând nedreptatea celor care crezuse în ei, le picura sânge din suflet de durere. Dar au rămas acolo în picioare pentru ca văzându-i, creştinii să suporte mai uşor trecerea la o viaţă mai bună promisă de Iisus. Câtă durere, câtă dezamăgire, au strâns atunci apostolii Petru şi Pavel. Cât de vinovaţi s-au simţit sau, cât de mult, poate, şi-au reproşat că n-au făcut totul. Cred că în starea asta mă aflu şi eu! Simt că poate nu am făcut totul şi asta doare.
    Dar ăştia suntem noi, ignoranţi, răi, nepăsători, cât se poate de conflictuali şi foarte uşor de manipulat. Păi, 3 milioane de oameni au o iniţiativă unică în mărimea ei şi când este să voteze, se lasă manipulaţi. Ura din suflet calcă în picioare iubirea de Hristos. Şi atunci mai ai tu curajul să te aşezi la coadă la moaştele nu ştiu cărui sfânt şi să-i ceri ceva? Sau tu ai tupeu? Dar tu, politicianule? Tu mai ai tupeul să le ceri celor 3 milioane de oameni să te voteze, dacă tu nu te-ai implicat în crezul lor?
    Iată, ne-am dat examenul de civism şi credinţă pe care l-am picat! Şi noi, şi politicienii şi Biserica creştină. Dar cel mai tare doare palma de pe obrazul lui Iisus. Ăsta este doar începutul, deznodământul va fi cumplit. Mulţi creştini, puţini credincioşi!
    Vai ţie, popor român, eu chiar credeam că în sufletul tău este diamantul credinţei care străluceşte atât de tare încât vei fi poporul ales! Tocmai ai ales! Iartă-I Doamne că n-au ştiut ce fac!
Marilena Baraţă

Vizualizari: 5135

Comentarii (32)
Scris de Bogdan in 15-10-2018 12:42 - Vizitator
 
 
Sa fii credincios inseamna mai mult sa iti iubesti aproapele, asa cum Dumnezeu si Iisus iubesc toti oamenii si mai putin sa asculti de preafericiti si redactori manjiti politic. Toti oamenii sunt creatia lui Dumnezeu si tocmai noi, creatia Lui, ne stigmatizam in numele Lui. Oare Iisus nu plange cand vede ca ne uram?
 
Scris de Dan in 09-10-2018 12:53 - Vizitator
 
 
Faptul ca n-ai fost la referendum nu mi se pare ca-ti stirbeste in vreun fel credinta, nu inseamna ca ai abandonat preceptele crestine. 
Tema propusa nu le-a starnit oamenilor interesul, n-au vazut-o ca pe un pericol iminent, ca pe o amenintare ,(ca vin homosezualii si ne fura copiii etc.) si, in plus, lumea are alte griji, alte prioritati. 
Unii or fi interpretat-o si politic, ceea ce e gresit, fiindca votarea n-a fost organizata de un partid politic!
 
Scris de Maria in 09-10-2018 12:03 - Vizitator
 
 
Casatoria dintre doi homosexuali sau doua lesbiene nu se va putea numi familie niciodata.....
 
Scris de rares in 09-10-2018 11:42 - Vizitator
 
 
nu mai avem nicio sansa. traim intr-o lume tot mai bolnava, adica traim intr-o societate cu valori morale false....
 
Scris de mihai in 09-10-2018 11:28 - Vizitator
 
 
acest referendum arata cata prostie este in tara asta......
 
Scris de alan in 09-10-2018 11:17 - Vizitator
 
 
in baza rezultatului de la referendum, ma gandesc ca singura mea preocupare de acum incolo trebuie sa fie cea de a ma imbraca cat mai sexy. acest referendum a fost o buna radiografie, de fapt a fost chiar un rmn al poporului roman
 
Scris de europa in 09-10-2018 11:10 - Vizitator
 
 
casatoria dintre un barbat si o femeie va ramine mereu, iar homosexualitatea va fi si ea prezenta pentru ca este o boala care nu nse mai trateaza... ideea este ca s-au cheltuit bani degeaba... bani cu care se puteau face spitale, autostrazi, etc.....
 
Scris de Maramures in 09-10-2018 10:57 - Vizitator
 
 
Europa e creștină prin excelență nu homosexuala!!! Aberațiile astea vin din state care in toată istoria lor au furat și acum vin să ne invețe cum...să ne purtăm!!!
 
Scris de talavista in 09-10-2018 10:54 - Vizitator
 
 
Eu nu sunt simpatizant al homosexualilor sau lesbienelor dar consider ca si ei au dreptul la viata. Cata vreme nu am idee de ce au o astfel de orientare sexuala nu indraznesc sa-i condamn la excludere din societate! 
Dar se nasc copii si din parinti care nu doresc sa se casatoreasca si eu nu am dreptul sa-i oblig sa oficializeze acest act al casatoriei!  
Care sunt minoritățile????
 
Scris de cata in 09-10-2018 10:48 - Vizitator
 
 
la referendumul asta....mortii nu au inviat... doar asa se explica prezenta la vot...
 
Scris de Era 2019 in 09-10-2018 10:45 - Vizitator
 
 
femeia si barbatul nu sunt definiti nicaieri. 
o sa avem cazul cind un barbat fost femeie se va casatoorii cu o femeie fosta barbat. 
barbatul are cromozomii xy 
femeia cromozomii xx 
cei care vor parteneriate civile vor avea candva o lege speciala.....
 
Scris de As fi in 09-10-2018 10:41 - Vizitator
 
 
.....la vot eu as fi propus formarea ,,Partidului 
Manastirilor" :- )).Partidul va promova in viitor Legi de Chinuire si Discriminare a altor tipuri de familii. 
Ca sa se obisnuiasca lumea din vreme cum vor fi Chinurile Iadului....
 
Scris de Educatia in 09-10-2018 10:36 - Vizitator
 
 
Guvernul sa faca bine sa se ocupe de probleme reale, nu de probleme inventate.... Asta spune neprezentarea la vot.
 
Scris de Personal in 09-10-2018 09:00 - Vizitator
 
 
Problema este cu totul alta si anume ce se intampla cu persoanele normale, care nu sunt nici lesbiene, nici homosexuali, nici pedofili, dar care sunt SINGURI, necasatoriti. Au si un copil sau mai multi copii. De ce li se interzice dreptul de a forma familii cu copii lor daca nu sunt casatoriti? 
Gandindu-va cu obsesie la lesbiene si homosexuali, privati de niste drepturi fundamentale oameni care doresc sa fie singuri si nu se casatoresc.
 
Scris de Ancuta in 09-10-2018 08:55 - Vizitator
 
 
Casatoria dintre doi homosexuali sau doua lesbiene nu se va putea numi familie, pentru ca denumirea de familie este brevetata de soti si sotii, adica barbati casatoriti cu femei.
 


 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net

Click view
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

M-am îndrăgostit de Klaus Iohannis
Mai lasati-ne toti acei care il tot pupati pe d-l Pres in dos. El ne dispretuieste pe toti nelasandu-si sotia sa se prez...
10/12/18 23:33 Mai mult...

Criticile unui comunist convins
acesti prim-secretari aveau avantaje numeroase, atat ei cat si neamurile lor. tin minte ca in bloul de la Regent, Calea ...
10/12/18 21:56 Mai mult...

„În retur vom fi mult mai puternici”
Ce tot îl mâncați de k.... .........
10/12/18 21:31 Mai mult...

M-am îndrăgostit de Klaus Iohannis
Pensionarul serios nu stie nici sa scrie bine romaneste. Nu e de mirare ca pune botul la balivernele bolsevice de tip an...
10/12/18 19:08 Mai mult...

M-am îndrăgostit de Klaus Iohannis
Dragii mei, PSD a facut CENTURA pitestiului, PSD a facut autostrada Bucuresti Ploiesti,PSD ne=a marit pensiile,PSD a dub...
10/12/18 18:17 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics


Zi record

Vineri, 23.11.2018

--- 4.141 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info