Curierul Zilei - Valoarea darului primit

*** Vor bani să îşi crească copiii      *** Proiect de cercetare nucleară la ICN      *** 800 de locuri de muncă în Spania      *** PASTILA de UMOR      *** Pregătiri pentru Festivalul Zavaidoc     *** „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti”     *** Filmele săptămînii 16-22 noiembrie     *** Braconierii au lăsat maşina şi-au fugit     *** Beat turtă, a căzut în canal      *** S-a oprit cu maşina într-un pod     *** Scandalagiii din Valea Măcelarului, condamnaţi     *** Înlocuiţi carnea cu fasole      *** Copiii cu păduchi la Grădiniţa „Sfînta Maria”     *** Amenzi drastice pentru şoferi      *** 30 lei biletul la meciul cu americanii     *** Liga Naţiunilor     *** După puncte la Timişoara!     *** Naţionala de tineret a SUA vine la Piteşti!     *** Voleibalistele junioare joacă la Braşov      *** Argint pentru Alexandra Olteanu la Braşov     *** Karatiştii din Mioveni, în concurs la Buzău     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul şalăului cu peştişori vii    

 
Valoarea darului primit Imprimare E-mail
(8 voturi)
marţi, 06 noiembrie 2018

Oameni şi vremuri

Valoarea darului primit


          Cazul polițistului piteștean care și-a omorât copilul de numai 3 ani și 7 luni, după care s-a sinucis a marcat sfârșitul unei săptămâni plină de încărcătură emoțională negativă dată și de comemorarea celor 3 ani de la tragedia din Colectiv. Nu vreau să judec gestul necugetat al tânărului polițist pentru că nu cunosc intensitatea zbuciumului din sufletul acestui om chinuit de durerea despărțirii.

          Divorțul reprezintă o traumă asemănătoare cu pierderea cuiva drag. Sufletul intră într-un doliu care ține, conform literaturii de specialitate, cam 6 luni sau mai mult dacă  în jurul celui care a suferit pierderea, nu există prieteni, familie, care să-l susțină în depășirea acestui greu moment. Gândurile rele, egoiste, răzbunătoare, pun stăpânire pe minte, iar sufletul chinuit se umple de ură. Dacă nu ai o relație bună cu Dumnezeu, te poți pierde. Nu știm relația de credință pe care o avea tânărul polițist, dar cu siguranță nu a știut cât valoreaza viața micuțului înger, dar nici a lui. Este nevoie de o analiză a societății de o mai bună educație în familii, în școli, de o mai mare apropiere a Bisericii de om, cu scopul de a-i deschide ochii spre importanța vieții lui. Dar cine să o facă într-o societate putredă care pe zi ce trece se îndepărtează de Dumnezeu. Omul se însingurează, se radicalizează și este din ce în ce mai dezorientat. Haideți să ne lansăm într-o mică analiză:
          Când Dumnezeu a conceput măreața creație, omul a fost lăsat în ultima zi. De ce ultimul? Să-l fi considerat Dumnezeu mai lipsit de importanță? Nici vorbă, omul este încununarea creației divine devreme ce este făcut după chipul și asemănarea Sa. Iată ce spune la Facerea 1.26: „Să facem om după chipul și asemănarea Noastră, să stăpânească peștii mari, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile de pe pământ și tot pământul”. Așadar, iată, l-a făcut stăpân pe tot pământul. Și a mai făcut ceva Dumnezeu în bunătatea Sa nemărginită. I-a dat omului suflare de viață, adică natură divină. „Atunci luând Domnul Dumnezeu țărînă din pământ a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și a făcut omul ființă vie”, Facerea 2.7. Cât de mult a iubit Dumnezeu omul dacă i-a dat viață prin suflarea sa! Dar oare omul este conștient de valoarea darului primit? Aceasta este întrebarea care ar trebui să preocupe toată omenirea.
          Dacă omul ar conștientiza că viața are valoare inestimabilă pentru că ea conține suflarea lui Dumnezeu, cu siguranță lumea ar arăta altfel.
          Nu ar mai fi atât de multă ură, nu ar mai fi atât de multă violență și așa multe sinucideri. Preocuparea omului ar fi să-și facă viața cât mai frumoasă, mai înălțătoare. De ce nu este conștient omul de valoarea vieții lui și a celor din jurul lui? Pentru că așa cum am văzut, omul este ființă duală, are și natură materială fiind făcut din țărînă și natură divină, prin suflarea de viață. Iar pentru că are liberul arbitru, dintre cele două particularități, cei mai mulți oameni au ales să acceseze cu preponderență pe cea materială, lăsând într-un colț al celulei, natura divină. Dar oare alegerea o facem noi?Așa credem, numai că, la alegerea noastră contribuie foarte mulți factori externi care pot da influențe de toate genurile. De la așezare geografică, religie, societate, până la familie.     Adeseori, ni se spune că omul nu reprezintă nimic pentru Dumnezeu, fiind făcut din nimic. Că suntem fire de nisip pe fundul mării. Toate au menirea de minimalizare a omului și implicit a sensului vieții lui.
          Din toate timpurile oamenii au fost preocupați de sensul vieții. Mesopotamienii considerau că ei sunt făcuți din lut și sângele zeilor, iar sensul vieții lor era în a-i sluji pe zei. Mai târziu și ei au văzut că viața lor este importantă și au încercat să-i dea un sens. Toți oamenii de știință au studiat viața și sensul ei. Iată ce spune Einstein: „O ființă umană face parte dintr-un întreg pe care îl numim Univers, o parte limitată de timp și de spațiu. Ea se percepe pe sine, gândurile și sentimentele ei, ca pe ceva separat de rest. Un fel de iluzie optică a conștiinței sale.
          Pentru noi această iluzie este un fel de închisoare, limitându-ne la dorințe personale și la afecțiune pentru câteva persoane apropiate. Sarcina noastră trebuie să fie aceea de a ne elibera din această închisoare prin lărgirea cercului compasiunii noastre, pentru a cuprinde toate creaturile vii și întreaga natură a frumuseții ei”.
          Dar Dumnezeu a mai făcut ceva pentru om: când i-a dat suflare de viață, a făcut-o cu atât de multă iubire încât este singura ființă din Univers capabilă să iubească altruist. De ce? Pentru că îl conține pe Dumnezeu. Așadar, scopul vieții noastre este să învățăm legea iubirii. Dacă am cunoaște importanța darului divin cu siguranță atunci când vrem să distrugem acest dar ne-am opri și am spune: Nu omorî Dumnezeul din tine!
Marilena Baraţă

Vizualizari: 3833

Comentarii (14)
Scris de Adi in 06-11-2018 17:14 - Vizitator
 
 
Doamna Marilena Barață , după atâtea raduri scrise , pentru mine , titlul editorialului dumneavoastră subliniază extrem de bine si opinia mea , mai ales catre final . 
Nimeni nu stie realitatea , omul ptr mine a fost un luptator adevarat, foarte bine pregătit si un familist convins , nu mai vorbesc din ce familie respectabilă provenea .  
Individa cu care a avut copil, nici macar nu a luat numele de familie si din cate am auzit o dădea mereu pe latura cu ,, mă debusolezi , mă faci cu capul,, , asta se numește manipulare prin santaj emotional . Ea punand presiune dat fiind faptul ca avea studii in acest sens de psihologie si folosid atributul ,,feminin,, . 
A jurat dragoste pana la final , a divorțat si a ales un alt drum cu alte complicatii doar ptr a pune pe fostul intr-o situatie fără iesire stiind cat de cazut este el . 
El , nu a facut la fel , de apreciat baiatul . 
Am vazut atata ură din partea celor care au comentat , incat cred ca acesti comentatori se vad judecatori desi nu au avut macar un curs de drept facut la activ . 
Nu condam gestul baiatului si responsabil moral vad educatia de acasa de la abele părți.  
Militez ptr educatie in familie , sa nu mai investească doar in păpică si hăinute mulate , sufletul este greu de educat si necesită mult timp din partea părinților.  
Ofiterul Marius ramane un erou ptr mine într-un anumit fel si asta este parerea mea personală.
 
Scris de Maria in 06-11-2018 09:03 - Vizitator
 
 
E greu sa te apropii de Biserica si implicit de Dumnezeu cand Biserica se indeparteaza de om pe zi ce trece.
 
Scris de 1pitestean in 06-11-2018 08:58 - Vizitator
 
 
Este al catelea organ de ordine care foloseste arma din dotare? Din 89 incoace. 
Am spus si sustin: NUMAI INTERVENTIA sa poarte arma cu munitie letala, in rest niciun politist sau militar. Nu le convine sau le este frica?Au posibilitatea de reconversie profesionala. Si asa ii apara legea ultrajului si pe cetateanul de rand nimeni. 
Poate se sesizeaza ministerul, face calculul cati politisti au folosit arma pentru atacuri sau sinucideri si le ia dreptul de portarma! 
Vreti arma? Urmati procedurile ca orice cetatean! Valabil si politicienilor. 
Prea multa politie, degeaba, in Romania.
 
Scris de Mihai in 06-11-2018 01:36 - Vizitator
 
 
Vă dați seama cam ce fel de polițist și om al legii era criminalul asta care si-a ucis pînă si propriul copil.
 
Scris de Brigit in 06-11-2018 01:32 - Vizitator
 
 
Unde au fost expertii/evaluatorii psiho INAINTE ca starea mintala a unui om ...si inca,politist sa degenereze pana la impuscarea propriului copil ?!!!!!Omul era grav bolnav la cap dar,cei din jur sanatosi si experti ( in acte/diplome),unde erau si cum au facut evaluarile periodice ?...pentru ca,asa ceva nu se intampla peste noapte?!
 
Scris de Belu in 06-11-2018 01:25 - Vizitator
 
 
Nenorocitul asta a omorât un copil de 3 ani.
 
Scris de Gicu in 06-11-2018 01:17 - Vizitator
 
 
test psihologic in romania ? exista assa ceva?
 
Scris de ion in 06-11-2018 01:11 - Vizitator
 
 
Inca odata doamna Carmen Dan are dreptate cand cere angajarea a cateva zeci de mii de politisti . Indivizii astia nu pot fi lasati singuri .
 
Scris de Preda in 06-11-2018 01:06 - Vizitator
 
 
La un test psihologic, un individ poate fi ok,iar dacă intra peste o luna în depresie, o ia razna. Nu pot fi săptămânal testați.
 
Scris de ileana in 06-11-2018 00:58 - Vizitator
 
 
sa intri in depresie ca divortezi si nu-ti mai vezi copilul decat cateva ore,daca toata politia si armata intra in depresie asa usor,sa nu ne miram daca maine poimaine nu ne mai gazeaza ci ne impusca.
 
Scris de Toma in 06-11-2018 00:48 - Vizitator
 
 
Teste psihologice si detectorul de minciuni de doua ori pe an
 
Scris de ivan in 06-11-2018 00:41 - Vizitator
 
 
Bine ca in interlopi sau alti infractori politistii n-au curaj sa traga. Aaaa....interese...
 
Scris de Alex in 06-11-2018 00:31 - Vizitator
 
 
Pacat de bietul copil,nu avea nici o vina, dumnezeu sa'l ierte, in schimb "tatal" isi merita soarta....
 
Scris de Marian in 06-11-2018 00:22 - Vizitator
 
 
Ambii părinți au vină .mămica fosta prim procuror putea să oprească această tragedie! La noi în românia mortu este de vină????
 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net
Click view
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

„N-am primit nici o solicitare fermă”
Asta este oare recunostina pentru Nicu dica,care apromovat FC Arges in liga aII-a?Rusine acelor asa zisi suporteri ai FC...
16/11/18 19:39 Mai mult...

A murit judecătorul Marius Dumitrescu
Ce i-ar mai fi plăcut lui să-i condamne pe doctorii ăia care l-au läsat s-o mierlească...,dar na, că de data asta ...
16/11/18 18:54 Mai mult...

Punctul de pensie creşte semnificativ
Sper ca v ati dat seama ca e momeala electorala . In ce tara care isi respecta poporul un guvern ( parlament) da legi ca...
16/11/18 18:38 Mai mult...

„N-am primit nici o solicitare fermă”
Dar la banii incasati pe chirie care ar putea sustine financiar FCArges nu va ganditi? Cei care va opuneti nu aveti neu...
16/11/18 14:32 Mai mult...

Primarul s-a ales cu camionul confiscat
Cand lupu-i paznic la oi asa se intampla. Primari,consilieri,guvernanti...
16/11/18 14:27 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info