Curierul Zilei - Când Dumnezeu a făcut lumea, moşii noştri erau de faţă; celţii ţineau căldăruşa, iar geţ
PRIMA PAGINA arrow Editoriale arrow Marilena Baraţă arrow Când Dumnezeu a făcut lumea, moşii noştri erau de faţă; celţii ţineau căldăruşa, iar geţ
 Publicitate pdf
Când Dumnezeu a făcut lumea, moşii noştri erau de faţă; celţii ţineau căldăruşa, iar geţ
(14 voturi)
Tuesday, 16 October 2018

Oameni şi vremuri

Când Dumnezeu a făcut lumea, moşii noştri erau de faţă; celţii ţineau căldăruşa, iar geţii aveau busuiocul în mână!


       În anul Centenarului Marii Uniri ordinea valorilor milenare ale poporului român au fost răsturnate. Dacă în urmă cu o sută de ani cei care mânuiau destinele noastre sacrificau totul pentru Marea Unire, cei de acum sacrifică totul pentru marea dezbinare.

       Nicicând acest popor nu a fost mai învrăjbit, mai intoxicat cu ştiri false, mai înveninat şi mai dezbinat ca în anul în care ar fi trebuit să fie o mare sărbătoare. Ura sădită cu multă dibăcie în sufletul românului i-a produs atât de mare orbire încât istoria, rădăcinile, credinţa acestui popor, nu mai contează.
       Au fost războaie, crime împotriva umanităţii, dar oamenii erau uniţi în faţa pericolului creat de minţile bolnave ale unor sceleraţi. Erau uniţi în cuget şi simţire, mureau aparând valorile neamului lăsate moştenire de moşii lor pentru ca ei să le lase nealterate urmaşilor lor. Ce facem noi urmaşii cu această moştenire primită cu preţul sângelui?  O ignorăm! Totul este desuet, medieval, noi ne adaptăm gândirea la noile curente cool. Doar n-om rămâne ancoraţi în trecut! Aşa o fi, dar încep să mă enervez  şi iar mă apucă românismul.
       Mulţi au vrut să ne şteargă originea, să ne dezrădăcineze pentru interesele lor meschine. Aproape toate imperiile au dorit să ne cucerească. Fie că erau persanii, grecii, romanii, triburile migratoare asiatice sau imperiile otoman, rusesc, habsburgic iar azi UE. De ce am prezentat noi aşa interes? Pentru că România este zona cea mai bogată din lume în resurse naturale, în raport  cu mărimea. Pentru că este o zonă strategică aşezată la intersecţie de drumuri comerciale şi militare de o mare importanţă. Dar stai să vezi! Descoperirile arheologice care s-au făcut  pe teritoriul României au arătat că aici s-au găsit cele mai vechi oseminte umane din Europa, 40.000 de ani vechime, în Peştera cu Oase, printre cele mai vechi picturi rupestre din lume, 35.000 de ani, Peşterea Coliboaia. S-a găsit cea mai veche aşezare permanentă din Europa, la Schela Cladovei. Cea mai veche civilizaţie din Europa 8.000 de ani, Civilizaţia de la Cucuteni. Şi dacă vreţi, vă mai dau! Tăbliţele de la Tărtăria care ne arată că primul scris din lume a fost aici, înainte cu un mileniu de scrierea sumeriană. De ce este Argeşul binecuvântat? Păi, la Curtea de Argeş, a fost descoperită Statuia Egipteană inscripţionată cu scrierea hieratică (sfîntă).
       Ce spune Alfred Hoffman în lucrarea „Istoria pământului” – 1820? „Poporul român ar fi indicat să stea în fruntea civilizației spirituale a omenirii, iar limba poporului român s-ar potrivi celui mai cult popor de pe pământ”. Ce spune arheologul american W. Schiller :“Civilizaţia şi istoria au început acolo unde locuieşte azi neamul românesc”.
       Păi, le convine lor asta? Poţi să le spui grecilor că democraţia a început în civilizaţia Cucuteni, cu 8.000 de ani în urmă, pe când Solon şi Cleistene al lor, consideraţi înfăptuitorii democraţiei au introdus-o abia în 507 î.e.n.? Poţi să le spui imperiilor care pe noi ne numeau barbari că tracii şi celţii sunt de fapt primii europeni indigeni? Şi câte ar mai fi dacă cercetările arheologice pe teritoriul ţării noastre nu ar fi aproape virgine!
       Preşedintele Johannis merge în vizită la Roma şi spune că certificatul de naştere al poporului român este Columna lui Traian. Păi, să vedem ce spune Alexandru Busuiocianu în Utopia getică. „Un singur nume nu se întâlneşte în cronica regelui Alfonso unde este vorba de Dacia și de istoria ei: cel al lui Traian .... neverosimilă scăpare din vedere care nu este lipsită de interes .... ci umbră a istoriei”. Dar, dacă așa scrie pe internet ... !
       Şi dacă tot a venit vorba de interes cine are nevoie ca noi să căpătăm locul pe care îl merităm ca naţie? Noi trebuie să primim „to do list”, să avem MCV, să fim amenințați că ne dau afară din Uniunea Europeană.
       Măi, oameni buni, măi europeni, păi, când Dumnezeu a făcut lumea, moşii noştri erau de faţă; celţii ţineau căldăruşa, iar geţii aveau busuiocul în mână!
         Marilena Baraţă

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 9107

Comentarii (16)
Scris de George in 17-10-2018 11:20 - Vizitator
 
 
Nu inteleg de ce nu apare intreg comentariul meu! E destul de decent chiar daca face referire la un personaj mioritic devenit mare om de afaceri si.....! Ma face sa cred cu totul altceva .... .
 
Scris de Ferdinand in 16-10-2018 14:49 - Vizitator
 
 
Iară noi? noi, epigonii?... Simţiri reci, harfe zdrobite, 
Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte, 
Măşti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic; 
Dumnezeul nostru: umbră, patria noastră: o frază; 
În noi totul e spoială, totu-i lustru fără bază; 
Voi credeaţi în scrisul vostru, noi nu credem în nimic! 
Cu alte cuvinte...sa nu dramatizam! Epigoni au fost, sunt si vor mai fi. Prin urmare, v-as propune sa ne pastram sperantele si optimismul.
 
Scris de CVititor in 16-10-2018 12:06 - Vizitator
 
 
Si mie mi se pare interesant articolul,oricum ceva inedit,mult peste ce publica..restul lumii de la Curierul..Ma roade totusi o intrebare:cand(sau daca) ne vom cunoaste intr-o zi Istoria noastra cea adevarata,realitatea pura fara false informatii sau adaugiri? Fiind o generatie mai veche,am ramas in cap cu ne-au bagat comunistii in cartile de istorie pe care le-am studiat.Acum se pare ca,mare parte nu mai este valabil sau este din contra, schimbare la 180 de grade...copiii/nepotii nostri oare ce invata? Istoria alternativa?
 
Scris de Alex Marian in 16-10-2018 11:42 - Vizitator
 
 
ce sa aratam ? ca ne-am strecurat prin istorie ? ca sintem primi la nenorociri si ultimii la realizari ? ca dupa o suta de ani am ajuns sa fim condusi de politicieni de cea mai joasa clasa ( toti ) ? ca cel mai rau tara s-a rupt in doua si care s-au separat ca apa si uleiul plini de ura unii impotriva celorlalti?
 
Scris de Bogdan in 16-10-2018 11:39 - Vizitator
 
 
Romania este cea mai bogata tara din lume in resurse naturale? Mergeti si spuneti asta tarilor care alimenteaza intreaga lume cu petrol, cu carbune, cu minereu de fier sau cu metale cu proprietati magnetice pentru acumulatori. 
Este vorba de aceeasi propaganda nationalista de tip sovietic care ne-a invadat (si) presa in ultimii ani in ideea de a ne dezvolta eronat spiritul patriotic si de a ne departa ideologic de UE.  
Crudul adevar este ca spatiul carpato-danubiano-pontic a fost invadat de cine a dorit oricand acesta a binevoit, istoria pe care am invatat-o in scoli fiind in pare parte alterata. 
De ce nu spuneti nimic de Regalitate si de contributiile sale la iesirea Romaniei din Evul Mediu? Este oare mai usor sa aruncam afirmatii stiintifico-fantastice ca cele din ultima fraza a textului?
 
Scris de George in 16-10-2018 09:24 - Vizitator
 
 
Articolul e interesant in mare parte . Autorul adevarat cred ca este Floroiu partenerul de la ansamblu Dacia ....
 
Scris de Cititor in 16-10-2018 09:19 - Vizitator
 
 
Cu politică externă oportunistă și incompetentă, vom ajunge șterși din istorie înainte de centenarul următor.
 
Scris de Cornel in 16-10-2018 09:10 - Vizitator
 
 
Au fost odată eroi, acum suntem, noi umiliți de hoți fără scrupule. Și borfași de rînd care au acaparat bătăușii de partea lor, au făcut legile lor împotriva unei țări în cea mai mare parte de onești. Oare ce merită asemenea---oamenii?????
 
Scris de Marioara in 16-10-2018 09:03 - Vizitator
 
 
Foarte interesant !!!Se pare ca nu ne cunoastem pe deplin ISTORIA
 
Scris de Ana in 16-10-2018 08:56 - Vizitator
 
 
CE ISTORIE AVEM ŞI NU O PUNEM ÎN VALOARE !
 
Scris de Melnic in 16-10-2018 01:17 - Vizitator
 
 
Dar a fost clar dintotdeauna continuitatea poporului român ,ce mai trebuie sa ne justificăm atât!
 
Scris de Pascu in 16-10-2018 01:04 - Vizitator
 
 
Si acum. Dragoste de bani si averi nelimitate la sefi de guvern....
 
Scris de Pirvu in 16-10-2018 00:42 - Vizitator
 
 
Acum 100 ani s- a murit pentru tara, astăzi ne omoram pentru lesbiene, gay etc. Credeți ca este de admirat?
 
Scris de Mihai in 16-10-2018 00:33 - Vizitator
 
 
Guvernul PSD a reusit sa faca un dezastru si din sarbatorirea Centenarului, gandindu-ne ca acest guvern este al nostru,ales de romani si ne apartine.Nu avem cui sa ne plangem, ne-am facut-o democratic cu mana noastra ! 
" Priviti marete umbre: Stefan , Mihai , Corvine, romana natiune si-ai vostri stranapoti "....
 
Scris de salut in 16-10-2018 00:17 - Vizitator
 
 
Daca vreti sa intelegeti, mergeti in paduri, parcuri ori la marginea oraselor si veti gasi spiritul acestui neam DACIC, vechi "la mii de ani lumina departare".. Cine spune ca a emigra catre o tara mai curata si mai civilizata este tradare de neam, acela e un om bolnav psihic. Plecam spre o tara mai buna pentru copiii nostri, in primul rand. Aici a fost si va ramane o tiganie. A te da patriot stand in mijlocul gunoaielor este insa prostie, nu boala psihica.
 
Scris de alex in 16-10-2018 00:11 - Vizitator
 
 
Marea Unire este evenimentul in urma caruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit in anul 1918. Etapele au fost Mica Unire din 1859 a Tarii Moldovei cu Tara Romanească si dobandirea independentei în urma războiului din 1877-1878.
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Comentarii

Cititorii mei, stăpânii mei sau despre încă o diversiune
Nimeni nu este mai presus de lege, nici macar Ilie ( Nastase }, Gheorghe ( Popescu), Adrian( Nastase, Severin). Vorba ve...
12/12/19 09:32 Mai mult...

Cititorii mei, stăpânii mei sau despre încă o diversiune
Aruncati "chestiunea cu Standard&Poor\'s" pe umerii actualului guvern, desi toate deciziile si actiunile care au condus ...
12/12/19 09:20 Mai mult...

Cititorii mei, stăpânii mei sau despre încă o diversiune
încă de la început, editorialistul se dă de gol când precizează că sursa sa de informaţii este pagina de faceboo...
12/12/19 08:42 Mai mult...

Fraţii au murit la o zi unul după altul
Avem ”Un angajat al ISU Hunedoara...în vârstă de 43 de ani”, ”şi fratele său, în vârstă de 43 de ani”, ...
11/12/19 23:57 Mai mult...

Percheziţii DGA, la o societate din Argeş
Acesta este un comunicat D.G.A. Investigația jurnalistică urmează într-un alt articol? Hai că poți!
11/12/19 23:48 Mai mult...

Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info