Curierul Zilei - Se fac înscrieri la şcolile militare!
PRIMA PAGINA arrow fapt divers arrow fapt-divers arrow Se fac înscrieri la şcolile militare!
Fapt divers *** ️ Şoferul beat s-a urcat pe scuar     Fapt divers *** ️ Elevi prinşi cu marijuana     Fapt divers *** ️Iubitul părăsit i-a bătut pe îndrăgostiţi     Fapt divers *** ️Şase maşini incendiate din răzbunare!     Editorial *** ️ Cei mai iubiţi dintre români vor pierde alegerile     Sport *** ️ Victorie obţinută fără emoţii!     Social *** ️ A renunţat la funcţia de manager     Social *** ️ Cea mai mare creştere economică din Europa     Social *** ️ Se opreşte curentul în Poienarii de Muscel     Social *** ️ Se optează pentru admitere separată    
 Publicitate pdf
Se fac înscrieri la şcolile militare! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 19 februarie 2019

Pentru cine vrea să devină ofiţer sau subofiţer,

Se fac înscrieri la şcolile militare!


Eşti o persoană dinamică, energică, eşti atras de ţinuta şi activitatea militară? Acum este momentul! Alege o carieră plină de satisfacţii, cariera militară! Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Judeţean Argeş, activitatea de recrutare a tinerilor- băieţi şi fete, absolvenţi ai învăţămîntului gimnazial, liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţămîntului gimnazial şi liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ.

Aşa este descrierea făcută de Ministerul Apărării Naţionale pentru tinerii care vor să urmeze o carieră militară. Pentru anul de învăţămînt 2019-2020, Ministerul Apărării Naţionale vine în întîmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din judeţul Argeş cu o ofertă educaţională generoasă. Cei care doresc să urmeze o carieră militară se pot înscrie la admiterea în învăţămîntul universitar, postliceal sau liceal militar. Candidaţii, care se vor bate în total pe 2.585 de locuri şi pot să-şi depună dosarele pentru posturile pe care le vizează în martie, aprilie, mai şi iunie.

Oferta MAPN pentru anul 2019-2020:

1. Pentru învăţământul
 militar  liceal :
- 600 locuri - pentru cele 5 colegii naţionale militare, astfel:
- Colegiul Naţional Militar ,, Dimitrie Cantemir”- Breaza - 120 locuri;
 - Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu”- Craiova - 120 locuri;
 - Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul”- Alba Iulia - 120 locuri;
 - Colegiul Naţional Militar ,,Ştefan cel Mare”- Câmpulung Moldovenesc - 120 locuri;
 - Colegiul Naţional Militar ,,Alexandru Ioan Cuza”- Constanţa - 120 locuri.
Se primesc candidaţi care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a şi care au vîrsta de cel mult 16 ani împliniţi în anul 2019.
Termenul limită de depunere a dosarului este de 08.03.2019.
2.2. Subofiţeri:
- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”- Piteşti - 263 de locuri;
 Termenul limită de depunere a dosarului este de 12.06.2019
- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” – Boboc -  76 de locuri;
 Termenul limită de depunere a dosarului este de 04.06.2019. 
-  Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică - Sibiu - 60 de locuri.
Termenul limită de depunere a dosarului este de 12.06.2019.
Se primesc candidaţi absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta de cel mult 35 de ani împliniţi în anul 2019.
3. Pentru învăţământul militar universitar:
- Academia Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu“ - Sibiu - 264 de locuri ;   
- Academia Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă“ - Braşov – 184 de locuri ;
- Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân“ - Constanţa - 108  de locuri ;
- Academia Tehnică Militară ,,Ferdinand I“- Bucureşti  - 219  de locuri ;
- Institutul Medico-Militar ,,Carol Davila“ – Bucureşti - 110 de locuri;
- Universitatea Naţională de Apărare ,, Carol I”- Bucureşti - 8 locuri;
- Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza“- Bucureşti– 15 locuri.
Se primesc candidaţi absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vîrsta de cel mult 30 de ani ( 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi), împliniţi în anul 2019.
Termenul limită de depunere a dosarului este de 04.04.2019.
Criterii de recrutare
Pentru admiterea în învăţămîntul universitar militar de formare a ofiţerilor (cu durata între 3 şi 6 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum şi tinerii care sînt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi care vor împlini cel mult 30 de ani (24 pentru piloţi) în anul 2019. Pentru admiterea în învăţămîntul postliceal militar de formare a maiştrilor militari (cu durata de 2 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum şi tinerii care sînt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi care vor împlini cel mult 30 de ani în anul 2019. Pentru admiterea în învăţămîntul postliceal militar de formare a subofiţerilor (cu durata de 1 an) se pot înscrie: - soldaţii/gradaţii profesionişti care sînt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat (sau care vor face dovada obţinerii diplomei pînă la concursul de admitere) şi care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019, cu o vechime în serviciu de cel puţin 2 ani pînă la data organizării concursului de admitere şi calificativul cel puţin „Bun” în aprecierea de serviciu din ultimii 2 ani; - elevii din clasele a XII-a şi tinerii care sînt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019. Pentru colegiile naţionale militare (licee militare cu specializare matematică-informatică şi durata de 4 ani) se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolvenţii care nu au fost înmatriculaţi într-o unitate de învăţămînt liceal sau profesional, cu vîrsta de cel mult 16 ani împliniţi în anul 2019.
Ce acte sînt necesare
Veţi începe cu vizita medicală, apoi veţi depune documentele necesare în dosarul de candidat (obligatoriu acte de identitate şi de studii, cazier). Selecţionarea candidaţilor recrutaţi constă în susţinerea unor probe psihologice şi fizice. Fiecare candidat recrutat va fi planificat pentru parcurgerea probelor de selecţie şi va fi anunţat cu privire la data prezentării la centrul zonal de selecţie şi orientare de care aparţine. Detalii obţineţi de la personalul recrutor, la înscriere. Candidaţii admişi (selecţionaţi) vor participa la concursul de admitere (examen scris). Mai multe informaţii şi consiliere puteţi găsi la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare judeţene şi de sector, unde trebuie să vă prezentaţi cu cartea de identitate. Pentru liceul militar, trebuie să mergeţi cu unul dintre părinţi sau tutorele legal.
2. Pentru învăţământul
militAR  postliceal:
2.1. Maiştri militari:
- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre ,,Basarab I”- Piteşti – 145 de locuri;
   Termenul limită de depunere a dosarului este de 15.05.2019.
- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”- Boboc - 245 de locuri;
 Termenul limită de depunere a dosarului este de 29.05.2019.
- Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” - Constanţa - 120 de locuri;
Termenul limită de depunere a dosarului este de 24.04.2019.
- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică - Sibiu – 168 de locuri.
Termenul limită de depunere a dosarului este de 15.05.2019.
Se primesc candidaţi absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a  şi care au vîrsta de cel mult 30 de ani împliniţi în anul 2019.
Ce etape trebuie parcurse
Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţămînt, candidaţii vor parcurge următoarele etape:
l prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Argeş;
l efectuarea examinării medicale la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu“ – Piteşti;
lfinalizarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Argeş;
l susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul zonal de selecţie şi orientare - Breaza;
l participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţămînt.
Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.
ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tînăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.
Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Argeş, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Argeş, situat în Piteşti, strada Craiovei, nr. 150, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30- 16.30, marţi între orele 10.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0248/215284 sau 0248/251119. Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa  sau  şi  pe pagina de socializare http://www.facebook.com/RecrutareMApN.
COMANDANTUL CENTRULUI            MILITAR  JUDEŢEAN  ARGEŞ
Locotenent colonel
CONSTANTIN-AUGUSTIN MANEA
Ce salarii se oferă
La nivelul ministerului Apărării solda lunară se compune dintr-o parte fixă alcătuită din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă şi o parte variabilă compusă din indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi din alte drepturi salariale. Concret, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie s-a majorat cu 15%, în ultimul an, în conformitate cu prevederile Legii nr. 152/2017. De acestă majorare au beneficiat cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii profesionişti în activitate şi personalul civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţile aflate în subordine.
Alte sporuri şi beneficii
Indiferent de grad sau funcţie, la capitolul beneficii materiale pot fi încadrate din acest an şi diurnele duble pe care militarii le încasează în comparaţie cu alţi bugetari. Astfel dacă pleacă la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă, angajatul beneficiază pe perioada executării acestor tipuri de misiuni, de suma zilnică de 85 de lei. Apoi, tot din acest an, militarii pleacă în concedii pe banii lor, urmînd ca la întoarcere să deconteze cheltuielile în limita sume de 1.450 de lei. În plus, chiria locuinţei este compensată de MApN.
Soldaţii au cea mai mare creştere
Cea mai mare creştere a soldei se înregistrează în cazul soldaţilor.
Astfel, dacă în 2016 venitul unui asemenea militar era de numai 1.215 lei, în anul 2018 acesta a ajuns la1.857 lei. Acest lucru înseamnă o creştere de 54 la sută a venitului net faţă de decembrie 2016. Cu o treaptă mai sus, în cazul unui subofiţer, acesta a câştigat în luna decembrie 2016: 1.663 lei, în luna aprilie 2017: 1.785 lei, în luna iunie 2017: 2.063 lei, iar în luna ianuarie 2018: 2.440 lei, o creştere de 46,7 la sută, raportat la decembrie 2016. Plutonierii adjutanţi principali sînt subofiţerii care au solda cea mai mare încasînd 2.576 de lei. Trecînd la corpul ofiţerilor, un tînăr locotenent a trecut de la o soldă de 2,122 lei, la una de 2,271 de lei. 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1351

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiExclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info